סין מתביישת: כפר גירש בן 8 עם HIV
גם סבו של הילד היה בין החותמים על העצומה לגרש אותו "לטובת בריאות התושבים". ההורים נטשו, התושבים נידו ושמרו מרחק. "אני משחק לבד", סיפר. ברשת הגיבו בזעם ותסכול: "למה מזניחים אותו? כי אנחנו בורים"
ברשתות החברתיות בסין פתחו שלשום (יום ה') בחשבון נפש, בעקבות ההחלטה של כפר במדינה לגרש ילד בן 8 נשא HIV. ההחלטה עוררה זעם ובושה, במדינה שבה האפליה נגד נשאי הנגיף מורגשת גם במקומות העבודה, בבתי הספר ובבתי החולים.
עוד חדשות בעולם:
עצרה לברווזים וגרמה לתאונה קטלנית - לכלא
שופט אסר על גבר לקיים יחסי מין עם אשתו
תעלומה בסקוטלנד: פנקייקס מקרח באגם
סבו של הילד, שמשמש האפוטרופוס שלו, היה בין 200 החותמים על העצומה שקראה לגרשו במטרה "להגן על בריאות תושבי הכפר". לפי האתר "גלובל טיימס", שמזוהה עם מפלגת השלטון, הילד נדבק בנגיף מאמו, שעזבה את המשפחה אחרי לידתו ב-2006. אביו של הילד - שזכה ברשת הסינית לכינוי קונקון - "איבד קשר" עמו אחרי שהתגלה כי הוא נושא את הנגיף.
לגירוש קדם נידוי מצד סביבתו של הילד, שגר במחוז סצ'ואן שבדרום-מערב סין. בתי ספר סירבו שילמד אצלם ותושבי הכפר נמנעו מקשר איתו, והתייחסו אליו בתור "פצצת זמן מתקתקת". קונקון סיפר כי "אף אחד לא משחק איתי. אני משחק לבד". וואנג יישו, מראשי הכפר שופנגייה, הסביר את הגירוש ואמר: "לכפריים יש סימפטיה אליו, הוא חף מפשע ורק ילד קטן. אבל האיידס שלו מפחיד מדי עבורנו" .
"מה הוא יחשוב על ילדותו כשיגדל?"
בסין מספרים כי קונקון התגנב לישיבה מיוחדת בכפר שנערכה בתחילת החודש, שבה דנו התושבים איך יסלקו אותו. נציגי הממשל האזורי אמרו להם כי מבחינה משפטית לא ניתן
לגרש את הילד ושזכויותיו שוות לשאר תושבי הכפר. "בכירים תכננו לבקר בכפר ולדבר עם התושבים", דווח בסין, ובאתר מפלגת השלטון נמסר כי "עבודה אידיאולוגית" תתקיים בסביבת הכפר בעקבות המקרה.
גירוש הילד היה הנושא המדובר ביותר ברשתות החברתיות בסין בימים האחרונים. "למה הוא מוזנח באכזריות כזו? זה לא הוגן כלפיו", כתב אחד הגולשים. "זה בגלל שהאוכלוסיה הסינית לא יכולה לקבל מספיק חינוך, וזה גורם לבורות ולפאניקה", השיב לו גולש אחר. "אנחנו לא יכולים לדמיין איך קונקון יגדל ויביט לאחור על חוויות ילדותו", כתב ארגון זכויות אדם לבתי הספר שנידו את קונקון ולראשי הכפר שלו.
מנתונים שפורסמו בתחילת החודש עולה כי בסין, שבה 1.36 מיליארד איש, יש כיום כ-497 אלף נשאי HIV או חולי איידס - 29 שנים מאז המקרה הראשון שאובחן במדינה. חוסר הידע על הנגיף גורם לאפליה קשה וחמורה, במיוחד באזורים עניים וכפריים, כמו בקהילתו של קונקון. לפי אחד העובדים בעמותה להעלאת המודעות לנושא, הקמפיין הציבורי כושל בינתיים. "הקמפיין לא חזק מספיק ולא מגיע לאזורים הכפריים ובגלל זה האפליה שם גדולה יותר", הוא הסביר.