שתף קטע נבחר
 

שולחן משפחתי - שף ישראל אהרוני

ישראל אהרוני הוא שף ומסעדן שרובנו מכירים כחלוץ המטבח הסיני בישראל. הוא כותב טור קולינרי שבועי במגזין "שבעה ימים" של "ידיעות אחרונות" ומחברם של ספרי בישול רבים. לרגל שנה נוספת ומרגשת של פרויקט "שולחן משפחתי" של אסם, שאלנו את אהרוני כמה שאלות על ארוחת הערב המשפחתית שלו.

 

 

עד כמה חשוב בעיניך לאכול ארוחת הערב?

 

אני חושב שדי חשוב לאכול ארוחת ערב, יחד עם זאת, אני לא חושב שצריך ללחוץ ולדרוש שזה יקרה.

 

כמה פעמים בשבוע אתם מצליחים לשבת יחד כל המשפחה לארוחת ערב?

 

במהלך השבוע, כולל ארוחות שישי ושבת, יוצא לנו לשבת יחד כמשפחה בין פעמיים לשלוש.

 

מה בתפריט בדרך כלל?

 

התפריט המשפחתי של לארוחת הערב הוא מאד מגוון, אין משהו ספציפי שאנחנו אוכלים תמיד. מה שכיף זה שאין לנו בעיה לנסות דברים חדשים בארוחת הערב.

 

איך מחליטים מה אוכלים? האם מבשלים בבית או מזמינים אוכל מוכן?

 

מאחר ואני האחראי להכנת ארוחת הערב, אני הוא זה שמחליט מה אוכלים. אנחנו לא מזמינים ואוכלים אוכל שהוכן בבית.

 

ישראל אהרוני (צילום: יהונתן בלום) (צילום: יהונתן בלום)
ישראל אהרוני(צילום: יהונתן בלום)

 

כולם שותפים להכנה או שיש מישהו אחד שמבשל?

 

כאמור, אני השף הביתי שמכין את רוב הארוחות. פה ושם יש לי עזרה מבני המשפחה האחרים, אבל זה בעיקר בימי שישי מכיוון שאז מדובר בארוחות גדולות מאד.

 

מהי ארוחת הערב האידיאלית בעינייך?

 

בעיני ארוחת הערב האידאלית היא ארוחה מגוונת, טעימה, ולא כבדה מדי.

 

האם יש שוני במרכיבי התפריט בין ארוחות אמצע השבוע לארוחות סוף השבוע?

 

בהחלט, ביום שישי זו ארוחה יותר גדולה ויותר חגיגית, בדרך-כלל של המשפחה המורחבת שלפעמים כוללת 20 איש.

 

האם אוכלים קינוח בסוף הארוחה? ואם כן, מה?

 

לפעמים כן ולפעמים לא, זה נע מגלידה פשוטה ועד קינוח מושקע עם פירות. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יהונתן בלום
ישראל אהרוני
צילום: יהונתן בלום
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים