צוות חיים בריאים של אסם: אורלי פיינה
פרויקט "שולחן משפחתי" שמחזיר לשולחן את ארוחת הערב המשפחתית, יוצא שוב לדרך. הכירו את אורלי פיינה, הדיאטנית הקלינית של צוות חיים בריאים
מה אתם אוכלים לארוחת הערב והאם אתם יושבים יחד, כל המשפחה, לאכול את הארוחה שסוגרת את היום הארוך? הושבנו (סביב שולחן האוכל) את המומחים של צוות חיים בריאים של אסם כדי לברר מה עושים אצלם בבית.
אורלי פיינה היא דיאטנית קלינית מאז 1993 ומנהלת תחום התזונה בחברת אסם – נסטלה החל מתחילת שנת 2014. היא בעלת תואר שני בתזונה עם התמחות בתזונת ילדים ותעודת CRA. חברה בפורום ילדים ופורום תעשייה של עמותת הדיאטניות ע.ת.י.ד.
האם יש לך איזשהו מוטו בחיים שלפיו את פועלת, למשל על אורח חיים בריא או חיי משפחה וכדומה?
אני מאמינה שהחיים שאנחנו חיים הם תוצר של הבחירות שאנחנו עושים. פעמים רבות אנחנו מונעים ממקום של חוסר, חסך או פער רגשי או פיסי.
המוטו שלי בחיים הוא לחיות חיים מלאי משמעות שהם תוצר של בחירה מודעת ויצירת איזון. אני מנסה לבחון מה מניע אותי ומדוע בחרתי בחירה זו או אחרת ושואפת ליצירת איזון . בבחירות שלי אני משתדלת לבחור לראות את החיובי גם ברגע משברי ולהקשיב לגוף שלי אך לא פחות חשוב מכך גם לנפש. גוף ונפש קשורים קשר גורדי ומודעות והקשבה פעילה מאפשרים לנו לייצר איזון בריא. הקלישאה של נפש בריאה בגוף בריא הפכה אצלי לערך חשוב בתפיסת חיי ואני פועלת בדרך מודעת למקסם פונקציית מטרה זו.
כיצד את רואה את התחום שלך משתלב בחיי היומיום ועד כמה הוא חשוב בעינייך בחיים של כולנו?
אני דיאטנית במקצועי ומאז ומתמיד מדעי החיים סקרנו אותי. המזון, מרכיביו והאופן בו אנו צורכים אותו הם חלק מרכזי מחיינו. הוא משפיע על בריאותנו כמו גם על נפשנו. חיים בריאים ואיכותיים הינם במידה רבה פונקציה של התזונה שלנו והאופן בו אנו חיים את חיינו.
אורח חיים המאזן בין תזונה, פעילות גופנית וחיים מלאי נתינה מאפשרים לנו לחיות חיים מלאי משמעות ואין ספק שחיים מלאי משמעות מסייעים לנו להאריך ימים ובעיקר לחיות את אותם ימים בבריאות. ארוחה משפחתית בהקשר הזה מאפשרת לנו להעביר מסר חשוב, לעיתים תת מודע לסובבים אותנו: תזונה מאוזנת ובריאה היא גם מהנה טעימה והיא סביב זכרונות נעימים.
איזו חשיבות יש בעינייך לארוחת ערב משפחתית?
ניסיתם פעם לדובב את הילד שלכם לענות לשאלה 'איך עבר עליך היום?' בצורה קצת יותר מפורטת מאשר 'בסדר'?
אין ספק שארוחת ערב משפחתית יכולה להיות המדובב המוצלח ביותר של ילדים בכל גיל. כן, גם המתבגרים השתקנים ביותר.לכן ארוחת ערב יש לה משמעות גדולה, במיוחד בשגרה העמוסה ,לקחת פסק זמן עם המשפחה לספר ולשמוע חוויות מהיום שעבר עלינו, לשתף ברגשות, תחושות ,אלו רגעים שאין להם תחליף וחשובים מאוד הן לההורים והן לילדים.
כמה פעמים בשבוע אתם מצליחים לשבת יחד כל המשפחה לארוחת ערב?
בשנה האחרונה מאז שבני התגייס אנחנו אוכלים בהרכב מלא רק בסופי השבוע כשהוא מגיע, אבל ארבעתנו משתדלים מאוד לשמור על שגרה של לפחות עוד שתי ארוחות משפחתיות נוספות באמצע השבוע.
מה בתפריט בדרך כלל?
בדרך כלל ארוחה חלבית: גבינות או ביצים או פסטה תמיד עם סלט ירקות, בחורף לרוב יהיה גם מרק.
איך מחליטים מה אוכלים? האם מבשלים בבית או מזמינים אוכל מוכן?
ההחלטה בדרך כלל משותפת, אני שואלת אם יש העדפות מיוחדות ,כמעט תמיד מכינים בבית.
כולם שותפים להכנה או שיש מישהו אחד שמבשל?
לרוב אני או בעלי מבשלים, לפעמים גם הבת שלי עוזרת בהכנות.
מהי ארוחת הערב האידיאלית בעינייך?
ארוחה שאנחנו בהרכב מלא, והכי כיף בהרכב משפחתי מורחב.
האם יש שוני במרכיבי התפריט בין ארוחות אמצע השבוע לארוחת סוף השבוע?
בהחלט באמצע השבוע בדרך כלל ארוחה חלבית, בעיקר מנות לא מורכבות ושאינן דורשות זמן רב להכנה. בסוף שבוע, מטבע הדברים, יש יותר זמן להכין, אז ארוחה בדרך כלל יותר חגיגית, לרוב בשרית עם מגוון גדול יותר של מנות.
האם אוכלים קינוח בסוף הארוחה?
בדרך כלל לא , אם כן אז רק בסופשבוע וגם אז, זה לא מיד בסוף הארוחה.