שתף קטע נבחר

 

בארה"ב נהרו לסרט: 'לא נקבל הוראות מקים'

"ראיון סוף" הוא כנראה לא סרט גדול, אך מבחינה פטריוטית הוא עשה את שלו. בתחילת חג המולד התמלאו בתי הקולנוע בקהל משולהב עם דגלים, שהכריז על ניצחון חופש הביטוי: "אנחנו אמריקנים, העולם לא יגיד לנו במה לא לצפות"

אחרי המהומה, האיומים, הבלבול והמחלוקות נהרו האמריקנים ליותר מ-300 בתי קולנוע מאלבמה עד מישיגן שהקרינו את "ראיון סוף" - הקומדיה מעוררת המחלוקת שמציגה התנקשות בשליט הצפון קוריאני קים ג'ונג און.

 

עוד חדשות בעולם:

התמרון הגדול בתולדות איראן: "מסר לאויבים"

טורקיה: נער שהעליב את ארדואן נעצר

נס בעיירה: עז חג המולד השבדית לא הוצתה

 

חלק מהצופים הגיעו לבתי הקולנוע עם דגלי ארה"ב, מתוך הרגשה שחופש הביטוי האמריקני ניצח. כמה מההקרנות נפתחו בהרצאה של בעלי בתי הקולנוע על הנושא. בין הצופים היו כאלה שהודו שגם אם הסרט לא לטעמם, הם הגיעו לצפות בו כדי להעביר מסר. "אני מחשיבה את זה כחובה פטריוטית", סיפרה צופה בניו יורק. "חשוב מאוד להראות שאפשר לבטא כל רעיון שהוא".

תור מחוץ ל"סינמה וילג'" בניו יורק (צילום: AP) (צילום: AP)
תור מחוץ ל"סינמה וילג'" בניו יורק(צילום: AP)

"גאים להציג" את הסרט בלוס אנג'לס (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
"גאים להציג" את הסרט בלוס אנג'לס(צילום: רויטרס)

פטריוטיות מחוץ לבית קולנוע בקליפורניה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
פטריוטיות מחוץ לבית קולנוע בקליפורניה(צילום: רויטרס)
 

על רקע איומי הטרור של ההאקרים, בבית הקולנוע "סינמה וילג'" במנהטן תוגברה האבטחה לפני ההקרנה הראשונה מתוך שבע ההקרנות היומיות. רבים מהכרטיסים נחטפו. לי פטרסון, מנהל בית הקולנוע, אמר לסוכנות הידיעות רויטרס כי הצגת הסרט היא עניין עקרוני. "אנחנו רוצים להראות לעולם שלא יגידו לנו במה אנחנו יכולים לצפות או לא. אני לא מפחד", הדגיש.

 

"בוודאי שאנחנו רוצים להרוויח כסף מהסרט, כמו מכל סרט. אבל זה חשוב לנקוט עמדה על חופש. חופש הדיבור, החופש לצפות בסרטים", אמר פטרסון. על יציאת הסרט לאקרנים אמר: "אני חושב שזה פנטסטי. אני גאה להיות מעורב בזה. אני חושב שזה סיכוי חסר תקדים להראות לעולם שככה אנחנו מאפשרים את חופש הביטוי".

  

"אם לא מקרינים את הסרט, מה הלאה?"

ניק דוריון, מהנדס בן 25 מקווינס, הגיע להקרנה בבית קולנוע בגריניץ' וילג'. "המחלוקת עצמה היא מגוחכת", אמר ניק לרשת CBS. דוריון סיפר כי הוא מתעניין בחדשות שמגיעות מצפון קוריאה, ועוקב מקרוב אחרי הנעשה בה. "רציתי לקחת חלק במסר שככה הצנזורה מסתיימת", הדגיש. "אני חושבת שזו עמדה טובה", אמרה צ'לסי בוסוורת' שהגיעה לצפות בקומדיה. "אם הם לא מקרינים את הסרט הזה, אז מה הלאה?", תהתה.

 

גם מחוץ לניו יורק הסתקרנו מהסרט הפרובוקטיבי. טיילור פולסיפר, מנהל בית קולנוע בקונטיקט, סיפר שקיבל 32 שיחות טלפון מאנשים שביקשו לקנות כרטיס תוך שעה וחצי מהפתיחה בערב החג. "אנשים רוצים לראות את זה בגלל שאמרו להם לא לראות את זה", הוא אמר.

סת רוג'ן הגיע לנאום לפני הקרנה בקליפורניה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
סת רוג'ן הגיע לנאום לפני הקרנה בקליפורניה(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)
 

סלפי לפני "ראיון סוף" (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
סלפי לפני "ראיון סוף"(צילום: רויטרס)

אבטחה מחוץ לאולם בוושינגטון (צילום: AFP) (צילום: AFP)
אבטחה מחוץ לאולם בוושינגטון(צילום: AFP)

"הטלפון מצלצל בלי הרף", מספר ג'וש לווין, בעל בית קולנוע בוושינגטון. מרקו סקויטרי, ילד בן 11 שצפה בסרט בבירה, אישש את החשש הצפון קוריאני. "זה סרט מצחיק, הם צוחקים הרבה על צפון קוריאה", סיפר לאחר הצפייה.

 

מחוץ לבית קולנוע בניו ג'רזי, אלכס ואסקז בן ה-19 סיפר ל"גרדיאן" כי הגיע לראות את הסרט כדי לתמוך בחופש הביטוי. "אנחנו רוצים להראות לקים ג'ונג און שאנחנו אמריקנים - אנחנו עדיין יכולים לפרסם משהו. אנחנו לא מקבלים הוראות ממנו. 'ארץ החופשיים, בית האמיצים'", ציטט ואסקז את ההמנון האמריקני.

תמונה שהופצה ברשת "רק כדי לעצבן את צפון קוריאה" ()
תמונה שהופצה ברשת "רק כדי לעצבן את צפון קוריאה"

בתור לבית קולנוע באריזונה, שבו נחטפו הכרטיסים לחמש ההקרנות היומיות, אמר עומאר קייל בן ה-20 כי "הרבה אנשים בטירוף בגלל המחלוקת" סביב הסרט. כמו הביקורות הפושרות על הקומדיה של סת רוגן וג'יימס פרנקו, גם לדעתו של עומאר הפרובוקציה "גדולה יותר מהסרט".

 

במקומות אחרים בארצות הברית התקיימו מסיבות צפייה משותפות בסרט שהעלתה "סוני" לרשת. ג'ונתן קול מסן פרנסיסקו לא בזבז זמן ומיהר להזמין את חבריו. "אנחנו לא צריכים לדאוג שהממשלה תבוא ותגיד לנו שאנחנו לא רשאים לומר את מה שאנחנו מרגישים", אמר לרשת CBS.

 

בימים האחרונים כבשה את הרשתות החברתיות בארה"ב תמונה שמציגה את קים ג'ונג אין באיפור כבד, תחת הכיתוב: "אתם לא יכולים להשתיק את חופש הדיבור שלנו". ברשתות החברתיות דרשו מהגולשים לשתף את התמונה "רק בשביל לעצבן את צפון קוריאה".

 

ברק אובמה, הנופש בהוואי, נשאל במהלך משחק גולף מול ראש ממשלת מלזיה נג'יב רזאק אם בכוונתו לצפון בסרט. "אני שמח שהוא מוקרן", ענה לשאלת כתב "וול סטריט ז'ורנל". קים סונג, הנציג הצפון קוריאני באו"ם, גינה את פרסום הסרט וקרא לצעד "לעג בלתי נסלח לריבונות שלנו ולכבוד שלנו למנהיג העליון". קים הבטיח כי צפון קוריאה "לא תגיב פיזית" לפרסום הסרט.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
"ככה מבטאים חופש"
צילום: רויטרס
מומלצים