תחתונים אדומים ו-108 פעמונים: סילבסטר מסביב לעולם
במקסיקו מאמינים ש-12 ענבים יגשימו להם את המשאלות, באיטליה לובשים תחתונים אדומים נגד עין הרע, בגרמניה לא מתחילים שנה בלי מרציפן בצורת חזיר ובפיליפינים מבריחים את הרוחות הרעות בעזרת צופרי מכוניות. לרגל שנת 2015 הבאה עלינו לטובה, אספנו עבורכם שמונה מדינות ברחבי העולם שאצלן המעבר לשנה החדשה הוא הרבה יותר מזיקוקים, שמפניה ונשיקה
שנת 2015 בפתח, וכמו כל שנה לועזית חדשה גם זו מסמלת עבור אלפים ברחבי העולם התחלה חדשה, אופטימיות ורגע מחולל שהפעולות וההתנהגות בה יקבעו את המזל בהמשך השנה. בהתאם לכך, את ערב השנה האזרחית החדשה נהוג לחגוג בארץ ובעולם במסיבות ענקיות וארוחות חגיגיות ולקבל את השנה בנשיקה מלאת אהבה.
מלבד הנשיקה הגורלית וכמויות האלכוהול, באותו ערב חגיגי ישנן שלל מסורות ואמונות מרתקות (כמו שבראש השנה היהודי אוכלים ראש של דג), כך שגם אם אתם לא מציבור החוגגים - תופתעו לגלות מנהגים מיוחדים, משעשעים, צבעוניים ובעלי כבוד להיסטוריה ארוכת שנים.
מקסיקו: סיפור צבעוני של ענבים ומשאלות
בערב השנה האזרחית החדשה, תושבי מקסיקו מתכנסים עם משפחותיהם וחבריהם לארוחה חגיגית עם הרבה מוזיקה, ריקודים, מצב רוח טוב וסיפורים על השנה שחלפה. כחלק מהמסורת, אחד מהמאכלים המוגשים לשולחן הוא לחם מקסיקני, בו מוטמן מטבע מיוחד שמי שזוכה בו יתברך בשנה מלאת מזל. המסורת ממשיכה גם ברגע המרגש של הספירה לאחור, אז ישנו מנהג מיוחד של אכילת 12 ענבים המייצגים 12 משאלות לשנה החדשה. בנוסף, בערב הסילבסטר נוהגים התושבים לקשט את בתיהם בשלל צבעים המסמלים בין היתר בריאות, שפע ואהבה.
איטליה: זורקים את העבר מהחלון
באיטליה, כמו בכל העולם, חוגגים את כניסת השנה החדשה במסיבות, יין איטלקי משובח וארוחות חגיגיות עם משפחה וחברים. לצד זה, גם באיטליה מסורת עתיקה שעדיין מתקיימת, בעיקר בדרום המדינה, וכוללת זריקה של מוצרים ישנים דרך החלון - פעולה המסמלת התחדשות וקבלה של השנה החדשה. מנהג נוסף שנהוג לקיים שם בערב החגיגי הוא לבישת תחתונים אדומים, שעל פי האמונה ימנעו עין הרע ויביאו איתם מזל לשנה החדשה.
גרמניה: הכל תלוי בעופרת מותכת ומים קרים
חגיגות הסילבסטר בגרמניה נחשבות למושקעות והמרשימות ביותר, והתושבים מתכוננים אליהן במשך חודשים רבים. וכך, לצד המסיבות המפוארות, חלים בגרמניה גם כמה מנהגים ייחודיים: אחד מהם הוא "בליגינס" ('Bleigiessen) - שופכים עופרת מותכת למים קרים, והצורה שמתגלה נחשבת לבסיס של התחזית לשנה החדשה של האדם.
מסורת נוספת ומקובלת לא פחות היא אכילת מרציפן בצורת חזיר, אשר מסמל שנה מתוקה ומלאה בטוב.
ארצות הברית: הפלת הכדור
מדובר במסורת מרכזית ומקובלת בארה"ב, שמתקיימת מידי שנה בעיר ניו יורק עוד משנת 1907 ונקראת "הפלת הכדור"; מידי שנה אלפי אנשים ותיירים מכל העולם מתכנסים ברחבת הטיימס סקוור או, לחלופין, צופים בטלוויזיה בהתרגשות מרובה וממתינים לרגע בו כדור אחד ענק ומנצנץ, השוקל כ-5,400 ק"ג, יתגלגל מטה מגשר הטיימס סקוור. מתי זה קורה? בדיוק דקה אחת לפני החלפת השנה.
אקוודור: בובות ואלמנות
באקוודור יש מגוון מסורות ומנהגים משעשעים, מלאי הומור וצחוק שיגרמו לכם לרצות לעזוב הכל ולטוס לראות את זה לפחות פעם בחיים. אחד מהם הוא הכנת בובות גדולות מעיסת נייר של דמויות, איך נגדיר את זה? לא אהודות במיוחד, ובחצות הליל נהוג לשרוף אותן כסמל להשארת הדברים הרעים והשנאה מאחור. מנהג נוסף ומעניין לא פחות הוא של גברים שמתלבשים בבגדי נשים אלמנות והם (או הן), עוצרים רכבים ומבקשים תרומה לבירה או ממתקים לילדים.
יפן: נשיקה לקול פעמונים
ארץ השמש העולה היא ללא ספק מדינה בעלת אמונות עתיקות ודת מרתקת בפני עצמה, על אחת כמה וכמה כשמדובר בערב השנה החדשה. בחצות בדיוק כל המקדשים הבודהיסטים ביפן מצלצלים בפעמוניהם לא פחות מ-108 פעמים. ולמה דווקא 108 פעמים? מכיוון שמספר זה מסמל באמונה הבודהיסטית את 108 חטאי האדם שכוללים בין היתר: אגואיזם, חוסר הקשבה, נקמנות וכפיות טובה. בנוסף, מאמינים ביפן כי מה שתחלמו בלילה של השנה החדשה - ישפיע על השנה כולה.
פיליפינים: אל תשכחו אטמי אוזניים
האמונה הרווחת בפיליפינים היא שבערב השנה האזרחית החדשה יש לסלק את הרוחות הרעות ולאחל לחיים ארוכים, מזל ופרנסה. איך עושים את זה? עם הרבה רעש!
רגע לפני החלפת השנה הפיליפינים פותחים את כל החלונות והדלתות בבתים ומשמיעים רעשים חזקים - החל ממוזיקה רועשת וצופרי מכוניות, ועד תיפוף על סירים ומחבתות. הכול מתוך אמונה כי הרעש יסלק את הרוחות הרעות, ויפנה מקום לבשורות הטובות של השנה החדשה. כמו גם, הפיליפינים מניחים במרכז השולחן קערה עם 12 סוגים שונים של פירות עגולים, לפי מספר חודשי השנה, אשר מסמלים הצלחה ופרנסה בשנה החדשה.
סקוטלנד: האורח החשוב ביותר של השנה
סקוטלנד מעניקה מקום של כבוד לאורח הראשון שהגיע לביקור אחרי השעה 00:00. הסקוטים מאמינים כי האורח הראשון הוא סימן לאופן בו תראה השנה החדשה ולסוג המזל שיגיע עמה. מכיוון שכך על האורח - שהוא לרוב שכן או חבר של המשפחה - להביא מתנה כמו מלח, פחם, חמאה פריכה, וויסקי או עוגת פירות עשירה. מה פשר המתנה? כל אחת מהן נועדה להביא סוג שונה של מזל לבעל הבית.
ערב השנה החדשה הינו ערב מרגש לו מחכים מליוני אנשים ברחבי העולם כדי לחגוג את אהבתם זה לזה, אהבתם למסורת ולקיים שלל מנהגים ייחודיים ששומרים על זהותם. וכל שנותר לנו לאחל לכם - שתהיה שנה אזרחית טובה!
• שימו לב: חלק מהמנהגים חלים גם במדינות נוספות.