המחאה של ערוץ 10: החשיך מסך
עובדי ערוץ 10 הודיעו כי הפסיקו את השידורים בלילה "במחאה על סירובו של ראש הממשלה בנימין נתניהו להתערב במשבר המאיים על קיומו של הערוץ ועל מקומות העבודה"
72 שעות לפני פקיעת מועד זיכיונו - עובדי ערוץ 10 מפשילים שרוולים: אמש (א'), לראשונה מאז האיום הנוכחי על סגירתו, הוחשך המסך. ועד עובדי הערוץ הודיע כי הוא מפסיק את השידורים "במחאה על סירובו של ראש הממשלה בנימין נתניהו להתערב במשבר המאיים על קיומו של הערוץ ועל מקומות העבודה". החשכת המסך נמשכה עד שש הבוקר - ובמסגרתה בוטלו התכניות "היום שהיה", "לילה כלכלי" ו"צינור לילה".
"זה צעד שעשינו כל מאמץ אפשרי למנועו", אמר יו"ר ועד העובדים מתן חודורוב, "זה לילה עצוב מאוד לשוק הטלוויזיה בישראל, חבל שאנחנו נאלצים להמחיש לצופינו איך המסך ייראה. אנחנו מקווים שמערכות השלטון יבינו שאנחנו רוצים רישיון. האחראי הוא ראש הממשלה, שלא הסכים עדיין לקבל אותנו לפגישה".
מהערוץ עצמו נמסר בתגובה לצעד העובדים כי "אנו מבינים את הזעם והתסכול של מאות העובדים אשר עושים הכל למען המשכיות הערוץ. הכסף קיים וניתן לפתור את המשבר בהחלטה של מנהיגות".
צעד המחאה של הערוץ עורר תגובות בקרב פוליטיקאים. "אסור שערוץ 10 ייסגר", כתב בטוויטר שר הפנים לשעבר גדעון סער, "תחרות ופלורליזם בשידורי חדשות חשובים במדינה דמוקרטית". ח"כ נחמן שי הגיב גם הוא: "ראש הממשלה מתעלל בערוץ 10. הוא מתחשבן עמו על פרשיות העבר על מנת להביא לסגירתו. הפקרת השידור המסחרי בידי ערוץ אחד בלבד היא מעשה חמור, שמעקר את התקשורת הישראלית ומסרס אותה. יש ליטול מראש הממשלה, כפי שתבעתי מהיועץ המשפטי לממשלה, את האחריות המיניסטריאלית לתקשורת האלקטרונית, ולהקפיא כל החלטה הנוגעת בה".
מפלגת כולנו בראשות משה כחלון הביעה תמיכה בערוץ: "מעבר להיותו מקור פרנסה למאות משפחות יש לו גם חשיבות רבה בשיח התקשורתי-ציבורי ויש למצוא את הפתרון הנכון והמהיר בכדי להביא פרשה מתמשכת זו לסיומה בהקדם. סגירת הערוץ עלולה ליצור מונופול בשידור המסחרי, דבר אשר עלול להביא לפגיעה באיכות התוכן המוגש לצופים".
מאבק נגד הרשות
החשכת המסך היא חלק מהמאבק שנוצר לאחרונה בין אנשי ערוץ 10 לבין מועצת הרשות השנייה, שלא אישרה עדיין את הענקת רישיון השידורים של הערוץ בעקבות חוב של 36 מיליון שקל עבור דמי הזיכיון. חודורוב אמר על כך היום כי "בנק לאומי הסכים להעביר באופן מיידי כסף לקופת הרשות השנייה. מאז מתרחשות שורה של תקלות ובעיות ספק בכוונה שמונעות את הישיבה מחר - שתחליט על הענקת הרישיון".בשבוע שעבר כינסו אנשי הערוץ מסיבת עיתונאים שכינו "דרמטית", והכריזו כי השיגו את הכסף הדרוש לתשלום החובות לרשות השנייה. עם זאת, הרשות הודיעה כי לא קיבלה עדיין את הכסף וכי תחלט את ערבויות הערוץ, ואף תקפה את התנהלותו: "בוחר במאבק תקשורתי נגד הרשות השנייה ובהפרחת ידיעות אודות משקיעים אשר בסופו של יום בוחרים שלא להשקיע בפעילות הערוץ".
בשנה האחרונה ניסה המנכ"ל יוסי ורשבסקי (שנכנס לתפקיד אחרי עזיבת רפי גינת) לאתר משקיע במקומו של רון לאודר שעזב לפני כשנה, אך המגעים שקיים לא צלחו בסופו של דבר. במסיבת העיתונאים טען ורשבסקי כי הערוץ יוכל לעמוד בדרישות הרגולטוריות גם ללא כניסת משקיעים חדשים.
במקביל לניסיונות הגיוס, הטיל המנכ"ל קיצוץ דיפרנציאלי על עובדי הערוץ, וגם פיטר כמה מעובדי המנהלה. בנוסף החליט על תוכנית הבראה לערוץ - לוח השידורים התרוקן מתוכניות הריאליטי היקרות ונשען על תכני אקטואליה כמו "המקור" ו"פנים אמיתיות" ועל דרמות ותוכניות בידור לא עתירות תקציב.
הניסיונות לגייס משקיע הפכו קשים יותר עם החלטת ראש הממשלה נתניהו (שממלא את מקום שר התקשורת מאז שגלעד ארדן מונה לשר הפנים) לבחון מחדש את חוק הפיצול של זכייניות ערוץ 2, רשת וקשת, שכבר אושר בוועדת השרים לענייני חקיקה. בערוץ 10 ציפו כי הפיצול ישכנע את הרוכשים הפוטנציאלים שעוגת הפרסום תתחלק באופן שווה - בניגוד למצב היום.