שתף קטע נבחר

 

ליברמן: "זו לא פרשת ישראל ביתנו, זו פרשת להב 433"

בכנס פתיחת הקמפיין תקף שר החוץ חזיתית את נתניהו והליכוד: "לא אני פיניתי את חברון, לא אני תמכתי בהתנתקות". הוא רמז לרדיפה של ישראל ביתנו: "החוקרים בחלומי אמרו שחייבים לעצור את הרוסי הזה"

"מערכת הבחירות עוד לא החלה, אבל מבחינת המשטרה הקמפיין כבר בעיצומו. זו לא פרשת ישראל ביתנו, זו פרשת להב 433", כך אמר הערב (ג') שר החוץ אביגדור ליברמן, שקיים כנס פוליטי במלון אשל השומרון באריאל לפתיחת קמפיין בחירות 2015 של מפלגת ישראל ביתנו. כל זאת על רקע פרשת השחיתות שסיבכה בכירים במפלגתו, בהם סגנית השר פאינה קירשנבאום שנחשבת לחשודה המרכזית בפרשה. קירשנבאום התקבלה בכנס הערב במחיאות כפיים של מאות הפעילים ובקריאות "היא גדולה". ynet העביר את הכנס בשידור חי.

  

ליברמן משיק קמפיין: "זו פרשת להב 433"    (צילום: ג'ורג' גינסברג )

ליברמן משיק קמפיין: "זו פרשת להב 433"    (צילום: ג'ורג' גינסברג )

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בחירות 2015 - כתבות נוספות:

רשימות החיסול בליכוד: מקורבי כץ פועלים בשטח

בצל הביקורת: גלעד ארדן מוכר את הווילה בסביון

המרוץ של לוין: "מים שקטים חודרים עמוק"

 

על פרשת השחיתות אמר ליברמן: "רוב האנשים שעצורים ונחקרים אינם חברים בישראל ביתנו. יתרה מזאת, מעולם לא היו חברים בישראל ביתנו. מעולם, אף חבר בישראל ביתנו לא הורשע לא במעילה, לא בשוחד ולא בהפרת אמונים. לעומת הרבה אנשים, פוליטיקאים, כולל שרים וח"כים הכי בכירים ממפלגות אחרות, שכן הורשעו. אבל מעולם לא שמענו על 'פרשת העבודה' או 'פרשת הליכוד' או 'פרשת קדימה'.

 

"לכן זו לא 'פרשת ישראל ביתנו'. אם כבר זאת 'פרשת להב 433'. לו הפרשה הזו היתה נחשפת יומיים אחרי מערכת הבחירות, הייתי מבין את זה. אבל העובדה שהיא הוכרזה כשבועיים לאחר פיזור הכנסת, הייתי רוצה להאמין שזה לגמרי במקרה. אבל מה לעשות, את המקריות הזאת אני פוגש בפעם השישית". 

יו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן, הערב באריאל (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
יו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן, הערב באריאל(צילום: מוטי קמחי)

הוא מנה את המשפטים הרבים שליוו אותו לאורך הקריירה הפוליטית, ולסיכום טען שהפרשה האחרונה, שחפפה לבחירות 2013, עלתה לישראל ביתנו ארבעה מנדטים לפי הסקרים. הוא שיתף הנוכחים בחלום שהיה לו וסיפר על ארבעת החוקרים בפרשת השגריר בבלארוס: "החוקרים בחלומי אמרו ש'חייבים לעצור את הרוסי הזה. לא יתכן שכל פעם הוא ייצא נקי'. יכול להיות שזה רק חלום ויכול להיות שזה נכון, לפרקליט המדינה יש דרך לבדוק את זה. יש יחידה שנקראת מח"ש ויש מכשיר שנקרא פוליגרף".

 

בהתייחס לחקירה הנוכחית של אנשי המפלגה הוא טען שלמשטרה יש כוונה לשבור נפשית את החשודים, ולכן לא מאפשרים להם - כולם עולים ממדינות ברית המועצות לשעבר - להיות עם המשפחה והחברים בסילבסטר.

 

הוא הוסיף: "עיתונאי סיפר לי שלכל אחד שנמצא במעצר אומרים 'אתה לא המטרה, תן לנו את הראש של ההוא שם למעלה'. ואחזור שוב לניחושים, ואני מציע לבדוק את הניחוש הבא שלי: האם ישנם עוד פוליטיקאים שלגביהם חקירה/בדיקה ובגלל הבחירות לגביהם החליטו להקפיא את התהליכים עד תום מערכת הבחירות?".

 

מתקפה על נתניהו, הליכוד, בנט ו"השמאל"

על ההבדל בין ישראל ביתנו לבין מפלגות אחרות בימין אמר ליברמן: "זה כמו ההבדל בין 'הכל דיבורים' ל'הכל מעשים'. לישראל ביתנו יש עמדה עקבית ומוצקה. והדוגמא הטובה ביותר והמובהקת לכך היא ההצבעה על ההתנתקות ב-2004. שישה שרים וסגני שרים של הליכוד היום, שהיו גם אז שרים וחברי כנסת, הצביעו בעד ההתנתקות. לעומת זאת, אף אחד מישראל ביתנו לא העלה על דעתו לתמוך ברעיון הכושל הזה. לא אני תמכתי בהתנתקות, לא אני פיניתי את חברון. מי שמסר את חברון ופינה את היישובים מגוש קטיף זו לא היתה ישראל ביתנו אלא הליכוד". 

 

ראש הממשלה נתניהו הוביל בקדנציה הראשונה שלו בתפקיד את הסכם חברון, שנחתם בין ישראל ובין הרשות הפלסטינית. לפי ההסכם, צה"ל פרס מחדש את כוחותיו בעיר חברון. בממשלה התקבל ההסכם ברוב של 18 תומכים מול שבעה מתנגדים, ובהמשך אושר ההסכם גם בכנסת ברוב של 87 תומכים מול 17 מתנגדים. ב-2005 הובילה ממשלת ישראל בהנהגתו של אריאל שרון את תוכנית ההתנתקות מרצועת עזה ומארבע התנחלויות מבודדות בשומרון. נתניהו תמך בממשלה בתוכנית ההתנתקות.

ארכיון. ליברמן עם נתניהו. מי פינה את חברון? (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
ארכיון. ליברמן עם נתניהו. מי פינה את חברון?(צילום: גיל יוחנן)

על הבחירות הבאות אמר ליברמן: "אומרים לי איך העזת להגיד שאתה לא פוסל לא את נתניהו ולא את הרצוג. אם ארכיב ממשלה אז אני מתחייב להזמין את שניהם להיות חברים בה. אמרתי ואני שוב אומר: אני לא פוסל לא אותם ולא את לפיד ולא את בנט ולא את גפני ולא את דרעי. אסור לנו לפסול ברמה האישית. אנחנו לא הגענו לכאן כדי להתחיל בפסילות בין יהודים".

 

עם זאת, הוא תקף בחריפות את המצע המדיני והתנההלות של שאר המפלגות: "עד היום ראינו שלוש גישות קלאסיות, ישנות ומיושנות: אחת של השמאל שכשלה ונכשלה. גם הגישה השנייה, של שב ואל תעשה - נכשלה. וזה מה שנעשה כאן מאז 2009. הגישה השלישית, הגישה של בנט, שמדברת למעשה על מדינה אחת לשני עמים בין הים לירדן, היא המסוכנת ביותר, כשלון בטוח, וגם נועדה לסבך אותנו ולגרום נזקים שלא יהיו ניתנים לתיקון".

  

ליברמן שב וחזר על התפיסה שלפיה הסדר עם הפלסטינים צריך להוות חלק מהסדר מול העולם הערבי כולו, וחזר לדבר על ערביי ישראל: "אם לא נפתור את זה, יום אחרי שתוקם מדינה פלסטינית נתמודד עם הדרישה לאוטונומיה תרבותית בגליל ובנגב שעם הזמן תהפוך לאוטונומיה פוליטית. אלה דברים לא נעימים אבל צריך לשים אותם על השולחן. אי אפשר להחזיק במקל בשני הקצוות: תחליטו, אתם ישראלים או פלסטינים?".

 

קירשנבאום: יש לי הרבה מה להגיד

קירשנבאום, המשמשת גם כמזכ"לית המפלגה, נחקרה ביום חשיפת הפרשה, אבל עקב חסינותה כחברת כנסת היא עדיין לא נעצרה. בכנס הערב היא אמרה: "יבוא זמן ואדבר. את הרגשות שלי אגיד כשאוכל להגיד. יש לי הרבה מה להגיד".

סגנית השר פאינה קירשנבאום, הערב באריאל (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
סגנית השר פאינה קירשנבאום, הערב באריאל(צילום: מוטי קמחי)

ביום ראשון תקף ליברמן את פרקליט המדינה שי ניצן וטען לחקירה מכוונת דווקא לפני בחירות. "אני מצפה ממנו להסברים שמניחים את הדעת", אמר בפתח ישיבת הממשלה. "שמעתי שעוד מאות נחקרים אמורים להגיע. מדובר במהלך מתוכנן ומתוזמן היטב, בחקירה שמתואמת לחלוטין עם לוח הזמנים של הבחירות. ממה שראינו בתקשורת יהיו עוד גלי מעצרים ועוד הדלפות, הדלפות מכוונות, מגמתיות.

לכן זה מעורר הרבה שאלות ותהיות".

 

שר החוץ גם קישר בין בקשת הפרקליטות לדחיית משפטו של אב הבית לשעבר של מעון ראש הממשלה, מני נפתלי, לאחרי הבחירות, לבין פרסום פרשת השחיתות: "ראיתי את תגובת הפרקליטות על מני נפתלי, שבה נאמר כי יש להימנע מההשפעות הפוליטיות של מהלכים משפטיים. היה מוזר מאוד שבנושא ישראל ביתנו יש לחץ להאצת והרחבת החקירה. מעבר לזה שזה צורם, זה נראה כמו איפה ואיפה".

 

שלשום הודיע השר עוזי לנדאו, אחד מבכירי המפלגה, כי לא יתמודד בבחירות לכנסת.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
אביגדור ליברמן, הערב
צילום: מוטי קמחי
מומלצים