15 דקות וזה מוכן: הטריק שיסדר לכם את ארוחת הערב המשפחתית
הילדים מודיעים שלארוחת הערב הם רוצים פסטה, אבל למי יש כוח להתחיל להוציא סירים, לדאוג לרוטב, לבשל את הפסטה, לערבב ולהגיש? הטריק הבא יאפשר לכם להכין הכל במחבת אחת והכי חשוב - תוך רבע שעה
אז מה תכינו היום לארוחת הערב המשפחתית? הילדים אוהבים פסטה אבל להתחיל לטגן, להוסיף, לתבל, לאדות, לשלוק, לסנן, לקרר, לשפוך ולערבב. פסטה היא לא תמיד עסק מסובך אבל כך או כך, ההכנה דורשת זמן, השגחה ולרוב משאירה אותנו עם הרבה מאוד כלים לשטיפה. אז הנה לכם מתכון שמכינים בכלי אחד בלבד, הוא קל, קולע לטעם של כולם, מוכן בדקות ומאכיל משפחה שלמה. קסם? בהחלט!
- הצטרפו לשולחן המשפחתי עם מתכונים ועוד הפתעות
- זה לא רק האוכל: ארוחת ערב משפחתית אצל דניאל גד
- שולחן המומחים: הכירו את צוות חיים בריאים
המתכון, סחף את הרשת בסערה וכבר זכה לאין ספור גרסאות. אנחנו הכי אוהבים את הגרסא שלנו, שיוצאת מלאת טעם וממלאה את הבית בניחוח נפלא.
פסטת עגבניות - הכל בסיר אחד
המרכיבים:
חבילת (500 גרם) פסטה ארוכה - מקרוני או פטוצ'יני
500 גרם עגבניות, חתוכות לחתיכות קטנות (אפשר שרי או חממה)
בצל, פרוס דק
4 שיני שום, כתושות או פרוסות דק-דק
3 כפות שמן זית
5 עלי בזיליקום גדולים (אפשר יותר למי שמעדיף)
צ׳ילי יבש, לפי הטעם
חופן אורגנו יבש
2 כפיות שטוחות מלח
3 כפיות סוכר
ליטר מים
אופן ההכנה:
- בסיר נמוך ושטוח מניחים את הפסטה, העגבניות, הבצל, השום, השמן, בזיליקום ותבלינים.
- מוסיפים את המים.
- מביאים לרתיחה (ללא מכסה)
- לאחר כ-7 דקות רתיחה מומלץ להתחיל לערבב ולבשל עוד כ-5 דקות עד שכל המים נספגים והפסטה מוכנה וריחנית.
למתכון הבסיסי הזה אפשר להוסיף מגוון תוספות, רק חשוב להקפיד כי הן מתבשלות מהר ולא סופחות יותר מידי נוזלים. למשל, עלי תרד, אפונה קפואה, פרוסות נקניקיות, נקניק מטוגן או כמובן, רק פרמזן.
מבוסס על מתכון של מרתה סטיוארט
לארוחת הערב המשפחתית יש חשיבות מכרעת בחיזוק הביטחון העצמי של הילדים ובסיוע למעבר לאכילה בריאה יותר. ברביעי משפחתי נחזור מוקדם יותר הביתה ונשב יחד לארוחת ערב משפחתית
- מתכונים נוספים מחכים לכם בעמוד שולחן משפחתי