רבבות בגרמניה: לא לאיסלאם, לא לדונר-קבב
שיא חדש בהפגנות התנועה "נגד האיסלאמיזציה של המערב": 18 אלף יצאו לרחובות דרזדן, מאות הפגינו לראשונה גם בברלין. מנגד, אלפים הפגינו נגד "שנאת הזרים והגזענות". מרקל: "אלה הפגנות שנאה, אסור להרשות זאת"
מפגן הכוח של התנועה הגרמנית האנטי-איסלאמית "פגידה" עלה אמש (יום ב') שלב, כשהתנועה ערכה הפגנות בשלל ערים ברחבי גרמניה נגד זרם המהגרים הגדול וההשפעה ההולכת וגדלה לראייתה של האיסלאם על המדינה. גם מחאותיה של הקנצלרית, אנגלה מרקל, שיצאה שוב בגלוי נגד ההפגנות, לא ריפו את ידי המפגינים.
עוד חדשות בעולם :
- אצלנו סוער? בקנדה יקפאו במינוס 40 מעלות
- מתהילה לנפילה: מתה מיס אמריקה היהודייה
- הודו: 14 קופים גנבו עוגיות - ומתו מהרעלה
- למחזר את הטיל לחלל: היום נוחתים על ה-X
ההפגנות, בהובלת תנועת "פגידה" ("פטריוטים אירופים נגד האיסלאמיזציה של המערב") הפכו בחודשים האחרונים לאירוע המתקיים על בסיס כמעט שבועי בעיר דרזדן שבמזרח גרמניה. אמש נשבר שיא המשתתפים בהפגנה המרכזית בדרזדן, כש-18 אלף בני אדם הגיעו להפגין נגד "האיסלאמיזציה". הפגנות דומות נערכו בברלין (לראשונה) ובעיר קלן שבמערב גרמניה, אולם בהן מספר המשתתפים היה קטן, ומולן נערכו הפגנות גדולות יותר של מתנגדי "פגידה", המאשימים את התנועה בגזענות.
גם בהפגנה בדרזדן אמש הניפו תומכי "פגידה" את דגל גרמניה והציגו לראווה כרזות עם סיסמאות כמו "נגד פנאטיות דתית וכל סוג של קיצוניות". בקלן נכתב על אחת הכרזות "תפוחי אדמה במקום דונר קבב", מסר נגד המיעוט הטורקי הגדול שחי בגרמניה, ושהפך את ה"דונר קבב" לאחד המאכלים הנפוצים ביותר במדינה למרות שורשיו המזרח תיכוניים.
בגרמניה מונהגות תקנות הגירה מהליברליות ביותר בעולם, ובשנים האחרונות זרם המהגרים אליה גבר באופן ניכר, עד שהיא הפכה ליעד ההגירה מספר אחת באירופה והשני בעולם, אחרי ארה"ב. בשנה שעברה גדל מספר מבקשי המקלט בגרמניה בכ-200 אלף, מספר הגדול פי ארבעה מכפי שהיה ב-2012.
בנאום שלה לרגל השנה החדשה בשבוע שעבר קראה מרקל לגרמנים להימנע מהשתתפות בהפגנות נגד האיסלאם, ואמרה כי לבבות המפגינים בהן מלאי שנאה: "אנחנו צריכים לומר שאסור להרשות את הקיצונות הימנית, שנאת הזרים והאנטישמיות בשום מקום בחברה שלנו", אמרה אתמול מרקל בעיר נויסטרליץ שבמזרח גרמניה.
בקלן, שבה חיה אוכלוסייה מוסלמית גדולה, מספר המפגינים נגד "פגידה" היה גדול פי עשרה ממספר המשתתפים בהפגנה נגד האיסלאם שנערכה בעיר. גם בברלין השתתפו כ-5,000 מפגינים נגד "פגידה" במפגן המחאה נגד התנועה, ואילו בהפגנה נגד "האיסלאמיזציה" השתתפו רק כ-400 איש.
"גרמניה היא מדינה שבה מקדמים בברכה את פני הפליטים, והרוב הדומם חייב שלא להישאר דומם אלא לצאת לרחובות ולהראות את עצמו",
אמר שר המשפטים הגרמני הייקו מאס בהפגנה בברלין נגד "פגידה". קתדרלת קלן, מהאתרים המפורסמים ביותר בגרמניה, כיבתה את האורות לאות מחאה נגד המפגינים האנטי-איסלאמים. בשער ברנדנבורג בברלין כובו הזרקורים כאקט דומה של סולידריות.
זה שבועות ש"פגידה" מקוממת רבים בממסד הפוליטי של גרמניה. בתחילה נראה היה שהיא נותנת רוח גבית למפלגה האירו-סקפטית "האלטרנטיבה לגרמניה" (AFD), אבל כעת יש מחלוקת בתוך המפלגה בנוגע לשאלה כיצד להתמודד עם התנועה.
הבוקר קראו המגזין הגרמני הנפוץ ביותר, "בילד", ו-50 אישים גרמנים בולטים לשים קץ ל"התגברות שנאת הזרים", בעקבות ההפגנות אמש. ב"בילד" פורסמה הקריאה "לא לפגידה", והיא כיסתה את כל עמוד השער וכן את עמודים 2-3.