שתף קטע נבחר

 

גרמנים נגד אנטי-איסלאם: "פוגע בדימוי שלנו"

עשורים של מאמצים למחוק את התדמית ההיסטורית החשוכה של גרמניה, עולים בעיני רבים במדינה בתוהו, לנוכח הפגנות הענק נגד "איסלאמיזציה". גל הרתיעה מתגבר: "עלינו להפגין רגישות כשמיעוט דתי הופך לשעיר לעזאזל"

יום לאחר הפגנות בעד ונגד התנועה האנטי-איסלאמית, הצטרפו אתמול (יום ג') מנהיגים פוליטים, סלבריטאים וכוכבי ספורט גרמנים לגל הרתיעה ההולך וגובר ממנה, וקראו להגן על התדמית הסובלנית שרחשה לה המדינה בעשורים האחרונים לנוכח ההיסטוריה הידועה לשמצה שלה.

 

עוד חדשות בעולם :

מתהילה לנפילה: מתה מיס אמריקה היהודייה

דאעש סגר בתי"ס: 670 אלף ילדים לא לומדים

איסטנבול: מחבלת פוצצה עצמה ליד שוטרים

 

לאחר לילה שבו עשרות אלפים יצאו לרחובות בכמה ערים כדי להפגין בעד ונגד תנועת "פגידה", המתנגדת למה שהיא מכנה "האיסלאמיזציה של המערב", פרסמו 50 דמויות בכירות בגרמניה הודעות גינוי על גבי כפולת דפים של עיתון "הבילד" הגרמני.

אצבע משולשת נגד המפגינים האנטי-איסלאמים (צילום: Gettyimages) (צילום: Gettyimages)
אצבע משולשת נגד המפגינים האנטי-איסלאמים(צילום: Gettyimages)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

מכפיש את תדמית גרמניה שנבנתה לאחר מלחמת העולם השנייה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מכפיש את תדמית גרמניה שנבנתה לאחר מלחמת העולם השנייה(צילום: AFP)
במפגן הכוח האחרון שלה, הצליחה שלשום "פגידה" (פטריוטים אירופיים נגד איסלאמיזציה של המערב) למשוך 18 אלף בני אדם למחאה בעיר דרזדן, שהייתה בעבר שייכת למזרח הקומוניסטי של המדינה.

 

הדחיפות הפתאומית שהניעה את המחאה לפני כמה שבועות וארגון הצעדות הגדולות הציתו הפגנות נוספות בכל רחבי גרמניה, כמו גם תנועת נגד המאשימה את "פגידה" בשנאת זרים. "'פגידה' לא רק פוגעת במדינה שלנו, היא גם מציגה דימוי רע של גרמניה", הזהיר שר החוץ פרנק-ולטר שטיינמייר, אחד מ-50 האישים שכתבו ב"בילד".

 

הקנצלר לשעבר ומדינאי מבוגר אך עדיין עתיר השפעה, הלמוט שמידט, אמר כי הפגנות "פגידה" פונות לעבר אופק של "דעות קדומות, קסנופוביה וחוסר סובלנות", אך הוסיף "זו לא גרמניה". מנהל נבחרת גרמניה אוליבר בירהוף ציין כי בנבחרת שזכתה בגביע המונדיאל ב-2014 שיחקו כדורגלנים רבים שקרוביהם מהגרים, ואתר האינטרנט "שפיגל אונליין" הקדיש את הכתבה הראשית שלו לסיקור הבינלאומי של תנועת האנטי-איסלאם.

פוגע במדינה ובדימוי הסובלני שלה. מפגין נגד איסלאמיזציה (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
פוגע במדינה ובדימוי הסובלני שלה. מפגין נגד איסלאמיזציה(צילום: gettyimages)

 (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
(צילום: gettyimages)
  

בנאום השנה החדשה שנשאה, הפצירה הקנצלרית אנגלה מרקל באזרחיה לדחות בשאט נפש את ההפגנות שמנהיגיה, לדבריה, "מחזיקים בדעות קדומות ובלבם ניכר קור ואף שנאה". גם בכירים בעולם העסקים, שרק מבקשים מהגרים שימלאו משרות פנויות בכלכלה המובילה אך המזדקנת במהירות, מדברים בעד ההגירה.

 

חושך על פני גרמניה

שלשום הצטרפו אלפים להפגנות-נגד שנערכו בערים כמו ברלין, שטוטגרט וקלן, והניפו שלטים שעל אחד מהם נכתב: "בושה למדינה". להפגנות אלה הגיעו בכמה ערים יותר אזרחים מאשר להפגנות תומכי "פגידה".

 

בברלין השתתפו כ-5,000 בני אדם בעצרת נגד "פגידה", לעומת 300 שהגיעו להפגנה התומכת בתנועה. בקתדרלה הגותית של קלן, במפעל פולקסווגן בדרזדן ובשער ברנדנבורג שבברלין עומעמו האורות במחאה נגד "פגידה", זאת בעקבות בית האופרה בדרזדן שעשה זאת לפני שבועיים.

הקתדרלה הוחשכה  (צילום: EPA) (צילום: EPA)
הקתדרלה הוחשכה (צילום: EPA)

מפגינות עם חיג'אב מול שער ברנדנבורג המוחשך (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מפגינות עם חיג'אב מול שער ברנדנבורג המוחשך(צילום: AFP)
 

גרמניה מתגאה במאמציה להשלים עם עברה הנאצי ורגישה לכל איום על ערכיה ועל מיקומה הנחשב בקהילה הבינלאומית, שעליו נלחמה בעור שיניה לבסס מאז המלחמה. "בגרמניה במיוחד עלינו להיות רגישים כשמיעוט דתי הופך לשעיר

 לעזאזל לבעיותינו המבניות", צוטט ראש המועצה להגירה, ורנר שיפאואר, בעיתון "די וולט" היום.

 

על רקע זרם שיא של מבקשי מקלט שמגיע ממדינות מוכות עוני ומלחמה, גרמניה, כמו מדינות רבות באירופה, נקלעות לדיון בוער על סוגיית ההגירה, כשאזורים רבים מתקשים להתמודד עם הגעתם.

 

בגרמניה חיים כשלושה מיליון טורקים והלחימה באפגניסטן, עיראק וסוריה הביאה לזרם פליטים מסיבי למדינה בשנים האחרונות. המשרד הפדרלי להגירה ולפליטים אומר כי גרמניה צופה כי 230 אלף מבקשי מקלט יידפקו על שעריה ב-2015.


פורסם לראשונה 06/01/2015 23:23

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Gettyimages
מוחים נגד התומכים באנטי-איסלאמיזציה
צילום: Gettyimages
מומלצים