אחדות רק בצרפת. מפגן נגד איסלאם בגרמניה
תנועת "פגידה" האנטי-איסלאמית סיפקה את תגובת הנגד לעצרת השלווה בפריז: מספר שיא של מפגינים - 25 אלף - השתתפו בתהלוכת אבל בדרזדן. לטענתם, "גרמניה מוסרת את עצמה לידי האיסלאם". מולם מחו אלפים שביקשו "לטאטא את הגזענות"
התשובה העממית האחרת להפגנות המיליונים בצרפת נערכה אמש (יום ג') בגרמניה למורת רוחם של הפוליטיקאים במדינה. 25 אלף פעילי "פגידה", תנועת המחאה הגרמנית האנטי-איסלאמית, יצאו למפגן כוח ענק נוסף בעיר דרזדן, לא רק במטרה להתייחד עם זכר קורבנות הטרור האיסלאמי בפריז, אלא בעיקר כדי לקרוא תיגר על הרשויות הגרמניות, שביקשו מהמפגינים שלא לצאת לרחובות.
עוד חדשות בעולם :
לא יושתק: מוחמד על שער "שארלי הבדו"
ויוה לה פרנסואה הולנד תומכי דאעש פרצו לטוויטר של צבא ארה"ב
אמש, כבכל יום שני זה חודשיים, יצאו תומכי "פגידה" (פטריוטים נגד איסלאמיזציה של המערב) לרחובות למרות הקור המקפיא ולמרות הפצרות הפוליטיקאים הגרמנים שלא להפגין. משתתפי ההפגנה התבקשו על ידי המארגנים להגיע עם דגלי גרמניה גדולים, כדי להראות שהם הפטריוטים האמיתיים במדינה שלטענתם "מוסרת את עצמה" לידי האיסלאם. בנוסף, הם הסתובבו עם סרטי אבל שחורים לזכר קורבנות פיגועי הטרור בפריז.
כוונת המארגנים הייתה לקיים "צעדת אבל". ים המפגינים בדרזדן התמלא בדגלים ובכרזות נגד האיסלאם, נגד המהגרים ונגד הקנצלרית אנגלה מרקל וממשלתה, ורק מעט סרטי אבל נראו בקהל. לצד דגלי גרמניה התנופפו דגלי מדינות מכל רחבי אירופה. תנועת "פגידה" מתפארת בכך שהפכה לתנועה כלל-אירופית עם סניפים ב-18 מדינות, שפעיליה מייצגים את העם הפשוט שנמאס לו ממדיניות "השקר, ההגירה והרב-תרבותיות" שאותה נוקטות לדבריהם הממשלות ביבשת.
מפגין גרמני שהניף דגל שבדיה סיפר ל-ynet כי הוא חי כמה שנים בשבדיה, אך נמלט משם "מאימת המהגרים הערבים והמוסלמים". "הם היו נטפלים אליי ומציקים לי", סיפר המפגין, שחברו כינה אותו "כמעט-שבדי". "המשטרה לא הייתה עושה כלום", הוא הפטיר במרמור. כעת, הוא לא מעוניין שזה יקרה גם במולדתו, גרמניה.
100,000 מפגינים נגד "פגידה"
במקביל להפגנות נגד האיסלאם, תופסת תאוצה ההתנגדות העממית לתנועת "פגידה". בהפגנה נגדית בדרזדן השתתפו 7,000 בני אדם. מספר שיא נרשם בלייפציג עם 30 אלף מפגינים. במינכן התאספו 20,000 בני אדם ובהאנובר - 19,000. כ-100 אלף איש השתתפו בהפגנות ברחבי המדינה. בדרזדן נערכה בסוף השבוע הפגנה למען סובלנות ונגד שנאת זרים בהשתתפות 35,000 מתושבי העיר והסביבה. המפגינים החזיקו מטאטאים בידיהם והצהירו כי בכוונתם "לטאטא את הגזענות".
לוץ בכמן, מייסד תנועת "פגידה" ופעיל פוליטי בעל עבר פלילי, פתח את ההפגנה הגדולה בקביעה: "(האירועים ב)פריז הם ההוכחה לצורך ב'פגידה' ולצדקת דרכה". הוא ביקש מעשרות אלפי המפגינים, רובם צעירים, לכבד בדקת דומייה את זכר קורבנות הטרור מכל הדתות.
לצד הפיגועים בפריז הוא הדגיש שוב ושוב את מעשי הטבח האיסלאמיסטיים ההמוניים בניגריה. הוא הבהיר כי "פגידה" אינה אנטי-איסלאמית או גזענית, וביקש מהנוכחים להזמין להפגנות הבאות מהגרים מוסלמים, שנקלטו בחברה הגרמנית, כדי להוכיח להם שמדובר בתנועה שמבקשת רק לשמור על זהותה התרבותית.
"אחרי פריז, להשמיע קול ברור נגד האיסלאם הקיצוני"
בכמן השתלח בממשלת מרקל, שראשיה יצאו בהתקפות חריפות על תנועתו והציגו אותה כ"ימנית קיצונית". אלפי המפגינים הצעירים חיזקו את דבריו בקריאות חוזרות ונשנות: "אנחנו העם". "הצלחנו לשבור את השתיקה סביב מדיניות ההגירה של 50 השנים האחרונות", הלהיב בכמן את קהלו, שהגיב בקריאות בוז רמות נגד הממשלה. "יש דברים שנאמרים כאן ואיני מסכים להם", אמר ל-ynet אחד המפגינים המבוגרים, "אבל אחרי מה שקרה בפריז, חייבים להשמיע קול ברור נגד האיסלאם הקיצוני. הגיע הזמן לומר די".
מי שסבור שקיימת בקהל סימפטיה כלשהי לישראל, מתוך תחושת הזדהות בגלל המאבק באיסלאם הקיצוני, טועה טעות מרה. אני פונה לקבוצת בחורים צעירים, שמתלוצצת בקול על כך שמפגינים ממערב גרמניה זורמים עכשיו למזרח. "החומה צריכה ליפול", הם צועקים את אחת הססמאות של המאבק נגד המשטר הקומוניסטי. על צוואריהם וראשיהם צעיפים וכובעים בצבעי התנועה הלאומנית הגרמנית - שחור, לבן, אדום. צבעים ששימשו גם את התנועה הנאצית. דרזדן היא אחד ממוקדי הפעילות הראשיים של התנועה הניאו-נאצית בגרמניה.
לאחר שהבינו כי מולם עומד עיתונאי מישראל, השתתקו הצעירים וסירבו לדבר. שתיקה דומה לזו חזרה על עצמה בשיחות עם מפגינים אחרים. האווירה בהפגנות "פגידה" הפכה בשבועות האחרונים עוינת לתקשורת. "שקרנים", צועקים המפגינים לעבר עשרות העיתונאים שמגיעים לסקר את תנועת המחאה העממית הגדולה ביותר שצמחה בגרמניה בשנים האחרונות.
"כרזות אנטישמיות נגד שליטה יהודית"
הטענה העיקרית שלהם נגד התקשורת היא שבדיווחיה מוצגים פעילי "פגידה" כאנשי ימין קיצוני בלבד. אך זו אינה הסיבה להשתתקות מול עיתונאי ישראלי. חלק מהמפגינים כאן חשים סלידה מישראל ומיהודים כפי שהם סולדים ממוסלמים. המסר הברור הזה עולה מהכרזות שהם נושאים בידיהם, שתוקפות את הקפיטליזם, ההון, התקשורת וארצות הברית, הנתונים כולם, לדבריהם, תחת שליטה יהודית.
אימוץ הפיגועים בפריז על ידי תנועת "פגידה" עורר ביקורת חריפה מצד גורמים ממשלתיים ואזרחיים. שר המשפטים הגרמני, הייקו מאאס מהמפלגה הסוציאל-דמוקרטית, קרא ל"פגידה" להימנע מתהלוכת האבל, שכן לדבריו אין לתת ל"מסיתים" לעשות שימוש לרעה בזכר קורבנות הפיגועים.
גם שר הפנים הגרמני תומאס דה מזייר, איש המפלגה השמרנית, האשים את תנועת "פגידה" בניצול הפיגועים בצרפת לצרכים
פוליטיים. בקרב מפלגות הימין גוברים הקולות לאסור את ההפגנות השבועיות של "פגידה" בערים שונות ברחבי גרמניה, מחשש שהן יגרמו להסלמה ביטחונית. ההערכה היא שגורמי איסלאם קיצוני במדינה עלולים ליזום פיגועי ראווה נגד הפגנות אלו, בטענה שהן מהוות פגיעה במוסלמים.
משטרת העיר לייפציג אסרה על רקע זה מפעילי תנועת "פגידה" מקומיים להניף אמש בהפגנתם קריקטורות נגד האיסלאם ונגד הנביא מוחמד, כאות הזדהות עם מערכת השבועון הסאטירי הצרפתי "שארלי הבדו". "האירועים האחרונים בפריז הוכיחו שהקריקטורות הללו הן פרובוקציה", נמסר ממשטרת לייפציג.