זהירות: 5 מאכלים "בריאים" שיהרסו לכם את הדיאטה
חשבתם שכל מה שבריא גם אינו משמין? חשבו שוב. גם מזונות שמככבים בטרנד הבריאותי שכבש את כולנו מכילים המון קלוריות ויכולים להרוס בקלות את הדיאטה. הנה חמישה מאכלים שכדאי לבחון לעומק לפני שמכניסים לפה
תעשיית המזון נהנית להשתמש בטרנד הבריאותי, ולמתג מוצרי מזון רבים כבריאים ומועילים. אנו רואים זאת בפרסומות בטלוויזיה המפתות אותנו לאכול מאכלים שהם לכאורה בריאים ואמורים לתרום לתזונה שלנו. בפועל, המטרה היחידה של הפרסומות היא לגרום לנו לקנות עוד ועוד ולאפשר לחברות המזון להרוויח על חשבוננו.
עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו
התחלתם דיאטה ? קראו עוד:
ההחלטה שתגרום לכם לרזות בקלות בלי דיאטה
"לפני הכל - אני שמנה. ואני אוהבת את הגוף שלי"
מחקר ענק: אכילת דגנים מלאים מאריכה חיים ב-10%
רבים נוטים להתבלבל בין מה שמשווק לנו כבריא, לבין רמת התועלת שגופנו באמת מפיק ממוצרי מזון שונים. בנוסף, כדאי לזכור שלא כל מה שבריא הוא גם בהכרח דיאטטי. ישנם מאכלים רבים שהם אכן בריאים יחסית, אבל מסתירים בתוכם הרבה מאוד קלוריות. אם ברצונכם לרזות, כדאי שתבדקו היטב את מה שרשום על תוויות המזון ותבחנו כמה קלוריות מיותרות נכנסות לגופכם בהנאה בשם הטרנד הבריאותי.
לפניכם חמישה מזונות הנחשבים בריאים, אך עלולים להרוס לכם לחלוטין את הדיאטה:
1. סלטים
סלטים נחשבים למאכלים המומלצים לדיאטה. זה אמנם נכון, אבל כדאי לקחת בחשבון שאם אתם מזמינים סלט במסעדה או קונים סלט מוכן, קרוב לוודאי שהוא מכיל המון קלוריות. ירקות הם אמנם דלים בקלוריות, אך הרוטב, הגבינה, ושאר התוספות עשירים בקלוריות והופכים את הסלט לפחות דיאטטי.
ישנם סלטים המכילים אפילו 1,000 קלוריות. אם בכל זאת אתם מעדיפים את הסלט שלכם קנוי, מומלץ לבדוק את רשימת הרכיבים ולוודא שלא יעשה נזק לדיאטה שלכם.
2. דגנים מלאים
נראה כי בשנים האחרונות תעשיית המזון ממתגת כל מוצר אפשרי כעשוי מדגנים מלאים: קמח מלא, לחם מלא, דגני בוקר מלאים ואפילו בייגלה מחיטה מלאה. אין ספק כי דגנים מלאים אכן עדיפים על קמח לבן מבחינות רבות, כגון כמות הוויטמינים והמינרלים והעובדה שהם מתעכלים לאט יותר וכך תורמים לאיזון רמת הסוכר בדם. אפילו אנחנו כאן ב-ynet פרסמנו מחקר גדול שקבע שאכילת דגנים מלאים מאריכה חיים.
אך כאשר מדובר בקלוריות, כדאי לזכור שדגנים מלאים מכילים יותר קלוריות מאשר קמח לבן. ההמלצה הגורפת היא לבדוק על המארז כמה קלוריות מכיל כל מוצר, כדי שלא יתברר לכם בסופו של דבר שאכלתם יותר קלוריות מהכמות המומלצת עבורכם בדיאטה. האם ידעתם, למשל, שאריזת בייגלה מחיטה מלאה מכילה בין 600-800 קלוריות? חשבו על כך עוד לפני שתפתחו את השקית.
3. שמן זית כתית
שמן זית כתית נחשב למאכל בריא, ובצדק. אך יש החושבים שבזכות עובדה זו, ניתן להשתמש בשמן זית בנדיבות לבישול מאכלים רבים. האם יפתיע אתכם לדעת שבכוס שמן זית יש בממוצע 1,910 קלוריות וכף שמן זית מכילה כ-120 קלוריות? המשמעות היא ששתי כפות שמן זית שוות ערך למנה קטנה של גלידה מפנקת.
בנוסף, כדאי לקחת בחשבון ששמן זית כתית מתחמצן בבישול מהר יותר מסוגים אחרים של שמן. במרבית המאכלים, עדיף לבשל בשמן זית רגיל ולא בכתית. עם זאת, לא לשכוח כי כל סוגי שמן הזית מכילים אותה כמות נכבדה של קלוריות.
4. מיצים טבעיים
רבים חושבים שמיץ טבעי, כמו מיץ תפוזים או מיץ תפוחים, בריא ומועיל להם. אבל האמת היא שכוס של מיץ תפוזים טבעי מכילה 155 קלוריות, שהן יותר מאשר 130-120 קלוריות המכילה כוס של משקה קל, כדוגמת קולה.
בנוסף, חשוב להבין שמוצרים הנמכרים כ"מיץ טבעי" בחנויות, לרוב מעורבבים בסוגים שונים של מיץ ומכילים כמויות גדולות של סוכר. אם בכל זאת אתם ממש רוצים לשתות מיץ בלי להרוס את הדיאטה, עדיף למהול מעט מיץ במים ובכך לצמצם במעט את כמות הקלורות ועדיין להישאר עם הטעם המתוק. וכמובן, לא לשכוח שהכי מומלץ לשתות מים.
5. חמאת בוטנים
אנשים רבים מתייחסים לחמאת בוטנים, במיוחד אם היא אורגנית, כמאכל פלא. אמנם חמאת בוטנים מכילה שומנים טובים וחלבונים, אבל היא גם מכילה כמות גדולה של קלוריות, העולה בהרבה על כמות החלבונים.
כדי להמחיש את הפער, שימו לב שכוס חמאת בוטנים מכילה 1,571 קלוריות ו-65 גרם חלבון בלבד. כמות דומה של חלבון בעוף, לדוגמה, מכילה 300 קלוריות בלבד. לכן, אם אתם צורכים חמאת בוטנים, בזהירות ובמתינות בבקשה.