שתף קטע נבחר

 
צילום: רויטרס, MCT

למה ציירתי שוב את מוחמד?

הקריקטוריסט רנאלד לוזייה, הידוע בכינוי "לוז", חגג יום הולדת ב-7 בינואר, ולכן איחר לישיבת המערכת שבמהלכה רצחו שני מחבלים 10 מחבריו לעיתון "שארלי הבדו". הוא ניצל. היום, לראשונה לאחר הטבח במשרדי המגזין, הודפסה מהדורה חדשה ועל השער, שוב: הנביא מוחמד. לוז מסביר מדוע

"קראתי לכל האנשים המוכשרים של המגזין, לכל אלה שכבר אינם עובדים בו יותר, לכל אלה שכן. אמרתי לעצמי, אנחנו חייבים לאייר משהו שיותר מהכול יגרום לנו לצחוק ולא משהו רגשני מעצם היותנו קורבנות.

 

עוד חדשות בעולם :

הברמן התוודה: חבל שלא הרעלתי היין של ביינר

מרקל לצד המוסלמים בעצרת בברלין: "לגזענות אין מקום כאן"

 

היה לי רעיון לאייר את דמותו שלו מוחמד משום זו הדמות שלי, משום שהוא קיים, לפחות בלבם של אנשים, ובכל מקרה הוא קיים כשאני מצייר אותו.

 

"אנחנו בסך הכול - ויותר מהכול - קריקטוריסטים" (צילום: EPA) (צילום: EPA)
"אנחנו בסך הכול - ויותר מהכול - קריקטוריסטים"(צילום: EPA)
הוא דמות שגרמה להצתת המשרדים שלנו, דמות שלראשונה גרמה לכך שהתייחסו אלינו כאבירי חופש העיתונות בעקבות שריפת משרדי המערכת. שנה אחר כך כשאיירנו שוב את הדמות, התייחסו אלינו כפרובוקטורים מסוכנים וחסרי אחריות.

 

לכן, דמות זו גרמה לכך שנכוּנה אבירי חופש או פרובוקטורים, בזמן שאנחנו בסך הכול - ויותר מהכול - קריקטוריסטים, וככאלה אנחנו מאיירים אנשים כמו שילדים מציירים.

 

מצרך מבוקש. תור גדול של אנשים בתחנת הרכבת גאר דה ליון בפריז (צילום: EPA) (צילום: EPA)
מצרך מבוקש. תור גדול של אנשים בתחנת הרכבת גאר דה ליון בפריז(צילום: EPA)
הטרוריסטים היו פעם ילדים, הם ציירו כמונו, כמו כל הילדים, ואז ביום אחד הם כנראה איבדו את חוש ההומור שלהם, אבל אולי נשמת הילד שבתוכם יצליח לראות את העולם ממרחק מסוים, כי זו מהותו של שארלי - היכולת לצייר את העולם ממרחק קטן. אז ציירתי ואמרתי לעצמי: 'אני שארלי'. זה היה הרעיון שלי אבל זה לא היה מספיק.

 

הרעיון היחידי שנותר היה לאייר את מוחמד בצירוף הססמה 'אני שארלי'. ואז הסתכלתי עליו, הוא בכה. מעליו כתבתי: "הכול נסלח". ובכיתי. יש לנו את השער. סוף סוף מצאנו את השער המזוין הזה. זה היה השער שלנו.

 

"זה לא השער שהעולם רצה שנצייר, זה השער שלנו" (צילום: AP) (צילום: AP)
"זה לא השער שהעולם רצה שנצייר, זה השער שלנו"(צילום: AP)

המוחמד שציירנו הוא המוחמד שיותר מהכול - בוכה. רנאלד לוזייה (לוז) (צילום: AP) (צילום: AP)
המוחמד שציירנו הוא המוחמד שיותר מהכול - בוכה. רנאלד לוזייה (לוז)(צילום: AP)

זה לא השער שהעולם רצה שנצייר, זה השער שלנו.

 

זה לא השער שהטרוריסטים רצו שנצייר, אך אין בו טרוריסטים, רק גבר שבוכה: זה מוחמד. אני מצטער שציירנו אותו שוב, אך המוחמד שציירנו הוא המוחמד שיותר מהכול - בוכה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
"הכול נסלח", נכתב על שער היגליון החדש
צילום: AFP
מומלצים