שתף קטע נבחר

 

ארה"ב: לבדוק מדינה שסופגת אלפי רקטות - טרגדיה

מחלקת המדינה האמריקנית פרסמה הודעת התנגדות חריפה להחלטת בית הדין הבינלאומי לפתוח בבדיקה על פשעי מלחמה בפלסטין. "נפעל דיפלומטית לסכל את המהלך"

גינוי אמריקני להחלטת בית הדין הבינלאומי בהאג לפתוח בבדיקה ראשונית נגד ישראל: מחלקת המדינה האמריקנית פרסמה הלילה (שבת) הודעה, שבה הביעה התנגדות נחרצת להחלטת בית הדין לפתוח בבדיקה ראשונית על פשעי מלחמה בפלסטין. "זוהי טרגדיה אירונית שישראל, שעמדה בפני אלפי רקטות של טרוריסטים שנורו לעבר אזרחי ושכונותיה, נבדקת עכשיו בהאג", נאמר בהודעה.

 

עוד בחדשות:

חשד לרצח: צעיר נדקר למוות בתל אביב

שוטרים השתשמשו בתמונות שחורים כמטרות במטווח

 

בית הדין הפלילי הבינלאומי הודיע אמש כי הוא פותח ב"בדיקה מקדמית" של האפשרות ל"פשעי מלחמה בפלסטין". תובעת בית הדין בהאג, פאטו בנסודה, אמרה כי בכוונתה לפתוח בבדיקה מקדמית סביב האפשרות שבוצעו פשעי מלחמה בשטחים הפלסטיניים - צעד ראשון בדרך להגשת אישומים אפשריים נגד גורמים פלסטינים וישראלים בגין פשעים שכאלה.

 

החוקרים יצטרכו לקבוע בתום החקירה אם הממצאים הראשוניים מצדיקים פתיחה של חקירה מלאה בנוגע לטענות על פשעי מלחמה.

בית הדין הבינלאומי בהאג (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
בית הדין הבינלאומי בהאג(צילום: shutterstock)

אבו מאזן חותם על מסמכי ההצטרפות לבית הדין (צילום: EPA) (צילום: EPA)
אבו מאזן חותם על מסמכי ההצטרפות לבית הדין(צילום: EPA)

במחלקת המדינה אמרו כי פתיחת הבדיקה לא אפשרית משום שפלסטין אינה מדינה ובממשל האמריקני מתכוונים לפעול נגד ההחלטה. "אנו נפעל דיפלומטית לסכל את מהלך ונמשיך להתנגד לפעולות נגד ישראל בבין הדין הבינלאומי, שפוגעות בהשגת שלום", נאמר בהודעה. יש לציין שארצות-הברית אינה חברה בבית הדין הבינלאומי.

 

עוד נמסר ממחלקת המדינה כי "המקום לפתור את המחלוקות בין שני הצדדים הוא דרך שיחות ישירות, לא על ידי פעולות חד צדדיות של אף אחד מהצדדים".

 

התובעת בנסודה הדגישה בהצהרה שפרסמה אמש כי היא תנהל את הבדיקה המקדמית "באופן לחלוטין עצמאי ונטול-פניות". מדובר בסכסוך הפוליטי הטעון ביותר שאותו חקר בית הדין בהאג אי פעם.

 

ראש הממשלה, בנימין נתניהו, אמר בעקבות הודעה בית הדין בהאג: "זאת שערורייה שימים ספורים אחרי שטרוריסטים טבחו ביהודים בצרפת, התובעת הכללית של בית הדין הבינלאומי פותחת בבדיקה נגד מדינת היהודים, וזאת בגלל שאנחנו מגנים על אזרחינו מפני החמאס, ארגון טרור שנמצא בברית עם הרשות הפלסטינית, ושפושעי המלחמה שלו ירו אלפי טילים לעבר אזרחי ישראל. לצערי זה הופך את בית הדין לחלק מהבעיה ולא לחלק מהפתרון".

 

שר החוץ, אביגדור ליברמן, אמר כי מדובר בהחלטה שערורייתית שכל מטרתה היא לנסות לפגוע בזכותה של ישראל להגן על עצמה מפני הטרור. "אותו בית דין שלאחר יותר מ-200 אלף הרוגים בסוריה לא מצא לנכון להתערב בנעשה שם או בלוב או במקומות אחרים, מוצא לנכון 'לבחון' את הצבא המוסרי בעולם, בהחלטה שכולה נובעת משיקולים פוליטיים אנטי-ישראליים", אמר ליברמן.

 

משרד החוץ הפלסטיני מסר בהודעה רשמית: "מדינת פלסטין הצטרפה לאמנת רומא בכדי להבטיח שפשעים חמורים ובמיוחד פשעי מלחמה ופשעים נגד האנושות לא יעברו ללא עונש. בשנים האחרונות אלפי פלסטינים נהרגו, מרביתם אזרחים, כולל 2,000 פלסטינים שנהרגו במהלך התוקפנות האחרונה נגד העם הפלסטיני ברצועת עזה".

 

עוד נאמר בהודעה כי "ישראל מבצעת הפרות חמורות של החוק הבינלאומי כולל בנייה בהתנחלויות בשטחים הפלסטיניים הכבושים ובמזרח ירושלים. בכך שאנחנו דורשים להביא את הפושעים האחראים לכך למשפט צדק - אנחנו מכבדים את הקורבנות ומגנים על אחרים לפני שיהפכו לקורבנות בעתיד. משרד החוץ הפלסטיני יהיה מוכן לשתף פעולה באופן מלא עם בית הדין".

 

יש לציין כי הדרך לחקירה נגד בכירים ישראלים ארוכה מאוד, אם בכלל אפשרית: כפי שהסברנו ב-ynet השבוע, בית הדין הבינלאומי מנהל כבר כיום שמונה בדיקות מקדמיות - באפגניסטן, קולומביה, גאורגיה, גינאה, הונדורס, עיראק, ניגריה ואוקראינה, והן נמשכות כבר חודשים ושנים מבלי שהבשילו לכדי חקירה ממשית. באוקראינה נמשכת הבדיקה כבר שמונה חודשים, ובגאורגיה - שבע שנים, מבלי שבאופק נראית חקירה של ממש. אף שהפלסטינים הגישו כבר את מסמכי ההצטרפות, בפועל סמכות בית הדין עליהם תוכל לחול רק ב-1 באפריל, וכיוון שאין שום סיכוי שהבדיקה המקדמית תסתיים עד אז - הם לא יוכלו לבקש לחקור את אירועי מבצע "צוק איתן".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: gettyimages
בית הדין בהאג
צילום: gettyimages
מומלצים