המוסד מכחיש: לא התנגדנו להחרפת הסנקציות נגד איראן
ארגון הביון פרסם הודעה ובה הכחיש את הדיווח האמריקני כי פעל מול ארה"ב בניגוד לעמדת ראש הממשלה נתניהו: "ראש המוסד ציין כי בניהול המו"מ עם איראן יש להתנהל עם 'גזרים ומקלות' וכיום חסרים 'מקלות'"
בצעד יוצא דופן פרסם בצהריים (יום ה') המוסד למודיעין ולתפקידים מיוחדים תגובה רשמית לדיווח באתר "בלומברג" ובה הכחשה כי ראש המוסד מתנגד להחרפת הסנקציות נגד איראן.
עוד סיפורים שוטפים בעמוד הטוויטר של ynet
בהודעת המוסד נכתב: "ראש המוסד תמיר פרדו נפגש ב-19 בינואר 2015 עם משלחת סנאטורים אמריקנים. הפגישה התקיימה לבקשת הסנאטורים ובאישור ראש הממשלה. בניגוד לדיווח ראש המוסד לא אמר שהוא מתנגד לסנקציות נוספות נגד איראן. ראש המוסד הדגיש בפגישה את האפקטיביות יוצאת הדופן של הסנקציות המוטלות על איראן זה כמה שנים בהבאת איראן לשולחן המשא ומתן.
"ראש המוסד ציין כי בניהול המשא ומתן עם איראן יש להתנהל עם 'גזרים ומקלות' וכיום חסרים 'מקלות'. ראש המוסד ציין כי בהיעדר לחץ חזק לא ניתן יהיה להביא לפשרות משמעותיות בצד האיראני.
"באשר לשימוש במינוח 'רימון יד', ראש המוסד לא התייחס לכך בהקשר להטלת סנקציות, שכאמור בעיניו אלה 'המקלות' שיסייעו בהשגת הסכם טוב. הוא השתמש במונח זה לתאר אפשרות של יצירת משבר זמני בשיחות שבסופו יחודש המשא ומתן בתנאים טובים יותר. ראש המוסד ציין מפורשות כי ההסכם המתגבש עם איראן הוא רע ועלול להביא למרוץ חימוש אזורי".
הדיווח באתר "בלומברג" התפרסם על רקע הזמנתו של ראש הממשלה לנאום בפני הקונגרס האמריקני על הגרעין האיראני. נתניהו מאיץ בממשל האמריקני להקשיח את מדיניות העיצומים על איראן ולפי הדיווח האמריקני ממשל אובמה משתמש בעמדת המוסד, כפי שדווחה, כדי לטרפד את הסנקציות שמקדמים הסנאטור הרפובליקני מארק קירק והדמוקרטי רוברט מננדז.
מנגד, בוב קרוקר, יו"ר היחסים הזרים עם הקהילות הזרות, יחד עם הרפובליקנים לינדזי גראהם וג'ון מקיין, דוחף לכך שבמקום סנקציות על איראן, יובא ההסכם, יהיה אשר יהיה, להצבעה בקונגרס. בבית הלבן מתנגדים לשתי הצעות הפעולה בקונגרס וטוענים שהסנאט לא אמור להיות במרכז המאמצים הדיפלומטים מול איראן.
על פי הדיווח, בכירי מוסד תדרכו את ממשל אובמה וכמה חברי קונגרס רפובליקנים כי הם מתנגדים להצעה של מננדז, ולפיה יוטלו עוד סנקציות על איראן רק במקרה שהמשא ומתן מול המעצמות ייכשל עד לתאריך היעד ב-30 ביוני השנה או שהרפובליקה האיסלאמית לא תעמוד בהתחייבויותיה. מנגד, תומך ראש הממשלה נתניהו בעמדת קירק-מננדז, וזה כנראה הולך להיות הנושא שיעסיק את הפקידות האמריקנית בשבועות הקרובים.
עדות להתערבות של ישראל בנושא האיראני-אמריקני נתקבלה מדבריו של מקיין, ולפיהם גורמי המודיעין הישראלים אמרו כי הטלה סנקציות כמוה כ"זריקת רימון לתוך התהליך". כשקרוקר שמע על התדרוך של המוסד, הוא דרש הבהרות משגריר ישראל בארצות הברית רון דרמר.