שתף קטע נבחר

 

"התפרצויות זעם לאחר שתיית אלכוהול": העדויות הקשות נגד שרה נתניהו

בתצהיר שהגיש אב הבית במעון רה"מ בעבר, מני נפתלי, מופיעות עוד עדויות. העובד גיא אליהו תיאר התקפי זעם: "הוחזרו אחר חצות בשביל חימום מרק וברכת לילה טוב". העובד עמנואל סלע: "קיבלתי התקף לב בגלל העבודה במעון". סירב להעיד עובד אחר, שלדברי נפתלי כינתה שרה נתניהו "הפודל של מני". משפחת נתניהו: שקרים ועיוותים, שופכים את דמה של גברת נתניהו

העדויות נגד ראש הממשלה ורעייתו מופיעות במלואן: מני נפתלי, ששימש בעבר כאב הבית במעון ראש הממשלה, הגיש באמצעות עורכות הדין נעמי לנדאו ונאוה פינצ'וק אלכסנדר לבית הדין האזורי לעבודה בירושלים את תצהירי העדים מטעמו בתביעה נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו. 

 

עדכונים שוטפים - גם בטוויטר של ynet

 

בתצהיר כותב נפתלי כי הכינוי "עובד ממורמר", שיוחס לו בראיון שערך ראש הממשלה נתניהו, "פגע בו וביזה את שמו הטוב". לדבריו, "עובדים נוספים שהועסקו במעון ראש הממשלה בתקופה שבה עבדתי כאב בית נכחו באירועים המתוארים בתביעתי ואף סבלו מתנאי העסקה פוגעניים, אך למרות זאת סירבו להעיד מטעמי". אחת מעובדות הניקיון, נטען בתצהיר, עבדה דווקא בבישול והגשה: "היא אכלה מרורים במעון ראש הממשלה וסבלה מיחסה הבלתי ראוי של אשת ראש הממשלה. היא מפחדת להעיד נגד הנתבעים, כיוון שהם דאגו לה לעבודה".

בני הזוג נתניהו ומני נפתלי. התקפי זעם לאחר שתיית אלכוהול (צילום: יובל חן, AP) (צילום: יובל חן, AP)
בני הזוג נתניהו ומני נפתלי. התקפי זעם לאחר שתיית אלכוהול(צילום: יובל חן, AP)

לדברי נפתלי, הוא פנה גם לעובד אחר, שאותו כינתה שרה נתניהו 'הפודל של מני', "אך גם הוא סירב למסור עדות". נפתלי כתב כי אותו עובד, "שהועסק כעוזר אב בית וקניין, אולץ לעבוד במוצאי שבת כמעט מדי שבוע בהוראתה של שרה נתניהו, עקב סירובו כאדם שומר מצוות לעבוד בימי שישי אחרי הצהריים".

 

לעומתם, גיא אליהו דווקא מסר תצהיר מלא. בין היתר כתב כי "כעובד במעון ראש הממשלה הייתי עד למנהגה הלא ראוי של שרה נתניהו כלפי נפתלי, לדיבורים משתלחים ולצעקות. אני 'טורטרתי' ללא הפסקה ונאלצתי לבצע מטלות מיותרות. וכדוגמה - שרה נתניהו הייתה מבקשת שאביא לה אוכל וכשהייתי חוזר אליה עם האוכל המבוקש, אשת ראש הממשלה הייתה מאשימה אותי שאני גורם לה להשמין".

 

אליהו הביא אף דוגמה נוספת: "באחד הימים הוזעקתי מביתי בחזרה למעון ראש הממשלה, בשעה שלאחר חצות, וכל זאת בכדי שאחמם לשרה נתניהו צלחת מרק. משהגעתי למעון ראש הממשלה ננזפתי על ידה שעליי לשוב למעון ראש הממשלה בכל שעה כאשר היא רוצה לאכול".

 

"בפעם אחרת", העיד, "שוב הוזעקתי בחזרה מביתי למעון ראש הממשלה, גם הפעם היה מדובר בשעת לילה מאוחרת, אך הפעם הוחזרתי בכדי לברך את אשת ראש הממשלה בברכת לילה טוב, כשהיא נוזפת בי שעליי ליידע אותה באופן אישי כשאני מסיים את עבודתי ולהיפרד ממנה בברכת לילה טוב. כמו שאר עובדי המשק, חששתי תמיד לרגע שבו אדרש לטפל במזונה של גברת נתניהו. הטיפול במזונה של נתניהו היה תמיד כרוך בפחד מפני גערות וצעקות, כמו גם הדרישה לשרתה בקומת המגורים. גב' נתניהו חשדה תמיד כי עובדים 'מזהמים' את המזון שמוגש במעון ראש הממשלה".

 

אליהו ציין בתצהירו כי החל לעבוד במשרד ראש הממשלה בינואר 2011 ולאחר שהתבלט כעובד מצטיין, הוצע לו לעבוד במעון וטען שאמרו לו כי בהמשך יסייעו לו לקבל תקן של עובד קבע.

 (צילום: אבי אוחיון, לע"מ) (צילום: אבי אוחיון, לע
(צילום: אבי אוחיון, לע"מ)

גיא אליהו ()
גיא אליהו

אליהו תיאר התקפי זעם שונים של הגברת נתניהו ואף טען שהיא נהגה לחקות אותו באופן משפיל. לדבריו, העובדים פחדו בגלל התקפי הזעם שלה, "בפרט לאחר שהיא שתתה כמויות משמעותיות של אלכוהול, שאני ועובדים אחרים העלינו לחדרה מדי יום". הוא ציין כי בתקופת עבודתו עזבו כ-20 עובדים את המעון, וסיפר שנפתלי היה זה שהגן על העובדים ודאג להם.

 

אליהו תיאר גם אירוע שבו משפחת נתניהו ביקשה לסעוד בפטיו באחת השבתות. ראש הממשלה, טוען אליהו, נתן הוראה לפתוח את הסכך המגן על הפטיו. לדבריו, כששרה נתניהו הגיעה למקום "עלה בלבה חשד שנפל אבק מהסכך על השולחן הערוך לאוכל ועל כלי האוכל".

 

אליהו ציין בתצהיר כי רעיית ראש הממשלה צעקה ודרשה לדעת מי נתן את ההוראה לפתוח את הסכך. כשהבינה שבעלה הורה על פתיחת הסכך, היא שוב צעקה ודרשה לאסוף את הכלים והמפה ולערוך את השולחן מחדש. לדבריו, ראש הממשלה ויתר בני המשפחה ניסו להרגיע אותה, אך לשווא.

 

"זועמת ונסערת, תפסה אשת ראש הממשלה את מפת השולחן ואספה אותה בזעם אליה יחד עם כל כלי האוכל וגרמה לכך שחלק מהכלים נפלו ארצה והוטחו ברצפה. בהיותי המום נדרשתי על ידה לערוך שוב את השולחן מחדש במיידי. למיטב זיכרוני, האירוע צולם כולו במצלמת האבטחה המשקיפה על כל אזור הפטיו", סיפר אליהו בתצהיר.

 

עובד במעון רה"מ: חטפתי התקף לב שם

בין העובדים שמסרו את עדותם נמצא גם עמנואל סלע, שעבד במעון ראש הממשלה בחודשים ספטמבר-נובמבר בשנת 2013 והיה אחראי על תפעול הבית והעובדים. לדבריו, עבודתו במעון הופסקה לאחר שעבר התקף לב "כתוצאה מהאירועים הפיזיים והנפשיים שחוויתי במעון ראש הממשלה".

 

בעדותו ציין סלע כי טרם תחילת עבודתו בבית משפחת נתניהו, הוא היה בריא לחלוטין ועסק בספורט. הוא תיאר גם כי בראיון עם שרה נתניהו, היא הבהירה לו שיצטרך לבצע במעון ראש הממשלה "כל מטלה שתבחר להטיל עליי, בין היתר לערוך קניות, לערוך שולחן ולהגיש אוכל, לסדר פרחים וכל מלאכה מלבד ניקיון".

 

הוא גם טען בעדות שנדרש לעבוד שעות ארוכות החורגות מ-12 שעות ביום ולעתים אף 18 שעות. לדבריו, על אף תלונותיו, המצב לא טופל ולא שולמו לו השעות הנוספות כפי שהובטח לו. סלע תיאר "צעקות, השתלחויות ולחץ בלתי פוסק כולל הוראות סותרות שקיבלתי מראש הממשלה ומרעייתו בו זמנית".

 

סלע (61) הגיש תביעה למוסד לביטוח לאומי כדי שיכיר בו כנכה, מאחר שלטענתו לקה בהתקף לב בשל עומס פיזי, לחצים נפשיים ועבודה מאומצת תחת בני הזוג נתניהו. הוא תיאר כי בנובמבר 2013, בעת ביקורו של נשיא צרפת פרנסואה הולנד בישראל שהתארח במעון רה"מ, היה עליו לחץ גדול מאוד, על רקע לחץ וצעקות מצד אשת ראש הממשלה. "באותם ימים סבלתי מכאבים עזים בחזה ובכתף שמאל, אך המשכתי בעבודתי תוך שאני בטעות סבור שמדובר בבעיה בקיבה". סיפר סלע בעדות.

 

כך תיאר כי כמה ימים לאחר הביקור חש בהתגברות הכאבים, "נסעתי לבית חולים ובפתח חדר מיון קרסתי. בדיעבד מסתבר שלקיתי באוטם שריר הלב. אושפזתי מיד ועברתי שני צנתורים".

 

לדבריו, לא הממונה עליו ולא שרה נתניהו דרשו בשלומו, וכמה ימים לאחר מכן הודיעו לו ממעון ראש הממשלה שאינו משובץ יותר לעבודה במקום בגלל מצבו ועל כן ישובץ במשרד ראש הממשלה. בתצהירו טען עוד כי לא היה יכול להשתלב במשרד במצבו, וכך הסתיימה עבודתו כעבור זמן קצר. מספר שבועות לאחר מכן, הוא טוען, קיבל בקשה מטעם שרה נתניהו לכתוב מכתב כי אין לו טענות כלפי המעון.

 

מטעמה של משפחת נתניהו נמסר בתגובה: "גל ההכפשות הממוחזר והשקרי מצדם של עובדים לשעבר אינו מקרי. הוא נועד לפגוע בראש הממשלה וברעייתו בתקופת הבחירות ולסחוט כספים מהמדינה שלא כדין. התביעה שהוגשה לבית הדין לעבודה איננה נגד רעיית ראש הממשלה, והיא איננה נמצאת כלל ברשימת הנתבעים. עם זאת, מני נפתלי וסייעניו משרבבים בכל מחיר ובכל הזדמנות את שמה של הגברת נתניהו וממציאים שקרים ועיוותים מגמתיים בעיתוי ברור שנועד להשפיע על מערכת הבחירות בישראל". 

 

במשפחת נתניהו מסרו גם כי "סמנכ"ל ביטחון וחירום במשרד ראש הממשלה קבע כי עבודתו של מני נפתלי כמאבטח ביחידת מגן הופסקה בדצמבר 2010 כתוצאה מהתנהגות שאינה הולמת שבאה לידי ביטוי בעימות מילולי ופיזי עם מאבטח נוסף. אנו סמוכים ובטוחים כי האמת לגבי הגרסאות והמניעים המפוקפקים של מני נפתלי ומשתפי הפעולה שלו תתברר בבית המשפט והצדק ייצא לאור. צר לנו על כך שבינתיים כלי תקשורת משתפים פעולה עם הקמפיין לשפיכת דמה של רעיית ראש הממשלה, והכול כדי לפגוע באמצעותה בראש הממשלה בתקופת בחירות, ולהוציא כספים מקופת המדינה שלא כדין".

 

לפני חודש קיבל בית הדין לעבודה בירושלים את בקשת ראש הממשלה והפרקליטות לדחות את פתיחת הליך משפטו של נפתלי ל-25 במרס, שמונה ימים לאחר הבחירות. המדינה טענה בבקשתה כי היא חוששת מהשפעה פסולה לנוכח השמצות שאינן קשורות בתיק מצדו של נפתלי לקראת הבחירות. בפרקליטות הסבירו כי מדובר ב"צעד מקובל".

 

איתמר אייכנר השתתף בהכנת הידיעה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יובל חן "ידיעות אחרונות"
מני נפתלי
צילום: יובל חן "ידיעות אחרונות"
עמנואל סלע
צילום: סטודיו גילי ומירית
עו"ד נעמי לנדאו
צילום: סטודיו גילי ומירית
צילום: דוד פרנקל
עו"ד נאוה פינצ'וק אלכסנדר
צילום: דוד פרנקל
מומלצים