תקדים מצרי: הורשע רופא שביצע מילת נשים
ד"ר רסלן פאדל ביצע מילת נשים לבת 13 וגרם למותה. במשפט הראשון שנערך במדינה נגד ההליך האלים נגזרו על הרופא יותר משנתיים מאסר
המאבק בתופעת מילת נשים הביא לתקדים היסטורי במצרים : בית משפט לערעורים הרשיע היום (יום ב') רופא שביצע מילת נשים וגרם למותה של נערה בת 13. על הרופא נגזרו שנתיים ושלושה חודשי מאסר.
עוד חדשות בעולם :
ניו יורק נערכת ל'סופה הכי גדולה בתולדותיה'
אפליקציה למתחתנים: כמה פרות שווה אשתי?
חזרה לשנות ה-90: תימן תתפצל לצפון ודרום?
הרופא, ד"ר רסלן פאדל, זוכה תחילה מהרג סוהייר אל-בטיע בכפר שבמחוז דחילייה ב-2013. פאדל לא היה נוכח במהלך הדיון היום והרשויות לא יודעות היכן הוא נמצא.
גזר הדין שניתן היום הוא "ניצחון הנשים", אמר רדה אל-דנבוקי, שייצג את הנערה המנוחה. שיעור מילת נשים במצרים הוא אחד הגבוהים בעולם אף שהתופעה אינה חוקית מאז 2008. "אני שמח מאוד", אמר אל-דנבוקי לאחר החלטת בית המשפט. "הנה שופט שמבין", הוסיף.
עורך הדין אמר כי בית המשפט גם קנס את פאדל ב-70 דולרים והורה כי מרפאתו תיסגר למשך שנה. אביה של אל-בטיע הורשע בשותפות לדבר עבירה משום שהיה זה שהכריח את בתו לעבור את ההליך. עליו נגזרו שלושה חודשי מאסר על תנאי.
פעילי זכויות נשים אמרו כי הפסיקה עשויה לשמש כגורם מרתיע עבור רופאים המבצעים את ההליך ומשפחות המעוניינות בו. מדובר במשפט הראשון במצרים שנערך בעקבות עבירה על איסור מילת נשים שנחקק ב-2008. המקרה הגיע לכותלי בית המשפט רק לאחר לחץ של ארגוני זכויות נשים.
"מדובר בחדשות פנטסטיות. סוף סוף נעשה צדק לסוהייר. מדובר בניצחון כביר עבור נשים ונערות במצרים", אמרה סואד אבו-דאייה, יועצת לענייני המזרח התיכון וצפון אפריקה לארגון זכויות הנשים הבינלאומי Equality Now (שוויון עכשיו).
"המדינה הראתה כי היא מיישמת את חוקיה ואנחנו מקווים שמדובר בצעד אחד לעבר סיום התופעה הזו - שהיא למעשה צורה נוספת של אלימות כלפי נשים", אמר אבו דאייה.
רק 10% מהנשים במצרים לא עברו מילה
לפי הערכות, יותר מ-90 אחוזים מהנשים במצרים עברו מילה. ארגון Equality Now טוען כי אחת מארבע נשים שעברו מילה בעולם היא מצרית.
בהליך מילת נשים חלק מהדגדגן או הדגדגן כולו נכרת ולעתים גם שפתי איבר המין הנשי. ההליך
מבוצע גם על ידי מוסלמים וגם על ידי נוצרים והמצדדים בו טוענים כי מדובר בדרך לשליטה בחשק המיני של האישה.
מילת נשים נפוצה ב-29 מדינות, בעיקר במזרח ובמערב אפריקה, אך גם בעיראק ובתימן. ארגוני זכויות אומרים כי מדובר בהליך שמטרתו לשלוט במיניות האישה, הגורם לנזק פיזיולוגי ופסיכולוגי.
למרות המשפט, המשיך פאדל לעבור במרפאתו. עובדת שענתה הבוקר לטלפון במרכז הרפואי שלו אמרה כי אין לה שום מושג על החלטת בית המשפט וסירבה לומר היכן נמצא פאדל.