זכר הניצולים: עבודת השורשים עוברת לרשת
תלמידי תיכון מת"א ישתתפו בניסוי שבמסגרתו יעלו את עבודותיהם לאתר "דורות ממוריאליין". האתר כולל קובצי וידאו וקול, ונשלט מהסמארטפון
עמותת "דורות ההמשך", המאגדת את בניהם ונכדיהם של ניצולי שואה,
הקימה לפני שלוש שנים אתר אינטרנט בשם "דורות ממוריאליין",
הפועל בעברית ובאנגלית ומשמש ארכיון משפחתי וקהילתי. באתר יכול כל אחד מבני משפחות נספי השואה וניצולי השואה לאחסן את הסיפורים, התמונות, המסמכים וכל מידע נוסף בקובצי שמע, וידאו או תצלומים. האתר מאפשר יצירת קשר בין המשתמשים השונים, עד כדי בניית אילן יוחסין וקישורים בין הקהילות השונות והאנשים השונים.
עדכונים שוטפים - גם בטוויטר של ynet
לקראת יום השואה הבינלאומי - כתבות נוספות:
- נפתלי חוזר לאושוויץ: "נתתי חנינה לגרמנים"
- הטוויטר של היטלר: ציוצים ממלחה"ע השנייה
- "הייתי הסרסור של הנאצים וזה הציל את חיי"
השנה, במקום לכרוך את עבודתם, יבצעו 300 תלמידי י"א מתיכון אליאנס בתל אביב את עבודות השורשים וההנצחה שלהם ישירות באתר, ויוכלו לעדכן אותן בכל רגע נתון באמצעות אפליקציה דרך הטלפון הנייד. תלמידים שאינם באים ממשפחות ששרדו את השואה יבססו את עבודותיהם על ניצולים המתועדים במאגרים.
באליאנס מתכוונים להעלות לאתר גם את עבודות השורשים שנעשו במוסד בארבע השנים האחרונות. גם בתי הספר קלעי בגבעתיים וברנר בפתח תקווה הודיעו כי ייקחו חלק בפרויקט וימירו את עבודת השורשים מהדפים לאתר האינטרנט. בעמותת "דורות ההמשך" אומרים כי במנהל החברה ונוער במחוז המרכז של משרד החינוך כבר הוציאו קול קורא לכל התיכונים להצטרף לפרויקט.
חבר הוועד המנהל בעמותה, יחיאל נרקיס, האחראי על הקשר עם בתי הספר: "בשבועות הקרובים נעביר לתלמידים הדרכה צמודה באשר לדרך תפעול האתר. כל אחד מהם יוכל לעדכן את המידע בכל רגע נתון, אם נזכר בעוד מידע או נחשף למידע חדש. אנחנו מוצאים שבבתי הספר נעשות עבודות זיכרון והנצחה מרובות, אבל לרוב העבודות האלה מוכנסות למגירה אחרי שמקבלים את הציון או ההערכה, ומשם לבוידעם. אני אומר את זה מניסיון אישי. אנחנו רוצים להכניס את העבר וההווה לתוך מכנה משותף ענקי, לתוך אתר הנצחה אחד שיכלול את כל המידע".
נרקיס מוסיף כי האתר מאפשר לאנשים למצוא מכרים או בני משפחה וכך לחדש קשרים. "האתר הזה למעשה מנציח את הקורבנות והניצולים", הוא אומר. "היום כל האתרים הקיימים מספקים בעיקר עדויות".
מסילת הרכבת, מחנה אושוויץ
צילום: AFP
מומלצים