עסקת טילים ומוות מסתורי: נציג חברה בת של "אלביט" נרצח בסעודיה?
סימני שאלה גדולים אופפים את מות האמריקני כריסטופר קרמר, עובד בחברת בת של "אלביט מערכות". הוא נמצא מת למרגלות מלון בסעודיה, לשם נסע כדי לטפל במערכת טילים שנמכרה לסעודים ולדבריהם לא עבדה. משפחתו: הוא נרצח, הסעודים זייפו תקלה בטילים
מי רצה במותו של נציג חברת "אלביט מערכות" הישראלית, שנמצא מת בסעודיה ? האמריקני כריסטופר קרמר, בן 50, נמצא מוקדם יותר החודש מת למרגלות מלון בעיר טאבוק, ואף שהרשויות שם טוענות כי הוא התאבד בקפיצה מהקומה השלישית - בני משפחתו בטוחים כי הוא נרצח, וכי אין שום סיכוי ששם קץ לחייו.
עוד חדשות בעולם :
- דאעש הוציא להורג את השבוי היפני
- עם הנחיתה: המצוד הטורקי אחר פעילי דאעש
שני שיאי עולם: חצו את האוקיינוס בכדור פורח - אחרי יוון: התעוררות שמאל רדיקלי גם בספרד
משפחתו של קרמר סבורה כי הוא נרצח משום שהיווה סכנה לעסקת נשק גדולה. "הבעיה הייתה עם הלקוח", טען נח מנדל, חבר ותיק של קרמר, המשמש גם כעורך הדין מטעם המשפחה. "מערכת הטילים כבר נמכרה לחברה סעודית והיא התלוננה שהמערכת לא עובדת. הוא נשלח למעשה כדי לראות אם הוא יכול להוכיח שהם יורים את הטילים באופן שגוי".
לפי עורך הדין מנדל, מדובר במערכת טילי "טאו", והוא טען כי מישהו חיבל במערכת לפני שקרמר - עובד חברת הבת של "אלביט מערכות" Kollsman Inc - הגיע לסעודיה יחד עם עמית שלו ב-8 בינואר. הוא אמר ל"פוקס ניוז" כי כשקרמר הגיע לסעודיה, המערכת הייתה בלתי פעילה.
גורמים בחברת "קולסמן" שבה עבד קרמר אמרו כי המערכות היו תקינות, וכי קרמר וחברו הראו לסעודים שהכול עובד כשורה: "הכול פעל
לגמרי כמו שצריך. כריס אפילו פרסם סרטון ירי של אחד הטילים".
מנדל העלה בשיחה עם "פוקס ניוז" את האפשרות שהחברה שרכשה את טילי הטאו רצתה שהציוד לא יתפקד כדי שתוכל לקבל בחזרה חלק מהכסף ששילמה על המערכת. כעת מחכה משפחתו להשבת גופתו לארה"ב לצורך נתיחה שלאחר המוות, אבל תהליך השבת הגופה מתעכב לפי שעה.
מ"אלביט מערכות" נמסר בתגובה: "קיבלנו הודעה מחברת קולסמן, החברה הבת של 'אלביט מערכות' באמריקה, כי עובד החברה, כריס קרמר, נפטר במהלך נסיעת עבודה. נסיבות מותו נבדקות על ידי מחלקת המדינה האמריקנית. אין לנו פרטים נוספים בשלב זה ואנו ממתינים לעדכון מחלקת המדינה לחברה הבת האמריקנית שלנו. קרמר עבד בחברה כ-12 שנים. איננו יכולים למסור פרטים על הפרויקט שבו עבד אך מדובר במוצר ותיק של חברת קולסמן, מוצר אמריקני שלא מעורבות בו כל טכנולוגיות ישראליות".