שתף קטע נבחר

 

האם מזון שמחומם במיקרוגל מאבד ערכים תזונתיים?

הוא נמצא בכל מטבח כמעט, ועדיין - כוהני הבריאות מלכלכים עליו ושפים גדולים מדירים אותו ממקומותיהם. כדי להחזיר לו את הכבוד האבוד - קבלו חמישה מיתוסים על החימום והבישול במיקרוגל, שבטוח יפתיעו גם אתכם

מה באמת אתם יודעים על חימום או הכנת אוכל במיקרוגל? אחת הסברות הכי נפוצות - גם בקרב בשלנים מקצועיים היא כי הכנת האוכל במכשיר המיקרוגל גורמת למזון לאבד את הערכים התזונתיים שלו.

 

רוצים לדבר עם עורכי וכתבי ynet? כתבו לנו בטוויטר

 

כדי לדעת האם מדובר במיתוס או בעובדה קשיחה, כדאי שתעברו לפסקה הבאה, אבל זה לא המיתוס והדעה המוטעית היחידה לגבי בישול במיקרוגל. אספנו עבורכם את חמשת המיתוסים הנפוצים ביותר.

 

1. הכנה במיקרוגל גורמת לאיבוד ערכים תזונתיים

ממש לא

למיתוס הזה אין כל שחר. מומחים לתזונה מסבירים כי כל סוג של בישול יכול להשפיע על הרכבו של המזון. בנוסף, אם מחממים או מכינים ירקות, רכיבים תזונתיים יכולים לזלוג לתוך המים, אבל אם הכוונה שלכם בבישול במיקרוגל, הוא לאכול מזון שמכיל פחות נוזלים - בעצם הרווחתם.

 

חימום במיקרוגל מסוכן? מיתוסים ואמיתות

 

2. אסור לבשל במיקרוגל בכלים בפלסטיק

אכן כן 

בעיקר בשל העובדה שהחימום גורם לשחרור כימיקלים כמו BPA לתוך האוכל שלכם. מחקר משנת 2011 שבדק כלים מפלסטיק ש"מאושרים" לשימוש במיקרוגל מצא כי רבים מהם מכילים כימיקלים מזיקים הקשורים בהשמנת יתר ובסרטן.

 

לכן ההמלצה היא להשתמש בכל מקרה, בכלים מזכוכית או מקרמיקה כדי להיות בטוחים.

 

לא כדאי לחמם בכלים מפלסטיק (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
לא כדאי לחמם בכלים מפלסטיק(צילום: דודו אזולאי)

 

3. חימום פסטה גורם לה להיות בריאה יותר

לא באמת

ניסוי שנערך לאחרונה ב-BBC  גילה כי צורות שונות של בישול כמו חימום, קירור או חימום מחדש במיקרוגל, גורמות לעלייה של 50 אחוזים ברמות הגלוקוז בדם לאחר הארוחה. החוקרים מסבירים את העלייה המתונה בכך שהחימום מחדש מחזק את העמילן ומונע ממנו להתפרק כסוכר.

 

אבל לפני שאתם רצים לחמם את הפסטה מחדש, כדאי לדעת כי הניסוי נערך רק על 9 אנשים, אז הדרך להכללה עדיין רחוקה. בכל מקרה, כדאי לאכול פסטה מחיטה מלאה שנחשבת לבריאה יותר בגלל כמות הסיבים הגבוהה יותר, וגם לא גורמת מלכתחילה לעלייה גבוהה ברמות הסוכר כמו בפסטה רגילה.

 

דיאטת הפסטה: מהו הסוג הבריא ביותר?

 

4. הבישול במיקרוגל חודר לכל השכבת במזון

לא מדויק

הבישול במיקרוגל חודר לעומק של כ-2.5 ס"מ, כך עולה מנתוני משרד החקלאות האמריקני. המשמעות היא שבמהלך הבישול החום לא חודר ממש למרכז המנה המחוממת, בעיקר אם מדובר במזונות עבים מאוד כמו נתחי בשר גדולים למשל. כך שלמעשה, עדיף להשתמש במיקרוגל כמכשיר עזר לבישול ולא ל"מבשל" העיקרי.

 

מה קורה לאוכל שמחומם במיקרוגל?

 

5. מיקרוגל הוא בטח לשימוש

כן

אמנם הסיבה שהוא נקרא מיקרוגל היא בגלל שהוא פולט קרינה אלקטרומגנטית שתחמם את המזון שלכם. אבל הקרינה שיוצאת מהמיקרוגל היא לא אותה קרינה שעלולה לסכן ולגרום לסרטן.

 

בעצם, מה שהקרינה הזו עושה היא להזיז את המולקולות של המזון המתחמם, והתנועה הזו היא שגורמת לחימום. גם הסברה כי עמידה ליד המיקרוגל כשהוא עובד עלולה לסכן אתכם - אינה נכונה, בעיקר בגלל העובדה שהגלים האלקטרומגנטיים הם בתוך תנור החימום כך שהדליפה שלהם היא מינימלית, וברמה שלא יכולה לפגוע בכם. כך עולה על פי נתונים של האגודה האמריקנית למלחמה בסרטן.

 



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
האם אפשר לעמוד ליד המיקרוגל כשהוא עובד?
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מומלצים