שתף קטע נבחר

 

עובדי כיל עולים לירושלים: נרעיד את המדינה

במחאה על הכוונה לפטר עובדים מתוכננת הפגנה מול בית ראש הממשלה, במטרה למנוע את המהלך. "נגיע לכל מקום שנצטרך ברחבי הארץ", הם אומרים. כיל: שביתה פוליטית בזמן הבחירות

עובדי מפעל כיל יעלו מחר (יום א') לירושלים ויפגינו מול בית ראש הממשלה במחאה על פיטוריהם המתוכננים. גורם בהסתדרות טען כי בימים האחרונים העלה מנכ"ל משרד ראש הממשלה, הראל לוקר, הצעה ולפיה יימשכו מכתבי הפיטורים למשך חודשים של משא ומתן, אך במפעל דחו את ההצעה.

 

המחאה הנוכחית מתארגנת בשעה שראש הממשלה אמור לטוס מחר לארצות הברית לרגל נאומו בקונגרס. אם לא יימצא פתרון לעניין עד 12 במרס, ההסתדרות תוכל להכריז על שביתה בכל אזור הדרום - בפעם הראשונה על חבל ארץ שלם. "מחר נשמיע זעקה שישמעו כל עם ישראל. נגיע בכל הכוח והעוצמה להראות לכולם שאנו נאבקים בצדק למען פרנסה", כתב אחד העובדים בדף הפייסבוק שלו.  

הפגנת עובדי כיל בצומת בית קמה (צילום: בראל אפרים) (צילום: בראל אפרים)
הפגנת עובדי כיל בצומת בית קמה(צילום: בראל אפרים)

הפגנת העובדים. מצפים ליחס ()
הפגנת העובדים. מצפים ליחס

 

נפתלי בן הרוש בן ה-53, שפוטר ממפעלי תרכובות ברום אחרי עשר שנים, קרא שלא לתקוף את השליחים המגיעים עם מכתבי הפיטורים. לדבריו, ההפגנה מחר היא מתוך כאב. "אנחנו עולים לירושלים כדי להראות את פרצופה האמיתי של החברה המפוצלת שיצרו מנהלים כושלים", אמר. "נשמיע את כאבנו על החברה שהולכת לאבדון על ידי ניהול כושל של מנכ"ל כושל, שמטרתו היא פגיעה אנושה לא רק בעובדים אלא במרקם החברתי והכלכלי של המדינה ובריסוק טוטלי של הכלכלה בנגב. נגיע בכל הכוח והעוצמה עם מורל גבוה, להראות לכולם שאנו נאבקים בצדק למען פרנסה ולא עושק כפי שעושה עידן עופר וחבר מרעיו".

 

עופר כהן בן ה-45 קיבל מכתב פיטורים אחרי 23 שנות עבודה במפעל. "ידענו שראש הממשלה היה בבאר שבע ביום שבו עשינו את ההפגנה בעיר. אבל הוא לא התייחס אלינו, אז הפעם אני מקווה שזה יעזור. אם זה לא יעבוד אנחנו נגיע גם לתל אביב. אנחנו לא רוצים תוספות בשכר. רק להמשיך לעבוד", אמר.

 

דובר ההסתדרות יניב לוי אמר שהמשבר חמור יותר משום שלמפוטרים בדרום אין אופציה

למצוא עבודה חלופית. "צעדי המחאה ילכו ויתגברו עד אשר יימצא פתרון למשבר הכולל באזור הדרום, אזור שהוזנח שנים רבות על ידי ממשלות ישראל לדורותיהן". אמר לוי. "יש להביא פתרון לתושבי הדרום ולעובדים באופן מיידי ולהפסיק עם הסיסמאות. יש פה משבר ברמה ארצית, אדם שמפוטר בדרום יהיה לו קשה למצוא עבודה חלופית. אם נצטרך - נגיע לכל פינה אחרת בארץ".

 

מכיל נמסר בתגובה: "ההסתדרות וועד העבדים מנסים לכפות באלימות, כוחניות וברוטליות מסוכנת את שלטון ועד העובדים במפעלים, והם אינם מהססים לפגוע בשגרת חייהם של תושבי הנגב ובטובת רוב עובדי החברה לשם מטרה פסולה ובלתי חוקית זו. ההסתדרות והוועד תכננו מבעוד מועד את מערכת הבחירות כזמן המתאים להוציא לפועל את תוכנית ההשתלטות שלהם, ביודעם כי בזמן מערכת בחירות יש להם סיכוי טוב יותר לזכות בתמיכה של פוליטיקאים שונים המבקשים לקושש קולות ותמיכה פוליטית. בנוסף לכך, השביתה הפוליטית ופעילות מחאה קולנית ובלתי פרופורציונלית כפי שבאה לידי ביטוי בימים האחרונים נועדה לשרת סדר יום ואינטרסים פוליטיים של מפלגות מסוימות במערכת הבחירות. הנהלת כיל לא תאפשר את השתלטות הוועדים על המפעלים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: בראל אפרים
עובדי מפעל כיל בהפגנה קודמת
צילום: בראל אפרים
מומלצים