שתף קטע נבחר
 

חוששים מפיטורים? כך תעשו הסבה בחינם

אתם עובדים במשמרות? עומדים שעות על הרגליים? מתמודדים עם רעש או סיכון גבוה? יתכן שאתם עונים על ההגדרה של בעלי מקצוע שוחק - דבר שמאפשר לכם ללמוד מקצוע חדש במימון המדינה. בעקבות משבר הפיטורים בדרום - בדקנו איך עושים זאת

משבר הפיטורים בדרום הארץ מעלה חששות רבים נוכח מצוקת התעסוקה באזור. אבל עבור עובדים שנמצאים כבר שנים באותו המקצוע וחשים שחיקה - הוא עשוי גם להיות הזדמנות לשינוי. גוף שיכול לסייע בכך הוא קרן מעגלים – המאפשרת לעובדים שחוקים ללמוד מקצוע חדש במימון המדינה וכך להגדיל את הסיכוי למצוא עבודה אחרת או אף לפתוח עסק עצמאי.

 

לכתבות נוספות בעמוד שינוי מקצועי :

 

קרן מעגלים נועדה לסייע לעובדים מבוגרים להשאר במעגל העבודה, על ידי הכשרות והסבות מקצועיות לעובדים המוכרים כבעלי מקצועות שוחקים. הקורסים שהיא מציעה מתפרשים על מגוון תחומים, בהם בקרת איכות, מחשבים, מנהל וחשבונאות, ענף הבניין, קולינריה, טיפוח ויופי, ושורה של מקצועות חופשיים. ממה נגרמת שחיקה בעבודה וכיצד אפשר להשתתף בהכשרות? צפו בראיון באולפן ynet עם ויגודסקי והפסיכולוג הקליני, ד"ר עמי חמיאל:

 

יו"ר קרן מעגלים יפה וגודצקי והפסיכולוג הקליני ד"ר עמי חמיאל    (צילום: יוגב אטיאס וניצן דרור)

יו"ר קרן מעגלים יפה וגודצקי והפסיכולוג הקליני ד"ר עמי חמיאל    (צילום: יוגב אטיאס וניצן דרור)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

"כולנו עוקבים באדיקות אחר מצבם של עובדי הדרום, שמפוטרים בימים אלה, וחשים הזדהות עם המצוקה שלהם ושל משפחותיהם", אומרת יפה ויגודסקי, יו"ר הקרן. "לא ניתן לתאר את התחושה של עובד שהקדיש 45 שנה מחייו לעבודה במפעל, ובמקום לקבל אות הערכה מהמעסיק הוא מקבל מכתב פיטורין. מטרידה במיוחד העובדה שרוב המפוטרים הם בגילאי 45+, עוסקים בעבודה שוחקת, ללא השכלה אקדמית, ללא ניסיון תעסוקתי נרחב, ולא פלא שהם חרדים לגורלם התעסוקתי.

 

"בכל הבועה השחורה הזו ישנה קרן אור אחת שנקראת ״קרן מעגלים״ ומציעה לעובדים הללו אופק תעסוקתי חדש", הוסיפה. "הקרן מממנת לימודים לעובדים שעונים על הקריטריונים, במטרה להקנות להם מקצוע חדש בהתאם לדרישות השוק הנוכחיות. זה אמנם לא הפיתרון המלא למצוקת העובדים בדרום, אך זה בהחלט מציב אותם במקום אחר, משדרג אותם, ופותח בפניהם אפשרויות תעסוקתיות שלא היו קיימות עבורם עד כה".

 

יתרון גם למעסיקים

בישראל מועסקים היום כ-250 אלף אנשים במקצועות פיזיים שוחקים. מאז הקמתה לפני כשנתיים, השתתפו בהכשרות מטעם קרן מעגלים למעלה מ-12,000 עובדים מכל הארץ, מהם כ-3,000 עובדים מ-400 מפעלים וארגונים באזור הדרום לבדו.

 

בקרן מציינים כי עובדים רבים פונים אליה בשל חוסר ביטחון תעסוקתי הנובע ממצב בעייתי במפעל שבו הם עובדים. "חלקם עושים מעין "סקר שוק" ובודקים אלו מפעלים נוספים קיימים באזור מגוריהם ואלו מקצועות נדרשים בהם, ובהתאם לכך הם מבקשים הכשרה מתאימה מהקרן".

 

בצד זאת מציינים שם, כי הקורסים הכי מבוקשים הם בעיקר כאלו המאפשרים שדרוג מקצועי בתוך מקומות העבודה - דבר שמאפשר למעסיקים להכשיר את העובדים לתפקידים נדרשים ללא עלות. כך למשל, חברת נגב קרמיקה שלחה כ-12 עובדים לקורס לשדרוג מנהלים בכירים בתעשייה, כדי להכשיר אותם לעבודה במפעל החדש שפתחה בירוחם. 

 

"בנינו מפעל חדש והייטקיסטי, מאוד מתקדם מבחינת שיטות ואמצעי הייצור", מספר רון שגב, סמנכ"ל תעשייה בנגב קרמיקה. "הציוד המתקדם הציב אתגר גדול בהטעמת שיטות עבודה חדשות לעובדים. כשמעגלים פנו אלינו, ראינו בכך הזדמנות טובה לשדרג את הצוות הניהולי בדרג הבכיר והביניים, כמו מנהלי מחלקות ומשמרות".

 

בבר חזן - עובד בנגב קרמיקה שיצא להכשרה מקצועית    (צילום בימוי והפקה: "אורנית אירועים ורעיונות", עריכה: עמרי איילון, עריכת מוסיקה: רונן נגל)

בבר חזן - עובד בנגב קרמיקה שיצא להכשרה מקצועית    (צילום בימוי והפקה: "אורנית אירועים ורעיונות", עריכה: עמרי איילון, עריכת מוסיקה: רונן נגל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

הקורס התקיים במשך כחצי שנה, יום בשבוע, משעות הצהריים עד שש בערב, במתנ"ס הסמוך למפעל. הוא הועבר על ידי מרצים מבחוץ כאשר העובדים קיבלו עבור השעות הללו משכורות מהחברה. שגב מוסיף כי מאחר שכל המשתתפים בקורס היו עובדי המפעל - הם יכלו להתאים אותו לצרכים היחודיים שלהם ולהוסיף לסיבלוס קורסים שלא היו במקור, כמו לימודי אנגלית מכאנית.

 

"הקורס שדרג את העובדים בצורה משמעותית", הוא מציין. "זו הפעם הראשונה שעשינו קורס כה רחב וברמה הזו. הצעירים מבין העובדים שהיו בקורס, הם בעלי וותק של 25 שנה במפעל. חלקם בעלי השכלה בסיסית והם גדלו מרצפת הייצור. יש להם המון ניסיון בשטח והם מצוינים בעבודה, אבל חלקם פחדו להתמודד עם החומר כי הם לא למדו הרבה שנים.

 

במהלך הקורס אפשר היה לראות את השינוי. "התחושות היו מעולות", הוא מספר. "העובדים אימצו פרספקטיבה יותר ניהולית שמתבטאות גם בהצעות הייעול שהם נותנים בעבודה. נקודת המבט שלהם השתנתה וכיום הם בוחנים דברים גם מבחינה כלכלית". כעת, שגב מספר כי הם בוחנים אפשרות לשלוח עובדים להכשרות נוספות מטעם הקרן. "אני חושב שזה פתרון נפלא עבור בעלי מפעלים, לשדרג את ההון האנושי הקיים".

 

איך נרשמים?

בקורסים מטעם קרן מעגלים יכולים להשתתף עובדים בני 50 ומעלה העוסקים מעל 7 שנים במקצוע המוכר כשוחק, או 20 שנות וותק ללא הגבלת גיל. 

 

כדי להיות מוכרים כבעלי מקצוע שוחק, יש לענות על שני קריטריונים לפחות מתוך 12, בהם עבודה הכרוכה בסחיבת משאות כבדים באופן ממושך, עבודה פיזית בתנאים אקלימיים קשים, עבודה בסביבת רעש ושחיקה בגין ירידה בשמיעה, עבודה בסביבת חומרים מסוכנים, נהגים הנדרשים לנסיעות ממושכות, או עבודה בסיכון ביטחוני גבוה.

 

כדי להגיש בקשה לקרן, יש להוריד טופס מהאתר שלה, להחתים את המעסיק ולהעביר לקרן בצירוף ת.ז ותלוש שכר לבדיקת הזכאות. לרשות העובדים המעוניינים להגיש בקשה עומד מוקד טלפוני 1-800-071-144 הפועל בין השעות 09:00-17:00 , וכן אפשרות לקבלת סיוע במילוי והגשת הבקשה. קבלת קהל בתיאום מראש. להגשת בקשה – לחצו כאן.

 

 

מעוניינים בהסבה מקצועית? מידע נוסף באתר של קרן מעגלים  או בעמוד הפייסבוק של קרן מעגלים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
צילום: shutterstock
צילום: ריאן פירס
ויגודסקי."מזדהים עם מצוקת עובדי הדרום"
צילום: ריאן פירס
נגב קרמיקה רון שגב
מומלצים