שתף קטע נבחר
 

המכונית ללא נהג תחסל 90% מהתאונות

מחקר מקיף חוזה כי היקף התאונות בארה"ב יירד ב-90% לאחר שמכוניות אוטונומיות יהפו לחלק בלתי נפרד של צי הרכב העצום במדינה. מלבד צמצום דרמטי במספר ההרוגים צפוי גם חסכון אדיר בכסף

למכוניות ללא נהג תהיה השפעה מרחיקת לכת על תאונות דרכים, מספר הנפגעים והעלות העצומה הכרוכה בכך. לפי מחקר שפרסמה חברת הייעוץ מקינזי, מעבר לנהיגה כל-ממוחשבת ימנע כ-90% מהתאונות ויחסוך לא פחות מ-190 מיליארד דולר מדי שנה למשק האמריקאי - כספים שנילווים לנזקי רכוש וגוף בתאונות דרכים.

 

 

צילום: יצרנית

צילום: יצרנית

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

על-פי המחקר, במסגרתו נערכו ראיונות עם 12 בכירים בתעשיית הרכב, הציבור צפוי לאמץ במספרים גדולים את הטכנולוגיה העתידנית תוך כ-15 שנים - זמן מה לאחר שהטכנולוגיה תושק. לפי הערכות אופטימיות אמורה ההשקה להתקיים כבר ב-2020, לפי מקינזי כחמש שנים מאוחר יותר. יש להזכיר כי כבר עתה מעוררת הטכנולוגיה עניין ציבורי רב, וחברות רכב וטכנולוגיה נאבקות זו בזו על הבכורה וההובלה בתחום. "מכוניות אוטונמיות והדרך להגיע אליהן, זה אחד הטרנדים המשפיעים ביותר בתעשיית הרכב כיום", כך על-פי האנס-וורנר קאס, שותף בכיר בחברת הייעוץ.

 

אלא שהתחזית לפיה מכוניות אוטונומיות יהוו את עיקר המכירות בשוק הרכב עשויות להיות אופטימיות. בשנת 2000 לדוגמה, בכירים בתעשייה וחברות מחקר חזו שמכוניות תא-דלק (מימן) יהיו אמצעי התחבורה המוביל בשנת 2020, חזון שספק אם יתגשם. בפועל רק יצרנית רכב אחת הציגה מכונית מימן ייעודית (טויוטה) ותשווק אותה בעיקר ביפן, ובמספרים נמוכים יחסית. יצרניות נוספות בדרך לשם, אך עד 2020 הטכנולוגיה תישאר זניחה. גורל דומה רשמו מכוניות חשמליות, שלפני כחמש שנים הובטח שיכבשו את עולם הרכב, אך מאז המשיכו לשמור על נתח שוק זעיר.

 

גוגל, מרצדס, ג'נרל מוטורס ואחרות עובדות כיום על טכנולוגיות להפחתת אחריות בני האדם לנהיגה. חלק מהן הופכות נפוצות יותר ויותר - דוגמת בקרת שיוט אדפטיבית ומערכות בטיחות שמזהות סכנה ובולמות אוטונומית. אלא שמכשולים בדרך לרכב אוטונומי מלא, בעיקר כאלו הנוגעים לסוגיות ביטוח ואחריות במקרה של כשל בטכנולוגיה, עדיין לא חסרים.

 

ריאן איוסטיס, פרופסור לרובוטיקה שחוקר את תחום הרכב האוטונומי באוניברסיטת מישיגן, מסביר כי הרעיון זכה לפרסום יתר חיובי בכל הנוגע למכשולים שעדיין נותרו בדרך למכונית שנוסעת לגמרי לבדה.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים