לפני הבחירות: אלדד קובלנץ מונה למנכ"ל רשות השידור
מנכ"ל הטלוויזיה החינוכית אלדד קובלנץ נבחר למנכ"ל הרשות הזמני, שבוע וחצי בלבד לפני מועד הבחירות. המינוי נעשה במסגרת תהליך סגירת רשות השידור ופתיחתה מחדש - רפורמה שבאחריות השר גלעד ארדן
שבוע וחצי בלבד לפני הבחירות, מונה היום (א') מנכ"ל זמני לרשות השידור: אלדד קובלנץ, מנכ"ל הטלוויזיה החינוכית. קובלנץ נבחר על ידי ועדת איתור בראשות השופט בדימוס עזרא קמה, והמינוי נעשה במסגרת סגירת רשות השידור במתכונתה הנוכחית ופתיחתה מחדש, רפורמה שעליה הכריז ואחראי שר הפנים ושר התקשורת לשעבר גלעד ארדן.
ההודעה על הרפורמה לוותה בהבטחה של ארדן - לבטל את תשלום אגרת הטלוויזיה עד מארס, אך תאריך היעד הגיע, והאגרה עדיין לא בוטלה. נכון לעכשיו, במהלך תקופת הבחירות ועם דחיית פתיחת תאגיד השידור הציבורי החדש לספטמבר - יישום ההחלטה לא נראה באופק.
קובלנץ (48) נחשב למועמד מתאים לתפקיד. הוא בעל תואר שני במינהל ציבורי מאוניברסיטת הווארד ותואר ראשון בפסיכולוגיה מהאוניברסיטה העברית. מאז 2011 הוא משמש כמנכ"ל הטלוויזיה החינוכית, ונמנה על מקימי ומנהלי גלגלצ, שבה הנהיג את שיטת הפלייליסט שזכתה לביקורות. הוא גם שימש כסמנכ"ל הפרוגרמנינג של ערוץ 10 וכמנהל לוח התוכניות של קשת.
מינויו נעשה שבעה חודשים אחרי ההודעה על פירוק רשות השידור, וחצי שנה אחרי מינוי מפרק לרשות - הפרופסור דוד האן, ומינויו של יונה ויזנטל לעורך הראשי של רשות השידור בתקופת הפירוק. עוד קודם לכן הוזזו מתפקידם יושב הראש הקודם אמיר גילת והמנכ"ל יוני בן מנחם.
וינזטל ביצע שינויים רבים ברשות השידר - יעקב אילון מונה למגיש "מבט", אילה חסון קיבלה את תפקיד מנהלת חטיבת החדשות בפועל, ושמעון אלקבץ מונה לתפקיד מנהל קול ישראל. שינויים נוספים שעשה ויזנטל היו מינויו של שדר הספורט עמיחי שפיגלר - שיוביל את שידורי ליגת העל בכדורגל לעונה הנוכחית, ומינויו של הפרשן מוטי איווניר במקומו של דני נוימן.
ויזנטל העלה גם את תוכנית הסאטירה "היהודים באים" ששכבה יותר משנה על המדף, ובמקביל אישר את תוכנית הסאטירה "הכל שפיט" שמשודרת בימים אלה. תקדים נוסף שקבע ויזנטל היה שיתוף פעולה עם תוכנית הריאליטי "הכוכב הבא", שהמנצח שלה, נדב גדג', ייצג את ישראל באירוויזיון.
רשות השידור עלתה לכותרות גם במהלך סוף השבוע, בעקבות סרטון של הליכוד שהשווה בין עובדי הרשות והנמלים לבין אנשי חמאס. העובדים מחו על הדרך שבה הוצגו בסרטון: עיתונאי קול ישראל בתל אביב אמרו כי "אין אלא להביע תמיהה קשה על שיקול הדעת בפרסום סרטון הסתה שכזה נגד עובדים שבתוך כמה חודשים יאבדו את מקור פרנסתם על לא עוול בכפם". גם עיתונאי רשות השידור הוותיק, חתן פרס ישראל יעקב אחימאיר, מחה בטוויטר: "והליכוד עוד מעז לבקש את קולות עובדי רשות השידור שאני אחד מהם".