חשש בימין: הליטאים הירושלמים יחרימו את הבחירות
יום לבחירות - ובמגזר החרדי-ליטאי הקרע מגיע לשיאו בקריאה של מנהיג הפלג הירושלמי, הרב שמואל אוירבך, להחרים את "יהדות התורה", ולהוריד את כוחה משבעה מנדטים - לשישה: "מי שמסייע להם - מסייע לידי עוברי עבירה". בימין - חשש מהחרמת הבחירות ואובדן של עשרות-אלפי קולות
עשרות-אלפי קולות שפרשו מ"יהדות התורה" ושוקלים להחרים את הבחירות, עלולים לגרוע מנדט מהמפלגה החרדית ואולי אף מגוש הימין כולו. כ-7,000 בני אדם השתתפו בכינוס שערך "הפלג הירושלמי" בהיכל פיס ארנה בבירה, ששיאו קריאה בשם הרב שמואל אוירבך שלא להצביע למפלגה החרדית האשכנזית המאוחדת – לראשונה מאז שנוסדה בשנת 1992.
<<הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו >>
זהו שיא חדש במאבק תנועת "בני תורה", המהווה אופוזיציה לזרם המרכזי של הליטאים, נגד "יהדות התורה", המסרבת להכיר בה ולהעניק לה ייצוג ברשימה לכנסת. על פי הערכות חרדיות שונות היא מונה 20-35 אלף קולות, העלולים להחליש את כוחה של המפלגה משבעה מנדטים לשישה. עסקני המגזר - כמו גם אנשי ראש הממשלה - עושים מאמצים אחרונים לשכנע אותם להצביע למפלגה חרדית אחרת – ש"ס או "יחד".
עוד בערוץ היהדות - קראו:
- "בואו לחזק אותנו": יהודי ג'מייקה מחכים לכם
- "הבה נגילה": שאהיד ומוחמד קופצים רוקדים
- הומואים דתיים: המגזר מחבק, המנהיגות מתעלמת/ עינת ברזילי
הרב אוירבך, שהתקבל בתשואות, שירים וריקודים על ידי אלפי חסידיו, נשא את הנאום המרכזי בכינוס, והסביר את ההכרעה לפרוש מהכלל ולא לשלשל ג' בקלפי: "בתוך כמה שנים חלה ירידה עצומה ביהדות החרדית", אמר, והוסיף כי הוא ואנשיו הם ש"ממשיכים את מה שקיבלנו מרבותינו". גם כותרת העצרת הייתה ברוח זו: "זאת התורה לא תהא מוחלפת".
לדברי הרב אוירבך, הפלג הירושלמי נרדף ומוחרם על כך בתוך המגזר באופן ש"לא היה כמותו". ביחס לרבני ועסקני "דגל התורה", שאותם הוא מאשים באחריות לכך, קבע: "מי שמסייע להם - מסייע לידי עוברי עבירה". דוברים אחרים בכינוס תקפו במילים בוטות יותר את אנשי הזרם הליטאי המרכזי המדכאים אותם.
"סיוע לעוברי עבירה"
במאמר המערכת של עיתון "הפלס", ביטאון תנועת "בני תורה", נכתב הבוקר (ב'): "כבר הורו רבותינו כי ההשתתפות של הציבור החרדי בבחירות (כאשר גדולי ישראל מורים לצאת ולבחור) - עיקר מטרתה בעצם ההכרזה הפומבית של קהל רב כי הוא מתבדל מן התועים וחפץ בשלטון התורה בלבד.
"אך בזמן שלמרבה הכאב התמיכה במפלגות השונות אינה מביעה מסר זה כי אם להיפך, שהרי הם עצמם אינם נאבקים במזימות השלטון אלא מסייעים בידיו ומשתיקים קול המחאה נגדו - הרי שכל נתינת כוח ציבורי למגמות אלו אינה אלא סיוע לדבר עבירה ח"ו... המטרה העיקרית של הבחירות בדרך־כלל (...) - אין אפשרות לממשה בבחירות הללו".
"יהדות התורה והשבת" היא סיעה משותפת ל"אגודת ישראל" החסידית (בראשות ח"כ יעקב ליצמן) ול"דגל התורה" הליטאית (ח"כ משה גפני). מאז פטירת המנהיג הרוחני של "דגל", הרב יוסף שלום אלישיב, לפני כשלוש שנים - קמה בה קבוצה שבסיסה בירושלים, המערערת על מנהיגותו של יורשו, הרב אהרון לייב שטיינמן, בטענה כי הוא פשרן מדי, ומכתירה על עצמה תחתיו את הרב אוירבך הקנאי-בדלני.
בבחירות 2013 הצביעו אנשי "הפלג הירושלמי" עבור המפלגה החרדית, אך בבחירות המקומיות בסוף אותה שנה
כבר דרשו לעצמם ייצוג ב"דגל התורה", ומשלא נענו, פרשו ממנה והקימו רשימות עצמאיות בכמה ערים. בירושלים אף החליטו לתמוך בראש העיר ניר ברקת ולא במועמד ש"ס ו"יהדות התורה", משה ליאון – ובכך העמידו תרומה לא מבוטלת לבחירתו.
בשנתיים האחרונות בידל עצמו הרב אוירבך מהזרם החרדי המרכזי בעיקר באמצעות מאבק קנאי חסר פשרות ב"חוק הגיוס". הוא התנגד לכל משא ומתן בין נציגי המגזר ל"ועדת שקד" לשוויון בנטל, התנגד לגישתם הפרגמטית, והורה לתלמידי הישיבות שלא להתייצב כלל בלשכות הגיוס – אף לא לשם דחיית שירות. בעקבות כך נעצרו כמה מהם, וב"פלג הירושלמי" ערכו הפגנות מחאה סוערות בכל הארץ.