וולפסון: מה עושה חתול רחוב על מיטה במח' הפנימית?
המאושפזים במחלקה הפנימית בבית החולים וולפסון בחולון התפלאו לגלות חתול רובץ על אחת ממיטות החולים. בית החולים בתגובה: עושים כל שביכולתנו על מנת למנוע כניסת חתולים לתוך המחלקות
עומס בבתי החולים? לא אתמול ולא בוולפסון בחולון. המאושפזים בבית החולים הופתעו לגלות אורח לא רצוי במחלקה - חתול רחוב נצפה רובץ לו על אחת ממיטות האישפוז.
בתמונה שצילם אחד המאושפזים במקום נראה חתול חסר בית כשהוא רובץ על אחת ממיטות האישפוז. המיטה ניצבת במסדרון, ונראה כי נותרה פנויה ללא מאושפז עליה.
קראו עוד:
וולפסון: 30% מהמאושפזים סובלים מתת תזונה
סקר: מאיזה בתי חולים בארץ אנחנו הכי מרוצים?
צפו: איך ייראה בית חולים בשנת 2020?
הסיכון בחתולי רחוב: מחום ועד הפלה
בעוד שחתולים חסרי בית מגינים בפני מזיקים, ממכרסמים ונחשים, ובכך שומרים על איזון אקולוגי, הם עלולים להעביר לאדם מחלות ביניהם טפיל הטוקסופלזמה. פרזיט זה מצוי בצואת החתולים ומסוכן במיוחד לנשים הרות בשליש הראשון להריון, אז הוא עלול לגרום למותו של העובר או לסיבוכים קשים לעובר וליילוד ובהם פגיעה בכבד ובטחול, פגיעה בהתפתחות המוח והצטברות נוזלים סביבו, עיוורון, פרכוסים, וקשיי למידה.בנוסף, מאחר שחתולים חסרי בית נוברים בפחי אשפה, הם עלולים לשאת על גביהם גם חיידקים צואתיים, ומגוון רחב של חיידקים ונגיפים אחרים השוכנים על פרוותם או על כפות רגליהם ובחלל הפה שלהם
שריטת חתול עלולה לגרום להדבקה בחיידק ברטונלה הנסליי. חיידק זה "מתלבש" על בלוטות הלימפה, גורם לחום גבוה, כאבי ראש, עייפות, תיאבון ירוד. אצל כ-5% מהנדבקים עלולים להופיע גם פגיעה מוחית הגורמת לפרכוסים, וירידה במצב ההכרה. החיידק עלול לגרום גם לזיהומים בעיניים, שעלולים להסתיים בפגיעה בראייה, לאנמיה, לדלקות מפרקים, לדלקת ריאות ולפגיעה במערכת הדם.
וולפסון: הקפדה רבה על כללי הניקיון
כתב ynet לענייני בעלי חיים, ארז ארליכמן מציין כי חתולים בבתי חולים אינם מראה נדיר: "בית חולים מלא באנשים ומטבע הדברים גם במזון. חתולים חסרי בית מצויים בשטחים הפתוחים של מתחמי בתי החולים ולעתים נכנסים פנימה, בחיפוש אחר מזון, ומקום לינה חמים ומוגן".ארליכמן מוסיף כי בשנים האחרונות ישנן מחלוקות בין בתי חולים וארגונים למען בעלי חיים המנסים להרחיק חתולים מהמתחמים. כיום החוק אוסר על לכידה בלתי חוקית של חתולים, וגופים רבים מנסים להתמודד עם הבעיה באמצעות לכידת חתולים למטרות עיקור, סירוס והאכלה באופן מסודר.
מבית החולים וולפסון נמסר בתגובה: "אנו עושים כל שביכולתנו על מנת למנוע כניסת חתולים לתוך המחלקות בבית החולים. ההקפדה על כללי הבטיחות והנקיון היא רבה, אך לצערנו כמו בבתי חולים אחרים לעתים נדירות חתול מצליח להיכנס פנימה. כמובן שאנו נמנעים מפגיעה בחתולים ופועלים אך ורק לפי החוק. ביחד עם עיריית חולון אנו דואגים לעיקורם של החתולים שבחצר בית החולים ולפי החוק בישראל עלינו להשיבם למקום מחייתם".
מחליף את הזקנה במסדרון?
מומלצים