שתף קטע נבחר

 

הילדות גזרו את השטרות: "שיהיה יותר כסף"

ילדות שרצו לעזור להורים "להתמודד עם מצבם הכלכלי", החליטו להגדיל את כמות המזומנים וגזרו את כל השטרות בבית, לחלקים קטנים. האם פנתה לבנק ישראל בבקשה שיסכימו להחליף, סכום של יותר מ-2,000 שקל. מה אומרות התקנות?

איך מגדילים מזומנים? 2 ילדות קטנות שביקשו לעזור להוריהם, עקב מצבם הכלכלי הקשה, מצאו דרך מקורית להגדיל את כמות השטרות בבית.

 

 

הילדות לקחו שטרות שהניחו ההורים בבית וגזרו אותם לגזרים. מדובר ב-14 שטרות, בעיקר בערכים של 200 שקל ובסכום של יותר מ-2,000 שקל, שהפכו תוך דקות לערימת גזרי נייר צבעונית.

 

מה עושים? ההורים ההמומים החליטו לפנות לבנק ישראל. האם יצרה קשר עם מחלקת המטבע בבנק ישראל, שם ביקשו ממנה לשלוח להם את כל גזרי השטרות לבדיקה.

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

במכתב שצרפה האם היא כתבה: "זו התוצאה של משחק ילדות קטנות שרצו לעזור להורים שיהיה יותר כסף".

 

ומה אומרות התקנות? אולי זה יפתיע, אך על פי כללי בנק ישראל "מטבע שנפגם אגב שימוש והומצא לבנק למעלה מחציו, בחתיכה אחת או בכמה חתיכות, יחליפנו הבנק בהילך חוקי שווה ערך, ובלבד שהוכח להנחת דעתו של הבנק, שהחתיכות שהומצאו הן חלקים מאותו מטבע".

 

למרות שבמקרה זה ה"פגימה" לא הייתה בגלל שימוש במטבע, מחלקת המטבע בדקה את פניית הלקוחה וזיכתה את חשבון הבנק שלה בסכום הכולל של השטרות.

 

במחלקת המטבע בבנק ישראל מציינים כי ניתן לפנות לבנק ישראל לשם החלפה של שטרות פגומים וזאת על פי הכללים הקבועים בחוק.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים