שתף קטע נבחר

 

מיאנמר: הפסקת אש בין הממשלה למורדים

מאז העצמאות מבריטניה ב-1948 נלחמים ארגוני מורדים בממשלת מיאנמר, והיום הסכימו הצדדים להפסקת אש שתשים סוף לשפיכות הדמים במדינה

הדרך להסכם שלום היסטורי עוברת בנצירת כלי הנשק: ממשלת מיאנמר ו-16 ארגונים אתניים חמושים הסכימו היום (יום ג') על נוסח טיוטת הסכם הפסקת אש שנועד לשים סוף לשפיכות הדמים במדינה שנמשכת זה כמה עשורים.

 

כבר לא מצורעת. העולם מריח דמוקרטיה במיאנמר

 

עוד חדשות בעולם :

טורקיה: תובע מוחזק בן ערובה בבית משפט

לוזאן: "יושג הסכם הבנות והמו"מ יימשך"

נורה 27 פעמים ושרד: 'עוד יום עבודה במשרד'

המנדט הבריטי: הפרלמנט פוזר, הקמפיין החל

 

למרות הצעד המשמעותי, שהושג לאחר חודשים של דיונים וויכוחים על נוסחים ועל זכויות על משאבי טבע - המשך הלחימה בין הצבא לבין ארגוני מורדים קטנים לאורך הגבול הצפוני מזכיר לכל הצדדים את האתגרים הרבים שעדיין ניצבים בפניהם.

 

הלחימה עדיין נמשכת בגבול הצפוני. מורד מארגון "צבא הברית הדמוקרטית הלאומית"             (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
הלחימה עדיין נמשכת בגבול הצפוני. מורד מארגון "צבא הברית הדמוקרטית הלאומית" (צילום: רויטרס)
"אני שמח מאוד ששני הצדדים הסכימו לבסוף לחתום על טיוטה אחת", אמר נשיא מיאנמר תיין סיין שנכח בטקס החתימה על הטיוטה. "זה פותח דלת לדיאלוג פוליטי ולשיחות שלום נוספות". כמה דקות לאחר דבריו חתמו נציגים של הממשלה ונציגים של 16 ארגונים אתניים חמושים, בהם "צבא קצ'ין העצמאי", על טיוטת ההסכם. פרטי ההסכם לא נחשפו ולא ברור עדיין מתי ייחתם הסכם הפסקת האש הסופי.

 

הנשיא תיין סיין (במרכז עם חולצה לבנה) במעמד החתימה על טיוטת הסכם הפסקת האש (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
הנשיא תיין סיין (במרכז עם חולצה לבנה) במעמד החתימה על טיוטת הסכם הפסקת האש(צילום: רויטרס)

חיילים בצבא מיאנמר (צילום: EPA) (צילום: EPA)
חיילים בצבא מיאנמר(צילום: EPA)

מיאנמר הדהימה את העולם ב-2011 כשנפתחה מבחינה פוליטית וכלכלית דווקא לאחר הבחירות, שלטענת ארגוני זכויות אדם לא היו חופשיות ולא הוגנות. אף שתיין סיין החל להעביר את ארצו למשטר דמוקרטי לאחר חצי מאה של משטר דיקטטורי, הרפורמות שבוצעו נתקעו או סובלות מרגרסיה.

 

ארגונים אתניים רבים נלחמים בכוחות ממשלת מיאנמר מאז שהמדינה קיבלה עצמאות מבריטניה ב-1948, והנשיא תיין סיין רצה זה תקופה ארוכה להגיע עמם להסכם הפסקת אש. "צבא קצ'ין העצמאי" נחשב לאחד מארגוני המורדים העקשניים ביותר במיאנמר ולכן הסכמתו לחתום על הסכם הפסקת אש היא בעלת חשיבות גדולה.

 

בינתיים, הלחימה שפרצה בחודש שעבר בין המורדים לבין כוחות הממשלה באזור קוקאנג במדינת שאן עדיין נמשכת ומסבכת את שיחות המשא ומתן לשלום. בעקבות הלחימה, עשרות אלפי בני אדם ברחו מבתיהם באזור וחצו את הגבול לסין. ארגון "צבא השחרור הלאומי של טאנג", שפועל במדינת שאן, מסרב לפי שעה לחתום על הסכם הפסקת אש.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
מורד מארגון "צבא הברית הדמוקרטית הלאומית"
צילום: רויטרס
מומלצים