סכנה בים התיכון: 1,000 טון פסולת פלסטיק
חוקרים בספרד אמרו כי פסולת הפלסטיק - שרובה נמצאת בחלקיקים קטנים של פחות מ-5 מ"מ, מסוכנת במיוחד לבעלי החיים
הסכנה הגדולה לים התיכון: מדענים אומרים כי כמויות גדולות של פסולת מפלסטיק נאגרות בים התיכון. על פי מחקר שנעשה בנושא ופורסם השבוע, כאלף טונות של פלסטיק נמצאו צפים על פני השטח, בעיקר שברי בקבוקים, שקיות ועטיפות פלסטיק - שמתפרקות לחלקים קטנים מאוד.
חוקרים בספרד אמרו כי פסולת הפלסטיק מסוכנת במיוחד לבעלי החיים והיא נמצאה בפגרים של דגים, ציפורים, צבי ים ולווייתנים בים התיכון.
העמידות של הפלסטיק בפני תנאי הים, הופכת אותו לסכנה ממשית לבעלי החיים. הגאות סוחפת צעצועי פלסטיק ושאר פסולת שבני האדם משאירים בחופים, ואלה מגיעים עד מהרה ללב הים ופוגעים ביצורי המעמקים.
"אנו מזהים את הים התיכון כאזור שבו יש הצטברות גדולה של פסולת פלסטיק", אמר ד"ר אנדרס קוזאר מאוניברסיטת קאדיז בספרד. "זיהום הים בפלסטיק הפך לבעיה גדולה מאוד לאחר 50 שנה של שימוש נרחב בחומרים שבהם יש פלסטיק". הוא קרא לפעול מהר כדי לטפל בבעיה.
פסולת פלסטיק אינה תופעה הנמצאת רק בים התיכון. מדענים מצאו כמויות גדולותשל פלסטיק גם באוקיינוס ההודי, בצפון ובדרום האוקיינוס האטלנטי ובדרום האוקיינוס השקט. כמויות גדולות של פלסטיק נמצאו גם במפרץ בנגל, בדרום הים הסיני הדרומי ובמקומות נוספים.
בהתייחסו למחקר, אמר ד"ר דיוויד מוריט מאוניברסיטת ללונדון ל-BBC כי המדענים מספרד חוששים מחלקים קטנים מאוד של פלסטיק, שהגודל שלהם פחות מ-5 מ"מ.
"שברי פלסטיק קטנים מאוד נבלעים על-ידי יצורים ימיים, והחומר משחרר כימיקלים לתוך בטנם", אמר ד"ר מוריט מבית הספר למדעי הביולוגיה. "פלסטיק אינו ידידותי לסביבה, לכן אנחנו צריכים לחשוב הרבה יותר בזהירות על איך להיפטר ממנו, למחזר אותו, ולהפחית את השימוש שלו שלנו בו".
הים התיכון מהווה פחות מ-1% מהימים והאוקיינוסים בעולם, אך הוא חשוב מאוד מבחינה כלכלית ואקולוגית - ומשמש מקור הכנסה לדייגים רבים.