שתף קטע נבחר

 

"דרישות נתניהו בנוגע לאיראן לא מציאותיות"

העיתון "ניו יורק טיימס" תוקף במאמר המערכת שלו את ראש הממשלה, שמוגדר כאיש שפועל לבד ומציב תנאים להסכם. "מה שישראל דורשת לא ריאלי ואסור לה לסכל פורץ דרך". ראש ה-CIA: מי שמתנגד לא כן בדעותיו

"ראש הממשלה בנימין נתניהו נכנס להילוך גבוה נגד הסכם הגרעין עם איראן. הדרישות שלו לא מציאותיות ואם הוא ימשיך כך, לא רק שלא תושג עסקה טובה יותר אלא לא תהיה עסקה בכלל". במילים האלה נפתח מאמר המערכת של העיתון "ניו יורק טיימס" שפורסם הלילה (ד') ותוקף בחריפות את נתניהו.

 

אובמה: זמן הפריצה האיראני יקטן בעתיד

אובמה: זמן הפריצה האיראני יקטן בעתיד

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

הדברים מגיעים על רקע הדרישות הישראליות שמנה השר לענייני מודיעין יובל שטייניץ ושראש הממשלה השמיע במהלך הבליץ התקשורתי שערך בתחילת השבוע בכלי התקשורת בארצות הברית.

 

"נתניהו פועל כאילו הוא לבד ויכול להציב תנאים על הסכם שלקח 18 חודשים לכונן וכלל לא רק את איראן אלא גם את ארה"ב, בריטניה, צרפת, גרמניה, רוסיה וסין", נכתב ב"ניו יורק טיימס". "הוא מנסה להיראות הגיוני בהתבטאויותיו ואמר בראיון ל-NBC שהוא לא מעוניין לחסל את העסקה אלא לחסל עסקה רעה. הבעיה היא שהוא לא מציע אפשרויות חלופיות שיעבדו".

 

בעיתון המכובד מציינים גם את הדרישה הישראלית מאיראן להכיר במדינת ישראל תמורת הסכם והסרת סנקציות, דרישה שאותה כינה הנשיא ברק אובמה טעות. "העוינות של איראן כלפי ישראל והמעורבות שלה בפעולות טרור זדונית ולא מקובלת על הדעת, אך על נושאים כמו הכרה צריכים לדון בנפרד וללא קשר של הצבת תנאים על הסכם הגרעין".

לסיום נכתב במאמר כי אסור שהדרישות של ישראל יהפכו לתירוצים כדי לסכל מה שנראה, לדברי העיתון, כעסקה רצינית מאוד ופורצת דרך.

 

בתוך כך, גם ראש ה-CIA יצא נגד המתנגדים להסכם שנחתם בשווייץ בין איראן למעצמות. "אלה שטוענים כי העסקה תפרוץ את הדרך של איראן לפצצה, לא כנים בדעותיהם אם הם יודעים את העובדות ומבינים אותן", אמר ג'ון ברנן בכנס בפני סטודנטים באוניברסיטת הרווארד.

 

"אני מופתע מאוד שהאיראנים הסכימו לכל כך הרבה תנאים שהוצבו בפניהם", הוסיף ראש ה-CIA והתייחס לחששות של מדינות האזור, בהן ישראל. "אני מבין את הדאגה, אך זו הסיבה שאני אומר שעל כל המתנגדים לא לנסות לפרק את העסקה. זה לא שנצליח לגרום לאיראן לפרק הכול ולהגיד שהם לא ירדפו יותר אחרי הפצצה". על הנשיא האיראני חסן רוחאני אמר ברנן: "הוא אדם הגיוני מאוד".

 

הנשיא האמריקני ערך גם הוא סדרת ראיונות שנועדה יותר לאוזנו של הציבור הישראלי. "העסקה עם איראן לא תאיים על היתרון הצבאי האיכותי של ישראל באזור", אמר אובמה בראיון מקיף לפובליציסט תומס פרידמן ב"ניו יורק טיימס". פרידמן שאל את אובמה מה ברצונו לומר לעם בישראל, והוא השיב: "מה שהייתי אומר לתושבי ישראל זה שאין נוסחה, אין אופציה יעילה יותר למנוע מאיראן להשיג נשק גרעיני, מאשר ביוזמה דיפלומטית ובמסגרת שאנחנו מקדמים בצורה שניתנת להוכחה".

 

בראיון שהעניק לתחנת הרדיו הציבורית NPR כבר יצא אובמה נגד הדרישה הישראלית להכרה איראנית. "הרעיון שאנחנו נתנה השגת הסכם גרעין עם איראן בהכרה בישראל דומה לכך שלא נחתום על ההסכם אם האיראנים לא יבצעו שינוי כולל של המשטר. וזה, באופן בסיסי, שיפוט מוטעה", הבהיר.

 

בהמשך הראיון הודה נשיא ארה"ב כי פרק הזמן שבו איראן תהיה רחוק מפצצת אטום יתקצר בעוד כ-13 שנים לכמעט אפס. "חשש רלוונטי יותר הוא מה יקרה בשנה ה-13, ה-14 וה-15 להסכם. יש להם צנטריפוגות מתקדמות שמעשירות אורניום באופן מהיר, ובנקודה זו - זמני הפריצה יתקצרו לכמעט אפס", אמר הנשיא האמריקני בראיון. "זמן הפריצה הוא הזמן שייקח לאיראן לייצר פצצת אטום, אם היא תחליט לעשות זאת בכל מחיר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים