סיכום הטופ 16: הרגעים היפים ואלה שפחות
זה היה קשה, אבל בסוף מכבי ת"א הצליחה להעפיל להצלבה. רגע אחרי הניצחון בברלין, מגיע שלב הסיכומים. מי הצטיין? איזה שחקן איכזב? ומתי החלה התקופה השחורה של אלופת אירופה?
- כך מכבי ת"א עלתה להצלבה
- סמית': "היום היה משהו מיוחד"
- וזה מה שמחכה למכבי ת"א בהצלבה
- לטבלאות הבתים ביורוליג
המצטיין: דווין סמית'
הפורוורד שהוחתם ביום שלישי על חוזה חדש לשלוש שנים נוספות (ישלים 7 עונות בצהוב כחול), היה היציב ביותר בסגל של גיא גודס ומנפק את מספריו הטובים ביותר בקריירה - 15.4 נקודות, 6.2 ריבאונדים ו-2.6 אסיסטים.
שתי תצוגות שלו מול גלאטסראיי (24 ו-22 נקודות), עזרו למכבי להשיג ניצחונות חשובים מול הטורקים. כשגם במשחק מול ז'לגיריס קובנה (72:79 למכבי) הוא בלט עם 19 נקודות ו-5 כדורים חוזרים. 3 פעמים בלבד ירד סמית' מדאבל פיגרס בטופ 16.
התגלית: נייט לינהארט
אחרי ששותף בשלב הבתים רק לדקות מועטות, הגארד האמריקאי שלא נרשם עדיין לליגה היווה את ההפתעה הנעימה של הטופ 16. כבר במשחק הראשון מול פנאתינייקוס הוא קלע 18 נקודות (4/6 מחוץ לקשת) והראה שלא סתם הוא הוחתם במנורה מבטחים. לאחר מכן הגיעו משחקים מגוונים יותר כשלצד הנקודות הגיעו גם ריבאונדים, אסיסטים, וחטיפות.
אומנם יש הטוענים ששחקן ברמתו לא מתאים לשאיפות של מכבי תל אביב, אבל עם כל הכבוד, הוא הוכיח במשחקים ביורוליג את החוכמה, היעילות ובשורה התחתונה הראה שהוא אכן שייך למכבי. תשאלו את 11,000 הצופים שפוקדים את משחקי הקבוצה בימי חמישי, עבורם הוא כבר מזמן הפך ליקיר האוהדים.
המאכזב: מרקז היינס
אם דיברנו בפסקה למעלה על שחקן אלמוני שהגיע למכבי תל אביב אבל כן הצליח למצוא את מקומו, אז במקרה של מרקז היינס אלופת אירופה טעתה בגדול. המספרים מוכיחים שהגארד האמריקאי הוא משחקני החיזוק הפחות טובים שהצטרפו לקבוצה הישראלית, כי מה לעשות עם ממוצע של 3.6 נקודות, 1.2 ריבאונדים ו-1.1 אסיסטים ב-16.3 דקות ביורוליג קל מאוד לראות שנעשתה פה טעות.
במכבי אמרו שגם טייריס רייס החל את הקדנציה שלו בישראל בצורה רעה אבל עם הזמן השתפר ופרע את השטרות בפיינל פור. אבל עם כל הכבוד, בשלב הזה של העונה רייס כבר החל להראות שהוא קורץ מחומרים אחרים, מה שהיינס עדיין לא עשה וכנראה שגם לא יעשה.
סימן השאלה: אלכס טיוס
על האיכויות של הסנטר המתאזרח אין עוררין והוא הוכיח את עצמו בעונה שעברה ובגדול. אבל מה שעבר ב-2014/15 על טיוס ממש לא ברור. דיברו על החוזה, על חוסר מחויבות ועל עוד כל מיני דברים אחרים, לרובם אין ביסוס. יכול להיות שהירידה המקצועית ביכולותיו קשורה אולי לסיבה שבאירופה פשוט למדו אותו?
בסדרת בהצלבה טיוס יהיה חייב להוכיח שהוא לא שחקן של עם נשק אחד בלבד (ניתור) ולהקפיץ את מספריו שעמדו בטופ 16 על 7.5 נקודות ו-5 ריבאונדים ב-20 דקות.
המשחק של הטופ 16: 86:90 על ריאל מדריד בבית
סופו עם שיא עונתי של 17 נקודות ו-8 ריבאונדים, היינס קלע 17 נקודות (5/8 ל-3) וחשוב מכך ניצחון ביתי יוקרתי על ריאל מדריד שאומנם קצת השלה את מכבי שיש ביכולתה להיאבק על המקומות הראשונים בבית (באותו שלב עמדה על מאזן של 1:4 יחד עם המדרידאים), אבל בכל זאת ניצחון גדול.
אחרי שהייתה בפיגור 54:46 בסיום המחצית הראשונה, הידקה מכבי תל אביב את ההגנה וספגה רק 32 נקודות בחצי השני. בהתקפה הצהובים קלעו 44 נקודות בדרך ל-86:90. לנדסברג הוסיף 16 נקודות, סמית' 14 ופארגו 11 עם 9 אסיסטים.
המשחק המאכזב: ההפסד 89:76 לכוכב האדום בלגרד
אחרי הניצחון על פנאתינייקוס בפתיחת הסיבוב השני גיא גודס היה בטוח שקבוצתו יכולה לעשות את העבודה גם בקומבאק ארנה הענק, אבל מסתבר שזה היה גדול על התל אביבים.
אחרי שלושה רבעים שבסיומם הצליחה מכבי לרדת ביתרון 54:59, הגיעה התפרקות טוטאלית במאני טיים עם רבע אחרון נוראי בו ספגה האורחת לא פחות מ-35 נקודות (חלק מריצת 0:20 של הסרבים)
וקלעה רק 17 משלה.
הצהובים קיבלו שיעור מבובאן מריאנוביץ' שסיים עם 19 נקודות ולא פחות מ-17 ריבאונדים, שהם גם סיים שיא קריירה, וכמות הריבאונדים הרבה ביותר ששחקן שלקט ביורוליג מזה שלוש שנים. צמד הגארדים האמריקאים, מרכוס וויליאמס וצ'ארלס ג'נקינס הוסיפו 16 כ"א.
מכבי קלעה באחוזים לא רעים, אבל לא הייתה אגרסיבית (ניגשה לקו רק 9 פעמים וביצעה 17 עבירות) וברגעי ההכרעה כשהכול הלך ליריבתה התוצאה הסופית הייתה ידועה. ההפסד הזה גם סימן את תחילת התקופה הרעה של גודס ושחקניו.