שתף קטע נבחר

 

קלינטון הודיעה רשמית: רצה לנשיאות ארה"ב

הרגע שאמריקה חיכתה לו הגיע: הילרי קלינטון ירתה את יריית הפתיחה של בחירות 2016 והודיעה שתנסה להפוך לנשיאה הראשונה בתולדות ארה"ב. את הפריימריז הדמוקרטיים היא כנראה תצלח בלי בעיה, בקרב על הבית הלבן כבר עשוי לחכות לה בוש. כן, עוד בוש

הילרי קלינטון הכריזה הערב (יום א') רשמית כי תתמודד על נשיאות ארצות הברית בבחירות שייערכו בנובמבר 2016. ההכרזה הזו הייתה צפויה זמן רב, ובכל זאת היא מעוררת הערב עניין עצום באמריקה. אם קלינטון תיבחר היא תהיה האישה הראשונה שמנהיגה את המעצמה מספר אחת. קלינטון הודיעה על הריצה שלה לנשיאות בסרטון וידאו קצר שבו אמרה: "אני יוצאת לדרך כדי לזכות בקול שלכם. אני מקווה שתצטרפו אליי".

 

עוד חדשות בעולם :

 

הסרטון של קלינטון מהערב מבהיר מעבר לכל ספק - היא עומדת לרוץ בבחירות האלה על הכרטיס הכלכלי. בסרטון נראים אמריקנים מהשורה העובדים קשה כדי לכלכל את עצמם ומטפחים שאיפות לעתיד, ובסיומו אומרת קלינטון: "גם אני מתכוננת לעשות משהו. אני רצה לנשיאות". היא מדברת על שנות השיקום שעברה ארה"ב אחרי הקשיים הכלכליים שלה, ואומרת: "כשהמשפחות חזקות, אמריקה חזקה. אני יוצאת לדרך כדי לזכות בקול שלכם. כי זה הזמן שלכם, ואני מקווה שתצטרפו אליי בדרך הזו".

 

צפו בקלינטון מכריזה: אני רצה לנשיאות    ( )

צפו בקלינטון מכריזה: אני רצה לנשיאות    ( )

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

קלינטון מודיעה בסרטון: "אני רצה לנשיאות" ()
קלינטון מודיעה בסרטון: "אני רצה לנשיאות"

קלינטון, בת 67, כיהנה כגברת הראשונה של ארה"ב בימי נשיאותו של בעלה ביל קלינטון וכמזכירת המדינה האמריקנית בשנים 2013-2009. ב-2008 היא ניסתה לרוץ לנשיאות, אבל אז הפסידה בתום מרוץ צמוד בפריימריז הדמוקרטיים לברק אובמה, שמינה אותה בהמשך למזכירת המדינה שלו.


קלינטון מגיעה לתחילת המרוץ לנשיאות כשהיא נהנית מתמיכה אדירה בתוך המפלגה הדמוקרטית ומפער עצום מול כל יריב שעשוי להתמודד מולה בפריימריז הדמוקרטיים. לפי סקרים אחרונים, כ-60% מהדמוקרטים רוצים שהיא תהיה המועמדת של מפלגתם בבחירות לנשיאות. המועמדים היחידים שעשויים להקשות עליה במידת מה בפריימריז הם סגן הנשיא ג'ו ביידן והסנאטורית אליזבת וורן המוזכרים כמועמדים אפשריים. אם הם יחליטו שלא להתמודד - היא תצלח את הפריימריז בקלות רבה עוד יותר.

קלינטון. תנסה להתנער מתדמית "הכוכבת" (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
קלינטון. תנסה להתנער מתדמית "הכוכבת"(צילום: רויטרס)

"אני מוכן להילרי". לתומכים כבר יש שלטים (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
"אני מוכן להילרי". לתומכים כבר יש שלטים(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

בקרב האמיתי, הקרב מול הרפובליקנים על נשיאות ארה"ב, כבר צפויה לקלינטון תחרות קשה הרבה יותר. קלינטון מוזכרת כבר שנתיים כפייבוריטית לניצחון בבחירות, אבל כמה פרשות שבהן הסתבכה - ובראשן רצח השגריר האמריקני בלוב ופרשת האימיילים שנחשפה לאחרונה - עשויות לספק לרפובליקנים נשק נגדה. אם הרפובליקנים יציגו מולה מועמד חזק, כמו למשל ג'ב בוש (בנו של הנשיא לשעבר ג'ורג' בוש ואחיו של הנשיא שקדם לאובמה ג'ורג' וו' בוש), היא תצטרך לירוק דם בדרך לבית הלבן.

 

קלינטון צפויה להתמקד בקמפיין שלה בסוגיות כלכליות ובחוסר השוויון, ולנסות לצייר לעצמה תדמית עממית. היא חוששת להצטייר כ"כוכבת רוק" שנשיאות ארה"ב פשוט מגיעה לה מתוקף ניסיונה ומתוקף היכרותה רבת השנים עם הבית הלבן, ומקווה לדבר במקום זאת ישירות ללבם של אנשי מעמד הביניים. השבוע היא תשיק את הקמפיין שלה בסדרה של אירועים קטנים ואינטימיים שבהם היא תיפגש עם אזרחים ותדבר איתם על צורכיהם. לצד זאת, אנשי הקמפיין שלה בהחלט מתכוונים לנצל גם את הממד ההיסטורי של האפשרות לאישה נשיאה ראשונה בארה"ב.

התוכנית: מפגשים אינטימיים והתמקדות בכלכלה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
התוכנית: מפגשים אינטימיים והתמקדות בכלכלה(צילום: רויטרס)
 

קלינטון בניסיון הקודם לרוץ לנשיאות, בפריימריז של 2008 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
קלינטון בניסיון הקודם לרוץ לנשיאות, בפריימריז של 2008(צילום: EPA)

מנהל הקמפיין של קלינטון, רובי מוק, אמר בסוף השבוע: "אנחנו צנועים – אנחנו לא לוקחים שום דבר כמובן מאליו, אנחנו לעולם לא פוחדים להפסיד, נילחם על

כל קול שנוכל להשיג. אנחנו יודעים שאת הקמפיין הזה נצטרך לנצח דרך השטח, במדינות עצמן". הנשיא אובמה עצמו אמר בסוף השבוע בפנמה כי קלינטון תהיה "נשיאה מצוינת".

 

סנאטור ראנד פול, שהכריז על מועמדותו בפריימריז הרפובליקניים בשבוע שעבר, לא בזבז זמן ופרסם כבר הערב הודעה נגד מועמדותה של קלינטון. הוא אמר כי כהונתה כמזכירת המדינה מטילה ספק בנוגע ליכולתה לשמש נשיאה. פול הזכיר את רצח השגריר בלוב, את פרשת האימיילים וגם את התהיות שעלו לאחרונה בנוגע לתרומות הזרות לקרן הצדקה שהקימו היא ובעלה ביל קלינטון: "לקלינטונים יש היסטוריה של תחושה שהם מעל החוק", אמר ל-CNN, "העובדה שקרן קלינטון מקבלת תרומות ממדינות כמו סעודיה וברוניי, הפוגעות בזכויות אדם ומפלות נשים, מקשה על המסר שלה להיראות כן ואמיתי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
בסוף זה שוב יהיה קלינטון נגד בוש?
צילום: AFP
מומלצים