שתף קטע נבחר
 

'אמא, בא לי משהו': מה לתת לילדים לאכול אחה"צ?

המקרר ודלת המזווה נפתחים בלי סוף, והילדים מחפשים נשנושים וחטיפים. אפשר לעזור להם לצרוך פחות ג'אנק ויותר מוצרים בריאים. קבלו 6 טיפים מועילים שיסייעו לקטנטנים לאכול בריא ואפילו ליהנות

כל הורה מכיר את הסיטואציה: שעות אחר הצהריים, חוזרים עם הילדים הביתה מהמסגרות השונות ומתחילים לשמוע מהם משפטים, כמו: "בא לי" ו"מה יש לאכול?". המזווה והדלת המקרר מתחילים להיפתח ולהיסגר בקצב מהיר. אז איך דואגים לתזונה טובה של הילדים גם בשעות אחר הצהריים?

 

שעות אחר הצהריים הן שעות הנשנושים בקרב ילדים רבים. כבר עברו שעתיים-שלוש מאז ארוחת הצהריים, עדיין לא ערב, ונפער עבורם "חור" של כמה שעות בהן האכילה לרוב איננה מסודרת, מאוזנת ומזינה. בעזרת מחשבה יצירתית ניתן לגרום להם לזנוח את החטיפים והמשקאות הממותקים, ולהכניס לפה מוצרים בעלי ערכים תזונתיים חיוניים.

 

עוד כתבות שיעניינו אתכם:

מפחיד: איפה מסתתר הסוכר במזונות של הילדים שלכם

צלחות מתחפשות: רעיונות שישכנעו גם ילדים סרבנים לאכול

שוקו פוגע בגדילה? 8 מיתוסים על תזונת ילדים

 

כיצד גורמים לילדים לצרוך פחות "שטויות"? קבלו 6 טיפים שימושיים:

1. צלחת אטרקטיבית - ניתן להציע לילדים פירות או ירקות ולהציג אותם בצורה אטרקטיבית; אפשר לחתוך להם או ביחד איתם (תלוי בגילאים) פלטת פירות צבעונית עם פירות העונה הטריים, להכין סלט פירות או שיפודי פירות.

 

ברגע שמונח על השולחן "מיצג" כה מרשים ואטרקטיבי, גם בלי לשים לב הם "יחטפו" פרי בכל מעבר. בנוסף, ניתן להכין יחד שייק של פירות בשילוב יוגורט בקר או עיזים עם תוספת אגוזים או שקדים, ולהכין צלחת עם פירות יבשים (ורצוי שיהיו אורגניים) שתכלול גם אגוזים או שקדים.

 

2. למשקיעים שבינינו – מומלץ גם להכין יחד עם הילדים כדורי תמרים ואגוזים (כמובן שיש להתאים זאת לגילם). אם הילדים מאוד רעבים, אפשר להכין להם כריך מלחם מחיטה מלאה עם ממרח כמו טחינה, אבוקדו, גבינה או ריבה ללא תוספת סוכר.

 

 

נשנושים בריאים שאפשר להכין עם הילדים (צילום: שאטרסטוק) (צילום: שאטרסטוק)
נשנושים בריאים שאפשר להכין עם הילדים(צילום: שאטרסטוק)

 

3. קופסת נשנושים - אם יוצאים מהבית לגן שעשועים או לחוגים השונים, ניתן לקחת איתנו בקופסא את מנות הנשנושים המזינות שהכנו להם ובקבוקי מים, ובכך להפחית את קניית החטיפים והממתקים בחוץ.

 

4. אריזות קטנות - אם בכל זאת קונים לילדים חטיפים, רצוי לקנות חטיפים באריזות קטנות ולעיין בטבלת הערכים התזונתיים. העדיפו חטיפים שמכילים פחות נתרן, שומן וסוכר, כמו כן- לחובבי הפופקורן, עדיף להכין פופקורן בסיר ובכך לשלוט בכמות השמן והמלח שאנו מוסיפים. לדוגמא, בחטיף קטן במשקל 50 גרם יש 200-355 מ"ג נתרן. לילד בגיל 4-6 שנים ההמלצה היא לא לצרוך יותר מ-700 מ"ג ליום. כלומר, חטיף אחד קטן יכול להכיל כמחצית מכמות הנתרן היומית, וכמובן שעל כך יש להוסיף את יתר המזונות שהוא מכניס לגוף מדי יום.

 

בנוסף, אחוז השומן בחטיפים השונים מגיע עד ל-34%. אם נשווה את אותו החטיף לאופציות הבריאות השונות, נראה שפירות טריים כמעט ולא מכילים נתרן או שומן. כמו כן, כמות הסיבים, הוויטמינים והמינרלים בהם רבה, ועל כן בהכנת שייק פירות ויוגורט כמות הנתרן לא תעבור את ה-100 מ"ג לכוס. אחוז השומן נמוך ביותר והערך התזונתי גבוה בהרבה.

 

5. ההורים כמודל לחיקוי - כמו בתחומים אחרים, גם בתחום התזונה אנחנו אחראים לסוג המזונות שאנו מכניסים הביתה, כמו גם על המנות שמוגשות בארוחות השונות. הרי בסופו של דבר מה שנקנה גם ייאכל. אם חשוב לנו שלילדים יהיו הרגלי אכילה נכונים, חשוב להוות עבורם מודל לחיקוי ולהציג להם הקפדה על ירקות בכל ארוחה ושתיית מים. כך, הסיכוי שהילדים שלנו ילכו בדרך זו, ילך ויגדל.

 

 

 

6. פעילות גופנית - ילד שגדל בבית שההורים עוסקים בספורט כלשהו, ובשבתות וחופשות אף מעודדים את הילדים לעשות פעילויות משותפות, הסיכוי רב יותר שיתמיד בספורט. עודדו את הילדים להיות פעילים, לצאת לטיולים וללכת לחוגי ספורט, או סתם להיפגש עם החברים בפארק או במגרש, במקום לשבת בבית ולשחק במשחקי מחשב שמפעילים אך ורק את כפות הידיים.

 

החיים אינם שחור או לבן וילד הוא עדיין ילד שאוהב ממתקים וחטיפים, והם סובבים אותו לא מעט בימי הולדת, במסיבות, בחגים ובטיולים. ניתן לצרוך ממתקים וחטיפים במידה, ולשים לנגד עינינו את חשיבות התזונה הבריאה והמאוזנת של הילדים, במיוחד בשגרה היומיומית.

 

כדאי לחשוב עוד רגע קטנטן לפני שקונים כמויות של ממתקים או לפני ששולחים את היד למזווה ומציעים להם עוד חטיף. כדאי לנסות להציע לפני כן מאכל לנשנוש שיהיה פחות מתועש ומעובד ויותר מזין וטרי.

 

 

מיכל חפץ, דיאטנית של רשת משקאות הבריאות rebar.




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שאטרסטוק
רעבים תמידית ומחפשים נשנושים
צילום: שאטרסטוק
מומלצים