שתף קטע נבחר

 
צילום: shutterstock

דו"ח: זינוק במקרי האנטישמיות האלימה בעולם

ערב יום השואה מפרסם מרכז קנטור לחקר יהדות אירופה דו"ח מדאיג שמצביע על זינוק במספר האירועים האלימים נגד יהודים. סיבה מרכזית להסלמה היא מבצע צוק איתן: "מאות הפגנות התקיימו במהלך המבצע וחלק מהן הידרדרו לפסים אלימים"

דו"ח חדש של מרכז קנטור לחקר יהדות אירופה באוניברסיטת תל אביב שמתפרסם הבוקר (ד') לקראת יום השואה, מצביע על זינוק של קרוב ל-40 אחוזים במקרי האנטישמיות האלימה ברחבי העולם. "ישנה החמרה בביטויים האנטישמיים, יהודים חוששים היום לעתידם", נכתב בדו"ח, שקושר את הנתונים בין השאר למבצע צוק איתן בקיץ האחרון.

 

יום הזיכרון לשואה ולגבורה - כתבות נוספות:

 

במהלך 2014 נרשמו 766 אירועים אנטישמיים אלימים ברחבי העולם, כך עולה מהנתונים שהציגה ראש המרכז, פרופ' דינה פורת, שמשמשת גם כהיסטוריונית הראשית של יד ושם. חלק מהאירועים בוצעו על ידי שימוש בכלי נשק, חלק באמצעות הצתות וחלק אופיינו בוונדליזם קשה.

 

צפו: הצגת נתוני הדו"ח    (צילום: ירון שרון)

צפו: הצגת נתוני הדו"ח    (צילום: ירון שרון)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

חילול אנדרטה יהודית בדנמרק (צילום: מתוך פייסבוק) (צילום: מתוך פייסבוק)
חילול אנדרטה יהודית בדנמרק(צילום: מתוך פייסבוק)

חילול בית קברות יהודי בהונגריה (צילום: Feher Gabor) (צילום: Feher Gabor)
חילול בית קברות יהודי בהונגריה(צילום: Feher Gabor)

כיתוב "יהודים מגעילים" בשטוקהולם, שבדיה (צילום: עמוד הטוויטר של Calle Nathanson) (צילום: עמוד הטוויטר של Calle Nathanson)
כיתוב "יהודים מגעילים" בשטוקהולם, שבדיה(צילום: עמוד הטוויטר של Calle Nathanson)

 

עלייה באנטישמיות - נתונים מתחילת השנה    (צילום: חגי דקל, אלי מנדלבאום, ניצן דרור)

עלייה באנטישמיות - נתונים מתחילת השנה    (צילום: חגי דקל, אלי מנדלבאום, ניצן דרור)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

פרופ' דינה פורת ועו"ד אריה צוקרמן (צילום: איתי בלומנטל) (צילום: איתי בלומנטל)
פרופ' דינה פורת ועו"ד אריה צוקרמן(צילום: איתי בלומנטל)

בנוסף, נרשמה עלייה חדה במספר האירועים שבהם הופנו איומים ישירים נגד יהודים ומוסדות יהודיים כגון בתי כנסת, מרכזים קהילתיים, בתי ספר, בתי קברות ואנדרטאות. "המספרים מבטאים עליה חדה של 38 אחוז בהשוואה לנתוני השנה שעברה, שבה נרשמו 554 מקרי אלימות", נכתב בדו"ח.

 

העלייה הדרמטית, כך לפי חוקרי מרכז קנטור, הגיעה השנה לשיא בגלל כמה סיבות שהמרכזית בהן הינה הלחימה ברצועת עזה. "הלחימה הובילה לגל של אירועים אנטישמיים", נכתב בדו"ח. "האופן שבו התארגנו הפגנות נגד ישראל ותומכיה היהודים: מאות הפגנות התקיימו במהלך המבצע בעיקר במערב אירופה ובמרכזה. חלקן הידרדר לאלימות ובכולן נישאו שלטים עם ססמאות פוגעניות שכללו השוואה בין ישראל לבין הנאצים והאשמה של חיילי צה"ל בכל דבר רע תחת השמש".

 

בנוסף מצביעים במרכז קנטור על תהליכים כגון שובה של האנטישמיות הקלאסית, עלייה באכזריות ברמה העולמית שהחלה עם התפשטות ארגון דאעש, ופער בין רצון מנהיגי העולם לבטא סולידריות עם העם היהודי לבין הציבור הרחב שמפגין אדישות.

שער בעיתון הבריטי "ניו סטייטמן" ()
שער בעיתון הבריטי "ניו סטייטמן"

הפגנה בלונדון נגד ישראל במהלך "צוק איתן" (צילום: EPA) (צילום: EPA)
הפגנה בלונדון נגד ישראל במהלך "צוק איתן"(צילום: EPA)
 

מפירוט הנתונים עולה כי ב-2014 נרשמו 68 מקרים שבהם הותקפו יהודים באמצעות כלי נשק ו-101 מקרי אלימות ללא נשק. מקרי ההצתה כלפי מוסדות יהודים שולשה, כך נרשמו 412 מקרים של הצתות ו-ונדליזם. בנוסף מצביעים במרכז קנטור על יותר מ-306 מקרים שבהם הותקפו יהודים - עלייה של 66 אחוזים ביחס לשנה שעברה.

 

בתי הכנסת, כך עולה מהדו"ח, היוו מוקד לביטויים אנטישמיים ונרשמו 114 מקרים שבהם נפגעו - דבר המבטא עלייה של 70 אחוז. כ-57 מרכזים קהילתיים ובתי ספר נפגעו, 118 בתי קברות ואתרי זיכרון חוללו, ונרשמו 171 מקרים של פגיעה ברכוש פרטי.

 

העלייה המופיעה בדו"ח מקבלת אישוש כשמסכמים את נתוני האנטישמיות בכמה יעדים בעולם. כך לדוגמה, בצרפת נרשמו בשנה החולפת 853 מקרים (לעומת 423 בשנה שקמה לה), באוסטרליה 312 (לעומת 231), בגרמניה 1,076 (לעומת 788). בבריטניה נרשם מספר שיא של 1,168 מקרים אנטישמיים שמבטאים הכפלה במספר המקרים שנרשמו ב-2013.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים