שתף קטע נבחר
 

"הכחשת השואה בעולם הערבי - בדרגים הבכירים ביותר"

בעוד נרטיב השואה הוא אחד המכוננים בתרבות הישראלית, השכנים שמעבר לקו הירוק נעים בין הכחשה, להתעלמות. בבתי הספר לא לומדים את השואה, התקשורת מתעלמת ממנה במקרה הטוב – ובזה הפחות טוב, משתמשת בה כחרב המתהפכת

 

 

בעוד נרטיב השואה הוא אחד המכוננים בתרבות הישראלית – השכנים שמעבר לקו הירוק נעים בין הכחשה, להתעלמות. בבתי הספר לא לומדים את השואה, התקשורת מתעלמת ממנה במקרה הטוב – ובזה הפחות טוב, משתמשת בה כחרב המתהפכת.

 

<<הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. כנסו  >>

 

בכנס הכחשת שואה בעולם הערבי, שנערך באוניברסיטת "בר אילן", השתתפו עשרות חוקרים שפרסו עדויות וממצאים אודות המגמה המתחזקת. "ראש הרשות הפלסטינית, אבו מאזן, מפקפק במספרים, וטוען שלא היו תאי גזים", אומר ד"ר אדי כהן. "הוא נותן במה לגדולי מכחישי השואה שידעה האנושות".

 

יום השואה בערוץ היהדות :

  • ישראל היפה: מאות הגיעו להלוויה של ניצולת שואה ערירית

     

    "העולם הערבי מלא בהכחשת שואה שבאה מהדרגים הבכירים ביותר", מוסיפה ד"ר נסיה שמר, ופרופ'

    דן מיכמן טוען כי "בעצם, לא היתה שם אף פעם מערכת של חינוך על השואה". ד"ר אדי כהן מעיד: "גדלתי בלבנון, ולא למדתי על השואה. לא למדנו על ששת המיליונים, ולא למדנו על מחנות המוות".

     

    המופתי הפלסטיני, חאג' אמין אל חוסייני, היה ידוע בקשריו ההדוקים עם היטלר, "ונטל חלק פעיל בהשמדת חצי מיליון מיהודי הונגריה בשנת 1944. מדי יום, כל מי שנכנס ליומון של הרשות הפלסטינית 'אל-חיאת אל-ג'דידה', רואה קריקטורות אנטישמיות טיפוסיות - יהודי עם אף ארוך, עם אוזניים מחודדות".
  •  

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: אורות
    קריקטורות בעלות מאפיינים אנטישמיים - "דבר שבשגרה"
    צילום: אורות
    מומלצים