שתף קטע נבחר

 

'כל אישה שנסעה במטרו בפריז הוטרדה מינית'

דו"ח חדש בצרפת גורס כי כל נוסעת בתחבורה הציבורית בבירת צרפת הוטרדה או הותקפה לפחות פעם אחת. על פי מחברי הדו"ח, נשים רבות לא מבינות כי הן נתונות להטרדה: "אומרים להן לשמוח שהן קיבלו מחמאה"

נגיעות, עלבונות ומבטים שטופי זימה – כל אישה שנסעה ברכבת, במטרו או באוטובוס באזור פריז, בירת צרפת, הייתה נתונה ברגע כזה או אחר להטרדה או אף לתקיפה על רקע מיני לפחות פעם אחת, גם אם אינה מודעת לכך. כך עולה ממחקר חדש שהוצג אמש (יום ה') בפני המשרד לזכויות האישה בצרפת והממשלה כולה. לאחר פרסום ממצאי המחקר, שמסתמך על סקר שבוצע בחודש מרס ובו השתתפו 600 נשים המתגוררות באזור פריז, הבטיחה הממשלה לנקוט "צעדים חריפים" בנושא.

 

עוד חדשות בעולם :

על גגות אל-ירמוכ: הפסנתרן האחרון במחנה

ויקיליקס מציגה: הקשר בין סוני לאובמה

לא רק "מיאו": איך לדבר חתולית?

 

הדו"ח, שבוצע על ידי המועצה הגבוהה לשוויון בין נשים לגברים בצרפת, מציג תמונה עגומה, לפיה נשים רבות כלל אינן מודעות להטרדה שהן חוות ואינן מגדירות את חווייתן כהטרדה, למרות המציאות שנכפתה עליהן. "אם תשאל אישה, 'האם היית קורבן להטרדה או לאלימות בתחבורה הציבורית?', היא תשיב 'לא, כלל לא'", הסבירה עורכת הדין אליזבת מוארון-ברוד, ממחברות הדו"ח. "אבל אז אם תשאל, 'האם גבר הצמיד עצמו אלייך או נגע בישבנך?', היא תשיב, 'כן!'".

תחנת מטרו בפריז. ארכיון (צילום: AFP) (צילום: AFP)
תחנת מטרו בפריז. ארכיון(צילום: AFP)
עוד עולה מהדו"ח כי ילדות ונערות נמצאות בקבוצת סיכון מוגברת להטרדות, שכן כ-50% ממקרי ההטרדה הראשונים מתרחשים לפני גיל 18. שש מתוך עשר נשים חוששות מפני תקיפה או שוד בתחבורה בציבורית באזור הבירה הצרפתית, זאת לעומת שלושה גברים מתוך עשרה.

 

המחקר גורס כי נשים רבות לא מדווחות על המקרים ולא פונות לעזרה שכן הן כלל אינן מודעות לכך שהן קורבנות להטרדה או לתקיפה. "נשים רגילות לזה", אמרה עורכת הדין לור סלמונה, העומדת בראש עמותה לקידום זכויותיהן של קורבנות תקיפה מינית בצרפת. "כאשר נשים מגישות תלונות בנושא, נאמר להן שהן צריכות להיות אסירות תודה שכן הן קיבלו מחמאה, וכלל לא מדובר בהטרדה".

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)
 

"נשים לא פוצות פה כי הן חושבות שזה נורמלי", אמרה אלואיז דושה, המנהלת קמפיין ארצי נגד הטרדות מיניות. "אם נצליח להראות שמדובר בהפגנת סקסיזם, נוכל להגיד שלא, זה לא נורמלי, ויש לנו את הכלים להילחם בתופעה".

 

מחברי הדו"ח ציינו כי יש להגביר את המודעות לתופעה ולאופן שבו ניתן לזעוק לעזרה, להכשיר בנושא את הצוותים המקצועיים שעובדים בתחבורה הציבורית, כמו גם לשפר את תנאי התחבורה עצמה בכדי להקטין הישנות אירועי הטרדה מינית ולהקים קו חם לנפגעות.

 

הממשלה תנקוט "צעדים חריפים בנושא בשבועות הקרובים, שכן זה בלתי נסבל שאי אפשר לנסוע בתחבורה ציבורית מבלי להיות מוטרדת", אמרה שרת הרווחה בצרפת, מריסול טוראן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
הרכבת התחתית בפריז, ארכיון
צילום: AFP
מומלצים