שתף קטע נבחר

כחול-לבן-נוצץ: ביקור בסוויטות הירושלמיות של מנהיגי העולם

ארבעה בתי מלון בירושלים מארחים את המלכים, הנשיאים, ראשי הממשלה ושאר מיני סלבס שקופצים לביקור בארץ הקודש. לכבוד יום העצמאות למדינת ישראל פתחו בתי המלון בפנינו את דלתות הסוויטות המפוארות ושיתפו אותנו בסודות הקטנים מאחורי האירוח של השמות הגדולים ביותר בעולם

הם מארחים את האנשים החשובים ביותר שמגיעים לישראל בכל שנות קיומה, ואפילו הרבה לפני: הכירו את הסוויטות המפוארות של ארבעה בתי מלון בירושלים, שאין מלך, נשיא או ראש ממשלה שאי פעם הגיע לישראל – ולא בילה את לילותיו באחת מהן.

 

שלושה מהם ממוקמים במרחק יריקה האחד מהשני, בסמוך למתחם ממילא – צופים לכיוון העיר העתיקה: המלך דוד, המלון הייצוגי של ישראל, מצודת דוד, הנמצא ממש לידו ומהווה תחרות לא קטנה למלון הוותיק בשנים האחרונות והוולדורף אסטוריה, החדש בחבורה, מעבר לכביש שנפתח לפני פחות משנה וכבר מציב סטנדרטים בינלאומיים שלא נראו כאן. המלון הרביעי, הוותיק מכולם, נמצא מרחק 10 דקות מהעיר העתיקה על קו התפר בין האזור היהודי למזרח העיר.

 

 

מלון מצודת דוד

בעבר נהגו מנהיגי העולם להתארח באופן בלעדי במלון המלך דוד בעת ביקורם בישראל, אבל בשנים האחרונות נוגס מלון מצודת דוד בבלעדיות זו של שכנו. בין היתר אירח המלון את נשיא ארצות הברית לשעבר ביל קלינטון, נשיא רוסיה ולדימיר פוטין, מזכירות המדינה האמריקאיות לשעבר קונדוליסה רייס והילרי קלינטון, מזכיר המדינה הנוכחי ג'ון קרי, סגן נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן, ראש ממשלת יפן ופמליתו, הנרי קיסינג'ר, ג'ון מקיין ועוד רבים אחרים. רק לפני שבועיים בחרו קים קרדשיאן וקניה ווסט לבלות את 22 השעות שלהם בישראל במלון זה, בסוויטה הנשיאותית כמובן.

סלון הסוויטה. ברקע - העיר העתיקה (צילום: עמית גירון) (צילום: עמית גירון)
סלון הסוויטה. ברקע - העיר העתיקה(צילום: עמית גירון)

המלון הוקם על-ידי חברת אלרוב כחלק מפיתוח מתחם ממילא, על חורבותיהם של כמה גושי בניינים מהשכונה ההיסטורית שנהרסו. הוא תוכנן בידי האדריכל משה ספדיה כמבנה בצורת פרסה, המדמה מבנה תיאטרון רומי ומתנשא לגובה עשר קומות. במלון 384 חדרים וסוויטות וכיום הוא גם מנוהל על-ידי חברת אלרוב של אלפרד אקירוב, הבעלים של מלון ממילא הסמוך.

 

הסוויטה הנשיאותית ממוקמת בקומה העשירית של המלון ומתפרשת על שטח קטן יחסית (כ-90 מ"ר). אבל הפיצוי הוא במרפסת - 62 מ"ר עם נוף פנורמי מדהים של העיר העתיקה, חומותיה ואתריה ההיסטוריים. בסוויטה, שנפתחה מחדש לאחר תקופת שיפוצים ארוכה, חדר שינה מעוצב, חדר מגורים גדול, עמדת טלוויזיה מוסתרת, חדר עבודה שכולל ספרייה, שני חדרי רחצה, אחד מהם צופה על חומות העיר העתיקה, חדר ארונות ומטבחון מאובזר. על העיצוב החדש אחראי מעצב המלונות הוותיק פיירו ליסוני, שעיצב גם את מלון ממילא. אם יש צורך ביותר מקום  – אל דאגה, דלת צדדית מחברת אל סוויטה נוספת, צנועה יותר שצמודה לזו הנשיאותית.

 

חדר השינה. איפוק מודרני מפואר (צילום: עמית גירון) (צילום: עמית גירון)
חדר השינה. איפוק מודרני מפואר(צילום: עמית גירון)

במצודת דוד מתגאים ביכולת שלהם להעלות את האח"מ לחדר מבלי שעבר את קומת הקבלה או את דלתות המלון הראשיות. למלון מגרש חנייה תת קרקעי גדול, ממנו מובלים האח"מים אל תוך מעלית חיצונית שלאף אורח אין גישה אליה, שמגיעה הישר למסדרון המאובטח שמקיף את הסוויטה.

 

"כשמדובר באנשים כמו ג'ון קרי", מסבירה מנהלת יחסי ציבור ומשלחות במלון, מדינה פרל, "באים איתו עוד 170 איש ומדובר בסידורי ביטחון מאוד מסובכים. המעברים שלהם לחדרים זה מבצע בטחוני בפני עצמו".

 

פרל היא אנציקלופדיה מהלכת של מנהגי האנשים החשובים ביותר שמגיעים לישראל וצרכיהם האישיים. היא ידעה תמיד להשאיר צלחת עם שוקולדים מובחרים לקונדוליסה רייס, לדאוג שלא יהיה בסוויטה פרחים ריחניים שהיו גורמים לביל קלינטון לאלרגיה קשה ולדאוג לקבב וטבולה בכל ארוחה כמעט של ג'ון קרי במשך ימי שהותו במלון.

 

כשפוטין הגיע לביקור והתאכסן בסוויטה, הוא הביא איתו את השף הפרטי שלו וגם טועם מזון מטעמו. המלון התבקש שלא לספק אוכל עבור הנשיא, וכך היה. כל האוכל בושל בסוויטה עצמה.

 

המרפסת שמשקיפה אל העיר העתיקה (צילום: עמית גירון) (צילום: עמית גירון)
המרפסת שמשקיפה אל העיר העתיקה(צילום: עמית גירון)

צוות המלון גם ידע תמיד להעלות לסוויטה אופני כושר נייחים בכל פעם שג'ון קרי הגיע ומכשיר סקי אליפטי כשקונדוליסה רייס שהתה במלון. רייס אף צוטטה לא אחת אומרת שמצודת דוד הוא הבית שלה כשהיא מגיעה לישראל ופעם אחת התעקשה להעלות את אבו מאזן לסוויטה שלה, רק כדי להראות לו את הנוף המדהים של ירושלים העתיקה הנשקף מהמרפסת. "המרפסת הפתוחה לא מאובטחת", מספר חמי גור, מנכ"ל המלון, "אבל אנחנו יודעים שכל מי שמתארח בסוויטה מתעלם מהוראות הבטיחות וגונב כמה דקות על המרפסת. הנוף מכאן מהמם".

 

מדינה וגור מספרים גם על מלך אפריקאי שהגיע למלון עם מזוודות של מזומנים וכך שילם על שהותו במקום או על מלך אחר, את זהותו הם מעדיפים לשמור לעצמם, שדרש להוריד את כל יצירות האומנות מהקיר ובמקומן תלה תמונות שלו עצמו, ושכל חברי המשלחת עמה הגיע לישראל היו נכנסים בזחילה אל הסוויטה כשנקראו לשם.

 

כ-5,000 דולר ללילה עולה הסוויטה הנשיאותית, שבימים בהם אין ביקורים ממלכתיים, מושכרת למשפחות יהודיות עשירות שמגיעות לחופשה בישראל.

 

 

מלון וולדורף אסטוריה

הוולדורף אסטוריה נבנה על יסודותיו של מלון פאלאס המפורסם, שנחשב בשנות השלושים של המאה הקודמת לאחד ממלונות היוקרה המפוארים ביותר במזרח התיכון. פרויקט השחזור הקפדני ועבודות הבנייה השאפתניות ארכו למעלה משש שנים.

 

"תוכנית השימור דרשה עבודה איטית ועדינה כי היה חשש להתמוטטות של הקיר החיצוני", מסביר גיא קליימן, מנכ"ל המלון, "פחדנו שהחזית תיפול בזמן שחצבנו את פנים המלון לעומק של 20 מטר ואז כל הפרויקט היה נופל. לכן העדפנו שזה ייקח קצת יותר זמן, אבל שיהיה בטוח. כדי שתבינו את המורכבות: את אחד הסלעים באולם האירועים לקח לנו חצי שנה לפורר".

קפדנות של רשת בינלאומית. וולדורף אסטוריה (צילום: עמית גירון) (צילום: עמית גירון)
קפדנות של רשת בינלאומית. וולדורף אסטוריה(צילום: עמית גירון)

הוולדורף, על 226 חדריו ו-29 הסוויטות שלו, הוא למעשה מלון היוקרה הבינלאומי היחיד בישראל. בעליו, משפחת רייכמן מקנדה, בחרו ברשת הילטון לנהל את המקום וזו הביאה לכאן סטנדרטים שאי אפשר לזוז מהם אפילו לא סנטימטר. "וזה בעצם היתרון שלנו", מסביר קליימן, "גם אם היינו רוצים, אנחנו לא יכולים לחסוך פה בכלום. הכל נעשה על-פי הסטנדרטים הכי גבוהים של הרשת - מהעץ המלא של השולחנות ועד השיש, החלונות, הסדינים והשטיחים".

 

למלון שתי סוויטות נשיאותיות הפאלאס, שמשתרעת על פני 200 מ"ר וסוויטת הנובל, ששיטחה 150 מ"ר אבל כוללת גם מרפסת בגודל 40 מ"ר. אנחנו מתרכזים ב"פאלאס", בה מתארחים מאז נפתח המלון לפני פחות משנה, מנהיגים שונים מהעולם, פוליטיקאים וסלבריטאים. נשיא ניגריה התארח פה, ראש ממשלת פיג'י ועוד.

200 מ"ר של פאר (צילום: עמית גורין) (צילום: עמית גורין)
200 מ"ר של פאר(צילום: עמית גורין)

שירות ה-VIP מתחיל בוולדרוף כבר בשדה התעופה, לשם נשלחת לימוזינה מטעם המלון שמביאה את האח"מ מבלי שייאלץ למצוא מונית או לחכות להסעה. גם כשהגיע למלון, ידלג על עמדת הקבלה ויועלה מיד לסוויטה - שם יתנהל הצ'ק אין.

 

מכל הסוויטות שנסקרו בכתבה, הפאלאס היא המרשימה מכולן. הסוויטה מחולקת לאזור פרטי, שכולל את חדר השינה, חדר ארונות, וחדר אמבטיה מאובזר הכולל ג'קוזי, מקלחת מסאז' וסאונה רטובה. במרחב הציבורי הענק תמצאו סלון מרווח ומפואר, מערכת ישיבה מלכותית לעשרה סועדים, פינת עבודה נרחבת, מטבח מצויד ונוף המשקיף לבריכת הורדוס. קירות הסוויטה וכל חלונותיה ממוגני ירי ונבנו על-פי סטנדרטים מקובלים בארגוני הביטחון הבינלאומיים.

 

אייפדים אישיים פזורים בכל הסוויטה, מהם ניתן לבצע כל הזמנה לחדר, שטיחים פרסיים יקרים פרוסים בכל מקום והחימום מגיע לחדר מתחת לרצפת השיש. ממול לג'קוזי הזוגי באגף הרחצה יש מסך טלוויזיה שמשדר תמונת אח בוער ובהמשך יש חמאם טורקי עטור שיש שיכול להכיל גם עשרה אנשים מזיעים.

אייפדים אישיים בכל פינה ובטלר שעומד לרשותך. הסוויטה של הוולדורף אסטוריה (צילום: עמית גורין) (צילום: עמית גורין)
אייפדים אישיים בכל פינה ובטלר שעומד לרשותך. הסוויטה של הוולדורף אסטוריה(צילום: עמית גורין)

אורחים בעלי רגישות ביטחונית יכולים להרגיש בטוח בתוך כותלי הסוויטה, בה הותקנו חלונות חסיני ירי. במקרים רבים מוצב שומר מטעם המלון מחוץ לדלת הכניסה לסוויטה או שומר או עוזר בסוויטה הצנועה יותר שמחוברת בדלת לנשיאותית.

 

בתוספת תשלום מתלווה אל הסוויטה גם בטלר צמוד 24 שעות, שנכון לכל דרישה מצד האורח – מהבאת סוג אוכל מסוים לסוויטה ועד ליווי צמוד למסע קניות ברחבי העיר. רק לפני חודש התארח בסוויטה אדם שהחליט לפנק את החברה שלו ושלח את הבטלר לכיכר המדינה לרכוש עבור בת הזוג שעון רולקס יוקרתי.

 

5,000 דולר עולה לשכור את הסוויטה ללילה אחד ובמלון מאוד מתקשים למצוא תאריכים בהם הסוויטה אינה מושכרת. "יש ביקוש מטורף לסוויטה, יותר מאשר לחדרים הרגילים", אומר קליימן, "מדובר באנשים שמבינים ויודעים בדיוק מה הם רוצים ולכן המחיר לא מהווה עבורם מכשול. הסוד שלנו הוא לעולם לא להשיב בלא. כל רצון וכל בקשה – אנחנו נמלא".

 

 

מלון המלך דוד

מאז פתח את שעריו בשנת 1930, מהווה מלון המלך דוד מקום האירוח הקבוע של כל מנהיג, פוליטיקאי או סלבריטאי שמגיעים לישראל ועם הקמתה של המדינה הפך המלון למעון הרשמי של המדינה בכל הקשור לאירוח אח"מים. במלון המלך דוד לנו בין היתר נשיא ארה"ב לשעבר ג'ורג' בוש הבן, חוסני מובארק גם ניקולא סרקוזי ורעייתו וכן קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל ואפילו נשיא מצרים לשעבר אנואר סאדת בביקורו ההיסטורי כאן.

הלובי מספר את ההיסטוריה של המלון. המלך דוד בירושלים (צילום יורם אשהיים) (צילום יורם אשהיים)
הלובי מספר את ההיסטוריה של המלון. המלך דוד בירושלים(צילום יורם אשהיים)

למרות השיפוצים והשדרוגים הרבים שעבר המלון במשך כל שנות קיומו, הלובי, חדרי האוכל והשטחים הציבוריים במקום שומרים על העיצוב המקורי שלהם. המלון עוצב בסגנון שמשחזר אלמנטים המאפיינים את עמי האזור - אולם הכניסה והלובי מזכירים מקדש או כנסייה והקישוטים משחזרים עיצובים פניקיים ומצריים. כל אלו נשמרו באדיקות במשך כל השנים והם אלו שהופכים את המלון הזה לפנינה היסטורית.

 

המלון, שכיום שייך לרשת מלונות דן, מציע שלוש אפשרויות מפנקות לאלו שרוצים להתארח בו. יש את הסוויטה הנשיאותית, המלכותית ואת סוויטת ירושלים, היחידה שחלונותיה ממוגני ירי, ולכן שם מתארחים רוב מנהיגי העולם שמגיעים לירושלים, כולל כל נשיאי ארצות-הברית שהגיעו לכאן.

הסוויטה הממוגנת ירי של מלון המלך דוד. אובמה ישן כאן (צילום יורם אשהיים) (צילום יורם אשהיים)
הסוויטה הממוגנת ירי של מלון המלך דוד. אובמה ישן כאן(צילום יורם אשהיים)

סוויטת ירושלים מתפרשת על פני 155 מ"ר וכוללת סלון רחב ידיים עם נוף מרהיב אל עבר חומות העיר העתיקה, חדר ישיבות גדול, מטבחון מאובזר וחדר שינה עטור קירות עם ציפוי בד משי אדום ורך. מסלול ריצה נייח גם הוא עומד לרשות האורחים כמו גם ג'קוזי זוגי באגף הרחצה. העיצוב כאן, כמו ביתר חלקי המלון, שמרני אך מפואר ועדיין גורם למתארח להרגיש בבית. הסוויטה ממוגנת ירי (אפילו של טילים, מדגישים במלון). כאן אובמה התאכסן בביקורו כנשיא ארצות-הברית.

 

הסוויטה המלכותית מעט קטנה יותר (140 מ"ר) אבל אפקט ה"וואו" בה גדול יותר. חלון ענק באזור הסלון פונה אל העיר העתיקה ואין כמו לשקוע בתוך הספה המפנקת בשעות בין ערביים, כשקרני השמש האחרונות מאירות את חומות העיר העתיקה באדום-כתום. גם לסוויטה זו חדר ישיבות גדול שאירח מנהיגים רבים מכל העולם בכל ביקור שערכו בישראל. כאן נחתמו הסכמים וכאן התקבלו החלטות שמשפיעות עד היום על ישראל.

 

הסוויטה הנשיאותית היא דו-מפלסית. המפלס העליון כולל סלון גדול, גם הוא משקיף אל העיר העתיקה, ובמפלס התחתון ממוקם חדר שינה מרווח, לצד חדר אמבטיה הכולל ג'קוזי כפול, מקלחת מסאז' וסאונה יבשה. בר מפואר מציג לראווה את כל מותגי האלכוהול היוקרתיים, מהם נהנים האורחים ללא הגבלה. הכל כלול כבר במחיר הסוויטה שעומד גם כאן על כ-5,000 דולר ללילה בכל אחת מהסוויטות המפנקות.

העיר העתיקה היא חלק מהתפאורה של הסוויטה המלכותית במלון המלך דוד (צילום יורם אשהיים) (צילום יורם אשהיים)
העיר העתיקה היא חלק מהתפאורה של הסוויטה המלכותית במלון המלך דוד(צילום יורם אשהיים)

"לרוב האנשים שמתארחים בסוויטות שלנו אין בקשות מיוחדות", מספר חיים שקדי, מנכ"ל המלון ב-21 השנים האחרונות. "הנשיאים וראשי הממשלה הם בעצם האנשים הכי צנועים. הם עושים הכל כדי לא להקשות יותר על המלון. הם מאוד מעריכים את הסבל של המלון בכל הנושא הביטחוני שקשור באירוח שלהם ולכן משתדלים לצמצם את דרישותיהם".

 

ולמרות זאת, שקדי נזכר בבקשות מיוחדות בהן נתקל לאורך השנים. "אנחנו היינו המלון היחיד שהרשה לברברה סטרייסנד לצרף את הכלב שלה לסוויטה. בנינו לכלבה מדרגות מיוחדות כדי שתוכל לעלות למיטה שלה כי היא ישנה איתה בלילה. שף המלון, דוד ביטון, גם בישל עבור הכלבה ארוחה מיוחדת עם הוראות מדויקות של סטרייסנד".

 

אותו שף ניסה בשעתו להרשים את הנשיא קלינטון, כשזה ביקר בישראל, עם תבשילים מתוחכמים, אבל קלינטון העדיף רק המבורגר וצ'יפס.

 

מבין כל האח"מים שהתארחו כאן, הנסיך צ'ארלס הבריטי זכור לשקדי במיוחד לטובה. "בהלוויה של רבין אירחנו כאן את כל המוזמנים וכשהתקשרו מהארמון הבריטי לא נשארה לנו סוויטה לתת לו. הוא הגיע הנה במסוק שנחת ממש מחוץ למלון והחלטתי לפחות ללוות אותו בעצמי לחדר שלו כאות התנצלות. אבל הוא לא ידע איך להודות לי שבכלל נתתי לו חדר. כל הדרך לחדר הוא רק אמר תודה".

 

"הקשר עם האורחים הוא הערך הגדול שלנו", מסביר שקדי, "יש כאן עובדים שנמצאים כאן 20 ו-30 שנה שמכירים כל אורח בשמו. במציאות המודרנית המנוכרת, זה משהו שאנחנו מנסים לשמר.אנשים שראו הכל, יש להם משיכה לדבר שהוא יותר מהחדר המודרני והמשוכלל הרגיל. יש למלון ארומה מיוחדת וזה הסוד שלנו".

 

 

מלון אמריקן קולוני

מלון אמריקן קולוני ממוקם שתי דקות הליכה מכביש מספר 1 ו-10 דקות הליכה מהעיר העתיקה, אבל עם זאת – כל ההוויה בו נמצאת מרחק שנות אור מישראל. כשנכנסים בשערי המלון אפשר בקלות לחשוב שאתם נמצאים באחת מבירות אירופה, במלון מפואר בשנות ה-30 או ה-40. פאר מאופק ולא מנצנץ ששומר על מורשתו כבר למעלה מ-120 שנה. מלבד תחושת היוקרה, ההוד וההדר העוטפים אותך עם הצעד הראשון, ניתן כמעט להרגיש את נוכחותם של בני שושלת הפאשה הטורקים, שהתגוררו במבנה האבן העתיק שנשמר עד היום ומהווה את המבנה המרכזי במלון.

מלון מעולם אחר. אמריקן קולוני (צילום: מיקלה בורסטו-עויאל) (צילום: מיקלה בורסטו-עויאל)
מלון מעולם אחר. אמריקן קולוני(צילום: מיקלה בורסטו-עויאל)

כאן, בלובי המסוגנן הזה עם הריהוט האצילי והאח שבוערת בקצהו, ישבו ווינסטון צ'רצ'יל בביקורו ההיסטורי בעיר הקודש, הגנרל אלנבי, לורנס איש ערב, שאף הוקדשה קומה על שמו והחדר בו ישן צופה אל החצר הפנימית, וגם בוב דילן, ג'ורג'יו ארמני, הצייר מארק שאגל והזמרת ג'ואן באאז.

 

המלון אף נכנס לספרי ההיסטוריה כאשר מעל גגו בשנת 1917 הונף דגל לבן, שהוכן מסדין שנלקח מאחד מבתי החולים באזור, כאות להפסקת אש ששמה קץ לשלטון העות'מאני בירושלים. עד היום נחשב המלון כאי של ניטרליות, שנמצא מחוץ למאבקים הפוליטיים הסוערים של האזור, בעיקר בזכות הבעלים שרובם מתגוררים כיום בשוודיה והניהול בפועל של חברת מלונות שוויצרית.

שילוב של פאר ויוקרה. הסוויטה באמריקן קולוני (צילום: מיקלה בורסטו-עויאל) (צילום: מיקלה בורסטו-עויאל)
שילוב של פאר ויוקרה. הסוויטה באמריקן קולוני(צילום: מיקלה בורסטו-עויאל)

וכך מוצא עצמו המלון המיוחד בית לרוב עיתונאי החוץ שמגיעים לכאן באופן קבוע לסיקור האירועים בישראל. אחד האורחים היותר קבועים, שבילה בסוויטות המלון במשך חודשים הוא טוני בלייר, בזמן כשכיהן כראש הקוורטט. למעשה לבלייר ולרעייתו הוקצתה סוויטה מיוחדת בה התאכסנו חודשים רבים בתקופת עבודתו באזור.

 

ההיסטוריה המכובדת, היוקרה, הפאר וההקפדה על כל פרט, אופייניים לכל אחד מארבעת מבני המלון, כולל הפטיו הקסום הנמצא במרכז המבנה המרכזי, שם ניתן ליהנות מאוחה טובה ובריזה מעולם אחר.

 

השילוב הזה של אדריכלות אוריינטלית מסורתית עטורת קשתות, לצד אלמנטים מודרניים ועדכניים, הופכת את החוויה במקום הזה לכדי ביקור במוזיאון חי של תרבות מזרח ומערב.

בקיץ מלא כאן. אמריקן קולוני (צילום: מיקלה בורסטו-עויאל) (צילום: מיקלה בורסטו-עויאל)
בקיץ מלא כאן. אמריקן קולוני(צילום: מיקלה בורסטו-עויאל)

אין כאן סוויטה אחת טובה יותר מהאחרות, אלא מספר סוויטות – כל אחת והייחוד שלה. המפוארת ביותר, אם כי הפחות היסטורית, היא סוויטת הפנטהואז, שממוקמת במבנה המזרחי החדיש יותר. הסוויטה מודרנית ומעוצבות בסגנון ערבי ואימפריאלי. היא ממוקמת בקומה העליונה ומשקיפה אל כל המתחם השלו על גינות הנוי שלו. בחדר הרחצה המרווח תמצאו אמבט גדול ומקלחוני אדים עם סילוני מים. ניתן להגיע אל הסוויטה במעלית הפרטית או באמצעות מדרגות חיצוניות בעלות נוף קסום.

 

יש גם את הסוויטות במבנה ההיסטורי המרכזי, ששמרו על אלמנטים אוריינטליים מסורתיים לצד נגיעות קולוניאליות

 מתבקשות – קירות עבים עטורי קשתות, מיטות רכות מפוארות וחדרי רחצה ענקיים ומודרניים מאובזרים בכל פינוק אפשרי ובריחות אלוהיים.

 

המחירים באמריקן קולוני צנועים הרבה יותר מאשר בשלושת בתי המלון האחרים. תוכלו לקבל כאן סוויטה במחיר של החל מ-3,000 שקל ללילה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום יורם אשהיים
סגנון מזרח תיכוני וקולוניאלי. מלון המלך דוד
צילום יורם אשהיים
מומלצים