אוקלהומה תוציא להורג בתאי גז: 'הומני יותר'
החוקה האמריקנית אוסרת על הוצאות להורג באופן אכזרי, ועל רקע הקפאת השימוש בזריקת רעל הפכה אוקלהומה למדינה הראשונה בארה"ב שמאשרת הוצאה להורג באמצעות גז חנקן. המתנגדים: "שיטה זו לא נבחנה לעומק"
כמו במערב הפרוע: כיתת היורים עושה קאמבק
עוד חדשות בעולם :
על NBA ודבורים. הולכים לבחירות בבריטניה
בלי מסים וצבא: ארץ חדשה באירופה
ההוצאות להורג במדינת אוקלהומה נמצאות בהקפאה עד שבית המשפט העליון של ארה"ב יחליט אם השימוש של המדינה בזריקת הרעל שמכילה בתוכה שלושה סוגים של סמים הוא חוקתי. תומכי החוק החדש טוענים שהשימוש בגז חנקן ("היפוקסיית חנקן") לצורך הוצאה להורג הוא הומני ולא גורם לכאב, ושאין צורך במומחה רפואי כדי לבצע הוצאה להורג בתא גזים.
"אוקלהומה מוציאה להורג רוצחים שפשעיהם נתעבים במיוחד", אמרה פאלין בהצהרה שפרסמה אחרי שהחוק נכנס לתוקף עם חתימתה עליו. "אני תומכת במדיניות הזו ומאמינה שיש לאכוף את עונש המוות ביעילות וללא אכזריות. החוק שעליו חתמתי מעניק למדינת אוקלהומה אפשרות נוספת של הוצאה להורג שעומדת בסטנדרט".
"תהליך מהיר ונטול כאב"
את החוק להוציא להורג באמצעות תא גזים העלו הציר הרפובליקני מייק כריסטיאן והסנאטור אנתוני סקייס, והוא עבר בהצבעה ברוב של 85 תומכים מול עשרה מתנגדים בבית הנבחרים המקומי, וברוב של 41 תומכים מול אפס מתנגדים בסנאט של המדינה.עד כה לא בוצעו הוצאות להורג של בני אדם באמצעות גז חנקן, ומבקרי המהלך טוענים ששיטה זו לא נבחנה לעומק. כמה מדינות בארה"ב אף אסרו להשתמש בשיטה זו בהרדמה של בעלי חיים. מנגד, תומכי השיטה טוענים כי מוות ממחסור חמצן - תוצאה של השימוש בחנקן בהוצאה להורג - הוא אנושי. "התהליך מהיר ונטול כאב", אמר מנסח החוק כריסטיאן. "הוא חסין מתקלות".
"הוא פשוט לא נוסה עדיין אז אנחנו לא יודעים", אמרה אמילי וירג'ין, דמוקרטית שמתנגדת להוצאה להורג בגז חנקן.
ההוצאה להורג בתא גז נוספה לשיטות ההוצאה להורג הקיימות באוקלהומה לאחר שבשנה שעברה אירעה תקלה בהוצאה להורג באמצעות קוקטייל חדש של זריקת רעל שכלל שלושה סוגים של סמים. בחודש אפריל 2014 הזריק רופא רעל לגופו של קלייטון לוקט, בן 38, שהורשע ברצח מדרגה ראשונה, אונס, חטיפה ושוד יחד עם שני גברים נוספים בשנת 1999. אלא שהזריקה לא עבדה והנידון למוות החל למלמל, לנשום בכבדות, להתפתל ולהזיע, ובסופו של דבר מצא את מותו אחרי שאחד העורקים שלו התפוצץ והוא לקה בלבו ומת - 43 דקות לאחר הזריקה.
מאז אותה הוצאה להורג הגישו נידונים למוות תביעה נגד מדינת אוקלהומה וטענו שזריקת הרעל החדשה גורמת לסבל רב ולכאבים - דבר שמנוגד לחוקה האמריקנית. בהמשך החודש צפוי בית המשפט העליון של ארה"ב לחדש את הדיונים בסוגיה זו.
על פי החוק החדש באוקלהומה, זריקת הרעל היא עדיין שיטת ההוצאה להורג הראשונה שבה תשתמש המדינה, וההוצאה להורג תהיה החלופה הראשונה לשיטה זו לפני כיסא חשמלי - שלא היה בשימוש מאז 1966 - וכיתת יורים - שמעולם לא הופעלה באוקלהומה.