קמור ומהיר - גלקסי S6 Edge
בתוך גל השקות הסמארטפונים בעולם ובארץ, מגיע אלינו מכשיר הדגל של הענקית הקוריאנית סמסונג. עם מסך קמור, שני מעבדים ומצלמת 16 מגה פיקסל, הגלקסי S6 Edge מתיימר להיות אחד המכשירים הטובים בשוק. מה חשבנו עליו?
מסך QHD, חיישן טביעת אצבע ועיצוב יוקרתי: המפרט הטכני של הגלקסי S6 אדג' מצייר תמונה מפוארת למדי, אך האם מה שבפנים מספיק כדי להצדיק את המחיר הגבוה? סקירה.
קימורים של מסך אמיתי
אחת התכונות המבדילות בין דגם האדג' ל-S6 הרגיל היא קימור המסך המקנה למכשיר מראה והרגשה יוקרתיים למדי. ל-S6 אדג' מסך מסוג סופר AMOLED בגודל 5.1 אינץ' המציג תמונה ברזולוציה גבוהה של 1440x2560. המשמעות היא שטקסט, תמונות ולמעשה כל דבר המוצג על המסך, נראה לא פחות ממעולה. להבדיל מה-Note Edge המגודל שבו חלק נרחב מהמסך קמור ומציג מידע שונה מהתצוגה הראשית, כאן המסך החד שטוח לכל רוחבו למעט במילימטרים האחרונים בכל צד, שם הוא מתקמר כלפי מטה ומציג את אותה תמונה בכל חלקיו. קשה לומר מה התועלת בקימור הזה, שהרי לו היה מציג מידע מיוחד היה מה לעשות עם זה. אם כבר זה נראה קצת מוזר, במיוחד כשמביטים דרך עדשת המצלמה והתצוגה מתעוותת בקימורים בצדדים. הקונספט נחמד מאוד ומרשים לעין אך מבחינתנו חסר תועלת.
שימוש
במשקל 132 גרם, ה-S6 אדג' יושב בנוח בכף היד, כשניתן לתפעל אותו בנוחות יחסית עם יד אחת, אך לא פעם מרחק התנועה שיש לעשות כדי לפתוח את מסך הנעילה, גדול יותר מטווח התנועה של האגודל הממוצע. ואם מדברים על אגודלים, בתוך כפתור הבית נמצא חיישן טביעת אצבע המתסכל ביותר בעולם. אחרי 10 דקות של ניסיונות חוזרים ונשנים להגדיר את אחת מאצבעתי, ויתרתי. מטרת החיישן הבינוני, לאפשר להשתמש בשירות התשלומים של סמסונג שבו המכשיר תומך.
בכל זמן השימוש בו לא נתקלנו במצב שבו הוא נתקע, מאט או סתם מעצבן. ממשק הטאץ' וויז של החברה המולבש על מערכת האנדרואיד מתפקד היטב. לטעמנו כפילות מסכי הבית מקשה על ההתמצאות שכן אפליקציות חדשות שהורדו אינן מגיעת למסך הבית אלא למסך אחר לגמרי שצריך לאחר מכן לגרור אותן משם אל מסך הבית. כמו כן, אם תרצו למחוק אותן, לא תוכלו לעשות זאת ממסך הבית, אלא דרך תפריט שיפעיל את אופציית המחיקה מאותו מסך אפליקציות שני. זו אמנם פונקציה המובנית באנדרואיד עצמה ואינה ספציפית לסמסונג, וייתכן וחלק אוהבים את ההפרדה, אך סרבול שכזה הוא בדיוק מה שמונע ממשתמשי iOS לעבור שם הכל מוצג במסך אחד.
את המכשיר מניעים צמד מעבדים בעלי ארבע ליבות כל אחד - Cortex A53 הפועל במהירות 1.5 גיגה הרץ ומעבד נוסף מסוג Cortex 57 הפועל במהירות 2.1 גיגה הרץ. המכשיר מגיע לארץ בנפח 32 או 64 או גיגה כשמערכת ההפעלת תאכלס 6.6 גיגה בעצמה.
המסך משקר
צפיפות הפיקסלים הגבוהה העומדת על 577 נקודות לאינץ' גורמת לכל דבר המופיע על המסך להיראות לא פחות ממעולה. סרטונים, תמונות ובעיקר טקסט, נראים בהירים ועשירים בצבע כשהם מוצגים ברזולוציה גבוהה יותר מהטלוויזיה הממוצעת. אך דווקא התצוגה המעולה מעט הפריעה לנו בכך שגרמה לכל תמונה שצולמה במכשיר להיראות כאילו צולמה במצלמה אמיתית בתנאי אולפן. כשפתחנו את התמונות במסך שגדול יותר מכף ידינו, ראינו את כל הבעיות הקיימות במצלמה הזעירה.
צילום
ל-S6 אדג' אחת המצלמות הטובות ביותר בשוק נכון לעכשיו, עם חיישן המסוגל לצלם תמונות בגודל 16 מגה פיקסל. ברוב התמונות ראינו פירוט טוב, צבעים סבירים ורגישות נאה לאור. כשהופעלה תכונת HDR המרחיבה מלאכותית את הרגישות לאור ולחושך התמונות הפכו משמעותית ליותר מרשימות כשהצבעים הפכו מדהויים לרווים כראוי.
עם זאת, בחלק מן המונות ישנה הרגשה כאילו מישהו הגביר מלאכותית את הבהירות והתמונה נצבעה במין פילטר לבן עדין. זוהי תופעה שחוזרת על עצמה במכשירים רבים, וגם כאן היא בולטת.
מצלמת ה-S6 אדג' מצטיינת בתחום הווידאו, עם אפשרות לצלם סרטונים באורך מקסימלי של 5 דקות כל אחד בתקן UHD שהוא ברזולוציה של 3840x2160 - פי 4 יותר פיקסלים מ-Full HD. אמנם במצב זה אפשרויות כמו ייצוב תמונה ו-HDR מתבטלות, אך מתקבל וידאו ברזולוציה של תמונה, כשהוא חלק וחד ביותר.
סוללה
זמן העבודה בפועל הוא אחד הדברים שקשים למדידה בתנאי אמת במכשיר הזה, היות והוא נדלק בטעות שוב ושוב. כפתור הבית בולט קדימה מה שגורם לו להיות רגיש במיוחד ללחיצות אקראיות המתרחשת כשהוא בכיס או בתיק. פעם אחר פעם הוצאתי את המכשיר מהכיס כשהוא חם למגע ודולק. הסוללה מעולם לא הספיקה ליום שלם ולא כי היא לא טובה, אלא כי המכשיר תמיד פועל.
למי שאוהב
הגלקסי S6 Edge הוא מכשיר פרימיום מהדרגה הראשונה וכך הוא גם נראה ומתנהג. השימוש בו נוח ואינטואיטיבי, כשמהירות התגובה וכוח העיבוד הגבוה הופכים אותו למכשיר מצוין לחסרי סבלנות. עיצוב המסך הקמור, שקשה לומר שמשיג מטרה מסויימת, נותן לו מראה ייחודי והרגשה כאילו הוא שווה יותר ממה שהוא באמת. נראה שעל סמך זה מחירו הגבוה: ה-S6 אדג' מגיע בנפחים 32 גיגה במחיר 4,290 שקל ו-64 גיגה במחיר 4,690 שקל.