שתף קטע נבחר
 
צילום: טיבור יגר, ספארי ר"ג, ירון ברנר  וארז ארליכמן

נוצות שהובאו מגרמניה הצילו את חייו של סיס פצוע בת"א

סיס חומות, אחת הציפורים המהירות בעולם שנודדות באביב מאפריקה לישראל, נפגע בת"א לפני מספר שבועות בכנפיו וסיכוייו לשוב לטבע היו קלושים. בזכות שיתוף פעולה בין ביה"ח לחיות בר למרפאת סיסים בגרמניה, הגיעה לישראל מומחית לשיקום סיסים המתנדבת בביה"ח מזה מספר שנים. נוצות תעופה מסיס גרמני שלא שרד הושתלו בסיס הפגוע. לאחר תקופת שיקום קצרה הוא הושב לטבע

הפציינט: סיס חומות מקורקע עקב פגיעת נוצות בכנפיו. הסיס היא ציפור מהירה קטנה ומהירה שנודדת לישראל במהלך האביב מאפריקה. הסיס בן השנתיים נמצא על ידי משפחה בדרום תל אביב לאחר שנכנס לביתה כשהוא פצוע קשות בכנפיו ודימם מהזנב.  הוא הובא אל בית החולים לחיות בר של רשות הטבע והגנים והספארי ברמת-גן. (צילום: שמוליק לנדאו, ביה"ח לחיות בר) (צילום: שמוליק לנדאו, ביה
הפציינט: סיס חומות מקורקע עקב פגיעת נוצות בכנפיו. הסיס היא ציפור מהירה קטנה ומהירה שנודדת לישראל במהלך האביב מאפריקה. הסיס בן השנתיים נמצא על ידי משפחה בדרום תל אביב לאחר שנכנס לביתה כשהוא פצוע קשות בכנפיו ודימם מהזנב. הוא הובא אל בית החולים לחיות בר של רשות הטבע והגנים והספארי ברמת-גן.(צילום: שמוליק לנדאו, ביה"ח לחיות בר)

סיסי החומות, ציפורים קטנות ומהירות שמבלות את כל חייהן בתעופה, החל מאכילת חרקים באוויר וכלה בהזדווגות מהירה. צילום ארכיון (צילום: אמיר בן-דב)
סיסי החומות, ציפורים קטנות ומהירות שמבלות את כל חייהן בתעופה, החל מאכילת חרקים באוויר וכלה בהזדווגות מהירה. צילום ארכיון(צילום: אמיר בן-דב)

הן מסוגלות להגיע למהירות תעופה של כ-200 קילומטר לשעה וניתן לראות אותן עפות וצווחות בקולי קולות בשעות הבוקר ולקראת השקיעה. בתקופת האביב הן מגיעות לישראל בהמוניהן מאפריקה, אך מתקשות למצוא מקומות טבעיים לקינון (צילום: אמיר בן-דב) (צילום: אמיר בן-דב)
הן מסוגלות להגיע למהירות תעופה של כ-200 קילומטר לשעה וניתן לראות אותן עפות וצווחות בקולי קולות בשעות הבוקר ולקראת השקיעה. בתקופת האביב הן מגיעות לישראל בהמוניהן מאפריקה, אך מתקשות למצוא מקומות טבעיים לקינון(צילום: אמיר בן-דב)

בבית החולים מטפלים ברוב המקרים בגוזלי סיסים שנפלו מהקן או נפגעו בתאונות. הטיפול בסיס בוגר נחשב למורכב יותר במיוחד אם נפגע בנוצות התעופה בכנפיו (צילום: ירון ברנר)
בבית החולים מטפלים ברוב המקרים בגוזלי סיסים שנפלו מהקן או נפגעו בתאונות. הטיפול בסיס בוגר נחשב למורכב יותר במיוחד אם נפגע בנוצות התעופה בכנפיו(צילום: ירון ברנר)

בבית החולים ציינו כי משך הזמן הטבעי בו יתחלפו נוצותיו הוא ארוך ביותר ואי אפשר יהיה להשיבו לטבע במצבו הנוכחי. הסיסים מתקשים לשרוד לאורך זמן בשבי (צילום: ירון ברנר)
בבית החולים ציינו כי משך הזמן הטבעי בו יתחלפו נוצותיו הוא ארוך ביותר ואי אפשר יהיה להשיבו לטבע במצבו הנוכחי. הסיסים מתקשים לשרוד לאורך זמן בשבי(צילום: ירון ברנר)

ד"ר כריסטיאנה האופט, מנהלת מרפאת הסיסים בפרנקפורט בגרמניה, נחשבת לאחת המומחיות באירופה להשתלת נוצות של סיסי חומות. המרפאה בגרמניה היא אחת המרפאות המובילות והייחודיות בעולם המטפלת בסיסים פצועים במטרה להשיבם לטבע. לאחר התייעצות עם ד"ר האופט הוחלט לנסות לבצע הליך של השתלת נוצות גם בסיס הפצוע. (Mauersegler Klinik Frankfurtצילום: ) (Mauersegler Klinik Frankfurtצילום: )
ד"ר כריסטיאנה האופט, מנהלת מרפאת הסיסים בפרנקפורט בגרמניה, נחשבת לאחת המומחיות באירופה להשתלת נוצות של סיסי חומות. המרפאה בגרמניה היא אחת המרפאות המובילות והייחודיות בעולם המטפלת בסיסים פצועים במטרה להשיבם לטבע. לאחר התייעצות עם ד"ר האופט הוחלט לנסות לבצע הליך של השתלת נוצות גם בסיס הפצוע.(Mauersegler Klinik Frankfurtצילום: )

הביולוגית טינה סטייגרוולד מתנדבת מזה כשש שנים בבית החולים לחיות בר וטיפלה בסיסים רבים שהגיעו לאישפוז במחלקת הסיסים המיוחדת שהוקמה לפני מספר שנים בסיוע של עמותת ידידי הסיסים בישראל. בשנתיים האחרונות היא הגיעה להתנדב בבית החולים מטעם קרן הדוכיפת ועמותת ידידי הסיסים. בתמונה: טניה עם סיס הרים פצוע (צילום: עופר בריל) (צילום: עופר בריל)
הביולוגית טינה סטייגרוולד מתנדבת מזה כשש שנים בבית החולים לחיות בר וטיפלה בסיסים רבים שהגיעו לאישפוז במחלקת הסיסים המיוחדת שהוקמה לפני מספר שנים בסיוע של עמותת ידידי הסיסים בישראל. בשנתיים האחרונות היא הגיעה להתנדב בבית החולים מטעם קרן הדוכיפת ועמותת ידידי הסיסים. בתמונה: טניה עם סיס הרים פצוע(צילום: עופר בריל)

בבית החולים כבר ביצעו השתלות של נוצות לציפורים ועופות דורסים, אך זו הפעם הראשונה בה מתבצע ההליך בישראל. לאחר שמדדו את מימדי גופו ונוצותיו של הסיס הפגוע והעבירו את המידע לצוות בגרמניה. במרפאת הסיסים בפרנקפורט הכינו נוצות מותאמות שנלקחו מסיס מקומי שלא הצליח לשרוד בטבע (צילום: שמוליק לנדאו, ביה"ח לחיות בר) (צילום: שמוליק לנדאו, ביה
בבית החולים כבר ביצעו השתלות של נוצות לציפורים ועופות דורסים, אך זו הפעם הראשונה בה מתבצע ההליך בישראל. לאחר שמדדו את מימדי גופו ונוצותיו של הסיס הפגוע והעבירו את המידע לצוות בגרמניה. במרפאת הסיסים בפרנקפורט הכינו נוצות מותאמות שנלקחו מסיס מקומי שלא הצליח לשרוד בטבע(צילום: שמוליק לנדאו, ביה"ח לחיות בר)

טינה הגיעה עם הנוצות יקרות הערך לישראל ועם ערכת ציוד מתאימה לחיבור הנוצות בעזרת סיבי פחמן (צילום: שמוליק לנדאו, ביה"ח לחיות בר) (צילום: שמוליק לנדאו, ביה
טינה הגיעה עם הנוצות יקרות הערך לישראל ועם ערכת ציוד מתאימה לחיבור הנוצות בעזרת סיבי פחמן(צילום: שמוליק לנדאו, ביה"ח לחיות בר)

הסיס הפצוע הזדקק להשתלה של שש נוצות תעופה בכנף שמאל ואחת בימין (צילום: שמוליק לנדאו, ביה"ח לחיות בר) (צילום: שמוליק לנדאו, ביה
הסיס הפצוע הזדקק להשתלה של שש נוצות תעופה בכנף שמאל ואחת בימין(צילום: שמוליק לנדאו, ביה"ח לחיות בר)

הסיס הורדם הרדמה מלאה ובמשך כשעתיים עמלה טינה על התאמת הנוצות וחיבור כל אחת בזווית מיוחדת ובדיוק של עשירית המילימטר (צילום: שמוליק לנדאו, ביה"ח לחיות בר) (צילום: שמוליק לנדאו, ביה
הסיס הורדם הרדמה מלאה ובמשך כשעתיים עמלה טינה על התאמת הנוצות וחיבור כל אחת בזווית מיוחדת ובדיוק של עשירית המילימטר(צילום: שמוליק לנדאו, ביה"ח לחיות בר)

 (צילום: שמוליק לנדאו, ביה"ח לחיות בר) (צילום: שמוליק לנדאו, ביה
(צילום: שמוליק לנדאו, ביה"ח לחיות בר)

 (צילום: שמוליק לנדאו, ביה"ח לחיות בר) (צילום: שמוליק לנדאו, ביה
(צילום: שמוליק לנדאו, ביה"ח לחיות בר)

 (צילום: שמוליק לנדאו, ביה"ח לחיות בר) (צילום: שמוליק לנדאו, ביה
(צילום: שמוליק לנדאו, ביה"ח לחיות בר)

הסיס לאחר השתלת הנוצות (צילום: שמוליק לנדאו, ביה"ח לחיות בר) (צילום: שמוליק לנדאו, ביה
הסיס לאחר השתלת הנוצות(צילום: שמוליק לנדאו, ביה"ח לחיות בר)

בתום התאוששות ממושך וטיפול תומך, הועבר הסיס לתא אישפוז מחומם (צילום: שמוליק לנדאו, ביה"ח לחיות בר) (צילום: שמוליק לנדאו, ביה
בתום התאוששות ממושך וטיפול תומך, הועבר הסיס לתא אישפוז מחומם(צילום: שמוליק לנדאו, ביה"ח לחיות בר)

סיסים אינם מסוגלים לאכול בכוחות עצמם. בטבע הם צדים את מזונם באוויר. בבית החולים מאכילים אותם בחרקים. בתמונה: טניה מאכילה גוזל סיס. לאחר מספר ימים של תזונה מפנקת עם אין ספור חרקים ותוספי תזונה, טינה וצוות בית החולים הכניסו את הסיס למשטר אימונים שיאפשר לו לשוב ולשחזר את יכולות התעופה שלו.  (צילום: ירון ברנר)
סיסים אינם מסוגלים לאכול בכוחות עצמם. בטבע הם צדים את מזונם באוויר. בבית החולים מאכילים אותם בחרקים. בתמונה: טניה מאכילה גוזל סיס. לאחר מספר ימים של תזונה מפנקת עם אין ספור חרקים ותוספי תזונה, טינה וצוות בית החולים הכניסו את הסיס למשטר אימונים שיאפשר לו לשוב ולשחזר את יכולות התעופה שלו. (צילום: ירון ברנר)

לפני מספר ימים הגיע הרגע הגדול וטינה לקחה את הסיס לשטח הפתוח בספארי ברמת גן ושיחררה אותו בחזרה לטבע (צילום: שמוליק לנדאו, ביה"ח לחיות בר) (צילום: שמוליק לנדאו, ביה
לפני מספר ימים הגיע הרגע הגדול וטינה לקחה את הסיס לשטח הפתוח בספארי ברמת גן ושיחררה אותו בחזרה לטבע(צילום: שמוליק לנדאו, ביה"ח לחיות בר)

 (צילום: שמוליק לנדאו, ביה"ח לחיות בר) (צילום: שמוליק לנדאו, ביה
(צילום: שמוליק לנדאו, ביה"ח לחיות בר)

 לדברי המטפלים, הסיס עף היטב ועף לכיוון תל-אביב, שם שוהים כרגע עשרות סיסי חומות שאף מקננים בעיר (צילום: שמוליק לנדאו, ביה"ח לחיות בר) (צילום: שמוליק לנדאו, ביה
לדברי המטפלים, הסיס עף היטב ועף לכיוון תל-אביב, שם שוהים כרגע עשרות סיסי חומות שאף מקננים בעיר(צילום: שמוליק לנדאו, ביה"ח לחיות בר)

 (צילום: שמוליק לנדאו, ביה"ח לחיות בר) (צילום: שמוליק לנדאו, ביה
(צילום: שמוליק לנדאו, ביה"ח לחיות בר)

 (צילום: שמוליק לנדאו, ביה"ח לחיות בר) (צילום: שמוליק לנדאו, ביה
(צילום: שמוליק לנדאו, ביה"ח לחיות בר)

 (צילום: שמוליק לנדאו, ביה"ח לחיות בר) (צילום: שמוליק לנדאו, ביה
(צילום: שמוליק לנדאו, ביה"ח לחיות בר)

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שמוליק לנדאו, ביה"ח לחיות בר
הסיס הפצוע לפני הליך השתלת הנוצות
צילום: שמוליק לנדאו, ביה"ח לחיות בר
מומלצים