שתף קטע נבחר

מרגש: נועה חזרה עם בתה שנולדה בנפאל - הביתה

נועה רוט הצליחה לחזור הביתה עם בתה כרמי, שנולדה בנפאל, והיא בת כמה ימים. "בלילה הראשון היה זוועה, אני מקווה שהיא לא סובלת מנזק מוחי", אומרת רוט, אם יחידנית לבתה

חזרה הביתה עם בתה שנולדה בנפאל. אחרי ימים של דאגה נועה רוט ובתה כרמי, שנולדה בנפאל חזרו לישראל. כרמי אושפזה במרכז שניידר לרפואת ילדים, ורוט הצליחה סוף סוף לנשום לרווחה.

 

"לפני שבוע הגעתי לנפאל כדי להביא את ילדתי לארץ. ביום שבת הגענו לביקור, היינו ביחד עם הזוג השני שהגיע באותו יום, ופתאום האדמה התחילה לרעוד.

 

"הנהג ממש החוויר, האנשים ברחוב התחילו להשתולל ולבכות, זה היה הכי מפחיד שיש", מתארת רוט, בתה של הסופרת יהודית רותם. "בהתחלה עוד לא הבנו כלום, בית החולים היה עשרים דקות נסיעה משם, לא הבנו שזה גם קשור אליו".

 

פרמדיקית מד"א רוית מרטינז עם התינוקת כרמי בנתב"ג ( ) ( )
פרמדיקית מד"א רוית מרטינז עם התינוקת כרמי בנתב"ג

 

"תחילת הסיוט"

הארבעה הלכו ברגל עד לבית החולים, בדרך מצלמים את המתרחש, ורק כשהגיעו וראו את הסדקים הגדולים במבנה, הבינו שהם בבעיה. "מישהי יצאה ואמרה שבית החולים במצב כאוטי. זה היה התחלת הסיוט", היא משחזרת.

 

עד אז כרמי הייתה מאושפזת במקום סטרילי ואסור היה לגעת בה. מאותו רגע היא הוצאה החוצה, נישאת בידי האחיות, כשמסביב אנשים רבים וכאוס. "עד אז היא הייתה מונשמת, ופתאום היא בלי חמצן. אמרו לנו שיש מבנה שאפשר להיות בו אבל החלטנו להישאר בחוץ, והצלחנו להתגלגל לאוטו של בית החולים שבו היא שכבה", מספרת רוט.

  

נועה רוט וכרמי בבית החולים (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
נועה רוט וכרמי בבית החולים(צילום: מוטי קמחי)

 

"הלילה הראשון היה זוועה. היה קור אימים, הרופא שהיה איתנו היה בהלם ואפאתי ולא ידענו מה לעשות. עלינו למחלקה ויצאנו אחרי שהאדמה שוב זזה. כל הזמן היה לנו אתגר אחר, פעם הקור ולמחרת החום, וכל הזמן זה היה נראה שהיא מתה תוך דקה. למה אני צריכה כאמא להתמודד עם דברים כאלו?", היא תוהה עכשיו. "אני עדיין לא יודעת אם היא לא סובלת מנזק מוחי".

 

"זה נפלא שהמדינה על הרגליים ונרתמת. זה מרגש שכל ישראל ערבים זה לזה, אבל מצד שני, זה לא בסדר שנשים יחידניות וזוגות חד מיניים לא יכולים לבצע פונדקאות בארץ. אני לא יכולה ללדת באופן טבעי מסיבה רפואית, ומה שהטריד אותי יותר מכל זה איך אביא ילד לעולם", אומרת רוט, בתה של הסופרת יהודית רותם. בחודשים האחרונים יש לה בן זוג, דוד כץ, והם יגדלו את כרמי ביחד. "היה מטורף לפגוש אותו", היא מספרת בחיוך.

 

חוזרים הביתה (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
חוזרים הביתה(צילום: מוטי קמחי)
 

 

 

גם הזוג שהיה יחד עם נועה, חשש לגורל תינוקם. "הודיעו לנו שהתינוק שלנו נולד ביום שישי בבוקר. עלינו על מטוס, הגענו בשבת בבוקר לקטמנדו, נסענו למלון ולקחנו מונית לבית החולים. הרעידה תפסה אותנו בדרך, היינו בהלם", מספר גלעד גרינגולד, ששב עם בן זוגו אמיר פוגל-גרינגולד ובנם הפעוט יערי.

  

כעת שניהם נושמים סוף סוף לרווחה. "יערי חמוד בצורה יוצאת דופן. השתדלנו שהמהומה לא תפגע בשגרה שלו. עכשיו אנחנו בשניידר, פשוט הגענו הביתה. שם לא היה לנו לא יום ולא לילה, כל הזמן חששנו והמחויבות של תמוז פונדקאות בינלאומית עשתה בשבילנו את ההבדל", מספר גלעד. "היה מספיק אוכל וציוד אבל לנפאלים היה קצב משלהם, והפער בין התרבויות יצר חששות מאד גדולים. עם זאת, הם יצאו מגדרם כדי לעזור לנו וניהלו את המשבר אמנם לאט, אבל ניהלו. תודה למדינה שלא הפקירה אותנו והצילה חיים".

 

כרמי ויערי אושפזו בפגייה בשניידר במצב טוב. כרמי נולדה בשבוע ה-32 ושוקלת 1.7 ק"ג, ומטופלת בהזנה תוך ורידית. יערי נולד בשבוע ה-34 במשקל 1.9 ק"ג. "הם עוברים בירור מקיף הכולל בדיקות דם והדמיות. התרגשתי לראות את תחושת ההקלה על פניהם של הורי הפגים שמסרו לידינו את התינוקות", אמרה ד"ר תמי לרון-קנת, רופאה בכירה בפגייה.





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
הפגים שחזרו הביתה מנפאל
צילום: מוטי קמחי
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים