שתף קטע נבחר

רמי לוי במו"מ ראשוני לרכישת מגה

אביגדור קפלן, מנכ"ל קבוצת אלון, מנהל שיחות מול רמי לוי, הבוחן את רכישת הרשת המצויה בקשיים; אם המגעים יצליחו להבשיל לכדי עסקה, תהפוך רשת רמי לוי לשנייה בגודלה בישראל

אביגדור קפלן, מנכ"ל קבוצת אלון, פועל למכירת רשת מגה כפיתרון המהיר ביותר למצבה של הרשת. במכירה מטפלים קפלן ויונל כהן, שהתמנה לדירקטור במגה מטעם שרגא בירן, בעל השליטה באלון.

 

ל"ממון" נודע כי השיחות המתקדמות ביותר מתנהלות עם רמי לוי. המתווה הנדון בשיחות הוא רכישת מגה, כולל כל התחייבויותיה, בתוספת תשלום של כ-200 מליון שקל במניות של רשת רמי לוי הנסחרת בבורסה בתל-אביב. ההערכה היא שביצוע העסקה יזניק את שווי המניות של רמי לוי ובכך יפצה אותו על התשלום.

 

בתגובה לידיעה הודיעה רשת השיווק לבורסה כי התקיימו בדיקות ראשוניות על ידי החברה בקשר לכך, כפי שמתקימות גם בדיקות מסחריות אחרות, כל העת.

 

רשת רמי לוי כוללת היום 29 חנויות עם מכירות שנתיות של 3.2 מיליארד שקל. אם העסקה תצא לפועל היא תהיה לרשת השיווק השנייה בגודלה בישראל עם מחזור מכירות מאוחד של כ-9 מיליארד שקל. מחזור המכירות של שופרסל, הרשת הגדולה ביותר, הוא 11.5 מיליארד שקל.

 

העסקה תלויה באישורו של הממונה על ההגבלים, ובשלב זה טרם הוגשה בקשה למיזוג כזה.

 

במקביל, נודע כי ללא קשר לעסקת מגה, קרנות השקעות גדולות כמו קרן פימי החלו לבדוק את רכישת קבוצת אלון או חלקים ממנה.

 

מקורב לקבוצת אלון שהתייחס לאפשרות למכירה לרמי לוי אמר: "זהו הפיתרון המהיר ביותר". לדבריו, הסבת רשת מגה ל-YOU וסגירת סניפים מפסידים הוכיחו את עצמן בהעלאת המחזור בסניפי YOU החדשים. "עם זאת, מדובר בתוכנית לטווח ארוך שמצריכה הזרמת הון רב. מגה סובלת מתדמית של רשת מזון יקרה בעוד רשת רמי לוי נהנית מתדמית של רשת המזון הזולה ביותר. המציאות הוכיחה שבסניפים שעברו מהרשתות הגדולות לרשתות הפרטיות, מחזור המכירות עלה פלאים." בהקשר זה יש לציין כי המכירות למ"ר בחנויות של רשת מגה, נמוכות בעשרות אחוזים מאלה של רמי לוי.

 

מדובר בעסקה מורכבת מאוד, שאם תתבצע יידרשו מספר חודשים עד לסיומה. מלבד אישור הממונה על ההגבלים, הדרך למכירת מגה תלויה בתנאים נוספים כמו הפחתת דמי השכירות הגבוהים של סניפי הרשת, ובעיקר נכונות של ועד העובדים לצמצום בעלויות השכר. עלויות ההעסקה של עובדי מגה הן הגבוהות מבין כל רשתות השיווק משום 20% מהעובדים הם עובדים וותיקים המצויים בהסכמי שכר היסטוריים ונדיבים מתקופת היותה של הרשת בבעלות חברת העובדים. הוועד, ששכר את שירותיו של ירון זליכה, מקשיח עמדות ואינו מוכן לוויתורים למרות מצבה המורכב של הרשת.

 

מגה סובלת בשנים האחרונות מהרעה מתמדת בתוצאותיה לאחר שלא השכילה להתמודד עם התחרות מול הרשתות הפרטיות. בשנת 2011 היה לרשת רווח תפעולי של 38 מליון שקל, ואילו ב-2014 נרשם הפסד תפעולי של 155 מליון שקל. ההכנסות ירדו באותה תקופה מ-6.7 מיליארד שקל ל-5.7 מיליארד. למרות הרעה בתוצאות, הרשת נהנית עדיין מהתמיכה של קבוצת אלון. הרשת משלמת לספקיה בזמן ועדיין פורעת את חובותיה לבנקים בסיוע קבוצת אלון.

 

קפלן, שבשבוע שעבר אמר על מצבה של הרשת "אלוהים ישמור," חזר בימים האחרונים והדגיש כי קבוצת אלון עומדת ותומכת במגה.

 

מקבוצת אלון סירבו להגיב. רמי לוי אמר: "אין מה לדווח".

 

הידיעה פורסמה הבוקר ב"ידיעות אחרונות"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים