שתף קטע נבחר

 

98% מנפגעי הטרדה מינית לא דיווחו למשטרה

סקר של הלמ"ס עבור המשרד לביטחון פנים מגלה נתונים מטרידים. אשתקד נפלו 714 אלף ישראלים קורבן לעבירות - ומרביתן כלל לא דווחו. 69% מנפגעי אלימות לא מרוצים מהטיפול. והיכן מרגישים הכי פחות בטוח? בירושלים

נתונים מטרידים של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה חושפים כמה ישראלים לא מאמינים שהמשטרה תטפל במצוקתם: 98% מנפגעי הטרדות מיניות לא דיווחו כלל למשטרה כי נפלו קורבן לעבירה. כך עולה מסקר שערכה הלשכה עבור המשרד לביטחון פנים ומתפרסם בצהריים (א')

 

5.16 מיליון ישראלים הם בני 20 ומעלה, מתוכם 714 אלף נפגעו מעבירות שונות - 322 אלף גברים ו-392 אלף נשים. 7,150 נשאלים בני 20 ומעלה השתתפו בסקר שנערך לראשונה ונתוניו מתייחסים לשנת 2014. הנשאלים התבקשו למסור אם נפגעו מעבירות גניבה, אלימות, הטרדה מינית או עבירות מין. העבירה השכיחה ביותר שעליה דיווחו הייתה עבירה ברשת, שאותה מגדירים בסקר פגיעה מקוונת - 5.8% מהנשאלים חוו פגיעה שכזו.


נתון מדאיג נוסף הוא ש-91% מנפגעי עבירות ברשת, שנפלו קורבן לעבירות גניבה באינטרנט, נפגעו מאלימות או איום באלימות, הטרדה מינית או עבירות מין אחרות, כלל לא דיווחו על כך למשטרה.

 

עוד עולה מהסקר כי 69% מנפגעי אלימות שכן דיווחו למשטרה לא היו מרוצים מהטיפול. גם בקרב נפגעי גניבה ופגיעה מקוונת שיעור הלא-מרוצים היה גבוה יחסית (61% ו-59% בהתאמה).

 

משתתפי הסקר גם התבקשו להגדיר את תחושת הביטחון באזור מגוריהם. במחוז ירושלים, שבשנת 2014 ספג סדרה של פיגועי דריסה ומתיחות רבה שגררה התפרעויות במזרח הבירה, מרגישים הכי פחות בטוח. רק 65% השיבו כי הם חשים ביטחון באזור במידה רבה מאוד או במידה רבה.

 

את תחושת הביטחון הגבוהה ביותר הביעו תושבי אזור יהודה ושומרון (81%) ותושבי מחוז הצפון (78%).


המפכ"ל דנינו עם מפקד מחוז ירושלים צ'יקו אדרי. בירושלים מרגישים הכי פחות בטוח (צילום: אלי מנדלבאום) (צילום: אלי מנדלבאום)
המפכ"ל דנינו עם מפקד מחוז ירושלים צ'יקו אדרי. בירושלים מרגישים הכי פחות בטוח(צילום: אלי מנדלבאום)

נושא נוסף שעליו נשאלו המשתתפים בסקר הוא לגבי תחושת הביטחון ללכת לבד באזור המגורים בשעות החשיכה במידה רבה מאוד או במידה רבה. עורכי הסקר מצאו כי אין הבדלים גדולים במידת תחושת הביטחון בקבוצות הגיל השונות עד גיל 65, ש-73% מתוכם השיבו כי הם מרגישים בטוח ללכת לבד בחושך. עם זאת, בקרב בני 65 ומעלה, השיעור נמוך יותר. רק 64% ציינו כי הם חשים ביטחון.

 

בחלוקה מגדרית, הסקר מצא כי גברים מרגישים בטוח יותר ללכת לבדם בחושך (78%) לעומת 54% מהנשים שהשתתפו בסקר שהשיבו כי הן מרגישות בטוח ללכת לבדן בחשכה.

 

מנכ"ל המשרד לביטחון פנים רותם פלג אמר: "כדי לייצר שינוי משמעותי, עמוק ולאורך זמן, יש להקצות משאבים משמעותיים לכל נושא מניעת האלימות ועבירות אלימות, בנוסף למשאבים שהשקיע המשרד עד כה. הסקר ייצור תשתית חדשה ורחבה לקבלת מידע שיאפשר למשרד לביטחון פנים על גופיו לבצע הערכת מצב טובה יותר וביסוס מדיניות בעלת ראייה רחבה ואפקטיבית יותר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: צביקה טישלר "ידיעות אחרונות"
עד שמדווחים לא מרוצים. מוקד 100
צילום: צביקה טישלר "ידיעות אחרונות"
מומלצים