שתף קטע נבחר

 
צילום: גיל יוחנן, חיים צח

הוארך מעצרה של רות דוד. מח"ש: היא ביימה התעלפות

בית המשפט האריך עד ליום א' את מעצרה של פרקליטת מחוז ת"א לשעבר שחשודה בשיבוש מהלכי משפט ובתיווך לשוחד בפרשת פישר. נציג מח"ש טען כי בעבר היא תדרכה נחקרים בפרשה לביים התעלפויות. עוד נטען שבפגישה שבה חשודה דוד בשיבוש, עדת המדינה צלצלה לקצין המשטרה מלכה וביקשה שיצטרף

 

רות דוד על האלונקה (צילום: עמית שאבי, ידיעות אחרונות) (צילום: עמית שאבי, ידיעות אחרונות)
רות דוד על האלונקה(צילום: עמית שאבי, ידיעות אחרונות)

רות דוד התעלפה בכניסה לבית המשפט    (צילום: אלי מנדלבאום)

רות דוד התעלפה בכניסה לבית המשפט    (צילום: אלי מנדלבאום)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

פרקליטת מחוז תל אביב לשעבר, עו"ד רות דוד, שחשודה בשיבוש מהלכי משפט ובתיווך לשוחד במסגרת פרשת עורך הדין רונאל פישר, התעלפה בכניסה לבית המשפט לפני הדיון בהארכת מעצרה. היא טופלה באמבולנס במקום ופונתה לבית החולים. הדיון החל בהיעדרה ונציג מח"ש, דרור תא שמע, טען כי דוד ביימה את ההתעלפות ואף טען כי בעבר דוד תדרכה נחקרים בפרשה לביים התעלפויות. מהמרכז הרפואי שערי צדק נמסר כי דוד פונתה לשם בשל חולשה. לאחר שעברה בדיקות ונמצא שמצבה טוב, היא שוחררה. בית המשפט האריך את מעצרה עד ליום ראשון. השופט שמואל הרבסט הדגיש בהחלטתו כי החשד נגדה הוא ברמה נמוכה יותר מאשר נגד חשודים אחרים בפרשה.

  

פרשת פישר - כתבות נוספות

האם פישר קשור לפרשת השחיתות הציבורית?

סיפורה של פרקליטת הצמרת שהסתבכה

"מלכה מחזיק מידע על 3 קציני משטרה בכירים"

החשוד במתן שוחד לעו"ד פישר: עופר נמרודי

 

האמבולנס שבו טופלה דוד (צילום: אלי מנדלבאום) (צילום: אלי מנדלבאום)
האמבולנס שבו טופלה דוד(צילום: אלי מנדלבאום)

עו"ד רות דוד (צילום: אוהד צויגנברג ) (צילום: אוהד צויגנברג )
עו"ד רות דוד(צילום: אוהד צויגנברג )

השופט הרבסט אמר בתום הדיון כי "חומר החקירה אשר הוגש לעיוני והנוגע למשיבה, לעו"ד רונאל פישר ולמעורבים נוספים בפרשייה מגלה תמונה קשה ומטרידה שעניינה השחתת המידות והשפעה בוטה ופושעת על עבודת המשטרה. עם זאת, עניינה של רות דוד הוא זה הנדון לפני ולא עניינה של הפרשיה או עניינים של המעורבים וברוח זה ניתנה ההחלטה".

 

במהלך הדיון חשף נציג מח"ש דרור תא שמע כי חלה התפתחות דרמטית בחקירה וכי בידי החוקרים ראיות לקיום פגישה של מספר שעות שבה השתתפו, בין היתר, עו"ד רונאל פישר, רות דוד ועדת המדינה. לטענתו, בפגישה זו נערך תיאום גרסאות. תא שמע ציין כי פישר חשוד בעבירות של מתן שוחד ושיבוש הליכי חקירה בעשרה מקרים. בא כוחה של דוד, עו"ד יאיר גולן, אמר כי היא מכחישה את כל החשדות וטוענת כי לא הייתה לה מעורבות כלל בפרשה.

 

בדיון טען נציג מח"ש דרור תא שמע כי בפגישה הארוכה שנערכה בין דוד, פישר, עדת המדינה ואחרים התקשרה עדת המדינה, העוזרת האישית של פישר, לקצין המשטרה ערן מלכה וביקשה ממנו שיצטרף לפגישה. פרקליטה של דוד, עו"ד יאיר גולן, טען מנגד כי דוד ביקשה מעדת המדינה שמלכה לא יצטרף לפגישה.

 

עוד קודם לכן אמר נציג מח"ש כי "בכניסה לבית המשפט התעלפה החשודה ועל פי המלצת החובש שהגיע הומלץ לפנותה. ככל הנראה זהו התקף חרדה. בנסיבות האלו אומר לבית המשפט שבניגוד לחברי אנו סבורים שמדובר בניסיון לסכל הארכת המעצר הנוכחית".

 

עו"ד גולן אמר כי הדברים מקוממים. "עו"ד רות דוד, שנמצאת בסיטואציה מאוד לא קלה, התעלפה בפתח אולם בית המשפט בנוכחות עיתונאים, אנשי מח"ש וקהל רב", אמר עורך הדין. "הפרמדיק אמר שהיא איבדה את ההכרה ומאבדת את ההכרה מדי פעם והייתה באבדן הכרה גמור. ניסיתי לדברר אותה ולא היה בידי להבין את מצבה".

 

על ההאשמות של תא שמע כי דוד תדרכה נחקרים לביים התעלפויות ועשתה זאת כעת בעצמה, אמר: "דברים כאלה מפי נציג מח"ש שנכח בעצמו יחד עם הפרמדיק ומעיז לדבר בצורה כזאת - זה דבר מחפיר בעיני".

 

נציג מח"ש ביקש מבית המשפט להאריך את מעצרה של התובעת הבכירה לשעבר בארבעה ימים נוספים, עד יום שני. השופט שמואל הרבסט דחה את הדיון לשעה 12:15. "עד למועד זה יציג בא כוח המבקשת, ככל שניתן, תעודה רפואית המלמדת על מצבה של המשיבה", סיכם השופט. 

 

עורך דינה של דוד לאחר הארכת המעצר    (צילום: גיל יוחנן)

עורך דינה של דוד לאחר הארכת המעצר    (צילום: גיל יוחנן)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

במהלך הדיון צוין כי בחקירה הסמויה הגיע בטעות למשרדו של עו"ד פישר מסמך מסווג הנוגע לחקירה. בתגובה לשאלתו של עו"ד גולן, תא שמע אמר כי לא היה מדובר בתרגיל חקירה אלא במסמך אותנטי.

 

תא שמע נשאל גם אם מלכה רוצה להיות עד מדינה והשיב שקצין המשטרה לשעבר טוען שיש ברשותו חומרים נוספים. לגבי הטענות שמלכה העביר מידע על קצין שלכאורה קשור לפרשה, אך המידע התגלה כמופרך ואילו נציג מח"ש ענה שסיפור זה אינו מוכר.

 

באשר לחשד לתיווך לשוחד ציין השופט הרבסט כי עיון בחומר החקירה מעלה חשד סביר לביצוע עבירה זו, אולם עוצמתו נמוכה. הוא הסביר כי יש הצדקה להמשך מעצר בשל חשש לשיבוש החקירה. לגבי החשד לשיבוש הליכי משפט הסביר השופט כי מדובר בכמה מקרים הנבדקים בעת הזאת ושיש לבדוק אותם ביתר זהירות בשל העובדה כי חלק מן החשודים בפרשה, לרבות עו"ד רות דוד עצמה, הינם עורכי דין המחויבים לחיסיון מלא עבור לקוחותיהם ועל כן הפקתם של חומרי חקירה.

 

תא שמע טען בדיון כי חלה התפתחות דרמטית בחקירה ובידי מח"ש ראייה חדשה, אולם השופט ציין כי על פי התרשמותו מוקדם מלסווגה כ"דרמטית".

 

דוד כיהנה כפרקליטת מחוז תל אביב במשך שמונה שנים. אחרי פרישתה שימשה בלום-דוד כשותפה בכירה במשרדו של פישר והיו לה עמו יחסים קרובים.

 

לפי החשד, לפחות במקרה אחד בהיותה בתפקיד ציבורי שיתפה דוד פעולה עם הסנגור פישר. בנוסף, הפרקליטה אמורה הייתה להיות אחת מנהנים מ-150 אלף דולר שהעביר פישר לאלון חסן - יחד עם עו"ד פישר, רפ"ק מלכה ועדת המדינה. עו"ד דוד חשודה שיום לפני המעצרים נפגשה עם עדת המדינה וניסתה עם פישר להבריח אותה לחו"ל. במח"ש סרבו לבקשתה לא להגיע לבית המשפט לדיון בהארכת מעצר.

 

במח"ש חושדים כי מאז המעצר הראשוני, לפני כשנה, תדרכה עו"ד דוד את החשודים ועשתה פעולות לשיבוש החקירה. היא הגדילה לעשות לילה לפני המעצרים, לאחר שהטלפון הנייד של פישר נפרץ, כשנפגשה עמו ועם עדת המדינה באישון לילה. השלושה דנו על פי החשד בדרכים לשבש את החקירה. אחת ההצעות שהועלתה הייתה למלט את עדת המדינה לחו"ל, על מנת לא לאפשר לחוקרים לבצע את עבודתם. מזימה זו לא יצאה אל הפועל.

 

כמו כן, היא חשודה כי ביחד עם פישר תדרכה בכיר מחברה ציבורית, שקשור בפרשת השחיתות הציבורית, לפני שנחקר. לפי החשד, השניים ידעו על החקירה הסמויה בזכות מידע פנימי שהשיגו מהמשטרה. בחקירות הכחיש ערן מלכה שהיה מעורב בהדלפת פרטים מחקירה זו.

  

עו"ד דוד השתלבה בפרקליטות מחוז תל אביב ב-1978. במשך השנים היא פילסה את דרכה לצמרת כשטיפלה בתיקים מגוונים, החל מארגוני פשיעה וכלה בעברייני צווארון לבן ופוליטיקאים. בנוסף היא שימשה נציגת היועץ המשפטי לממשלה בוועדת שמגר, שבדקה את רצח ראש הממשלה יצחק רבין. במהלך כהונתה היא הייתה התובעת במשפט של יעקב נאמן, הובילה את הסגרת העבריין זאב רוזנשטיין והעמידה לדין את חיים רמון ועמרי שרון.

 

ב-2010 פרשה דוד מתפקידה בפרקליטות והצטרפה לשוק הפרטי. בתחילה היא פתחה משרד עצמאי משלה, אך תקופה קצרה לאחר מכן משרדו של עו"ד פישר עזר לה בהזרמת תיקים והשלב הבא היה צירופה למשרדו. בנוסף היא מונתה כדירקטורית בחברת נדל"ן.

 

עו"ד יאיר גולן, המייצג את דוד, אמר: "הלקוחה שלי כופרת בכל החשדות. היא משתפת פעולה באופן מלא. היא הסכימה שחקירת מח"ש תתמצה בימים שנותרו לה. היא מסרה מיוזמתה את כל המכשירים האלקטרוניים ואת הקודים הסודיים".

 

לדבריו היא לא נשאלה על התיקים שניהל כשהייתה בתפקיד בפרקליטות. הוא הוסיף כי "מצבה קשה מאוד. היא אישה שכל חייה היתה סמל לשלטון החוק. לכן אני פונה ומבקש שתמתינו". לשאלה כיצד קשרו את שמה לפרשה אמר: "היא היתה במשרד אחד עם עו"ד פישר. היא לא ידעה. לא קשורה ואני מאמין בלב שלם שחפותה תצא לאור".


פורסם לראשונה 08/05/2015 09:14

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אוהד צויגנברג
עו"ד רות דוד
צילום: אוהד צויגנברג
מומלצים