שתף קטע נבחר

 

תאגיד מיחזור מחזיר את הרווחים ללקוחותיו

תאגיד המיחזור החברתי "אקומיוניטי" החליט להשיב ליבואנים שחתמו איתו 10% מדמי הטיפול ששילמו השנה ובסך הכול 770 אלף שקלים

לראשונה מאז נכנס לתוקפו החוק למיחזור פסולת אלקטרונית במרס אשתקד, משיב תאגיד המיחזור החברתי "אקומיוניטי ERP" ליבואנים החתומים איתו 10% מדמי הטיפול ששילמו יבואנים אלו במהלך שנת 2014. סך הכול השיבה "אקומיוניטי" סכום כולל של 770,000 שקלים, כשכל יבואן קיבל החזר בהתאם לגודלו ולגובה דמי הטיפול ששילם.

 

כך ממחזרים מקררים    (צילום: רועי עידן)

כך ממחזרים מקררים    (צילום: רועי עידן)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ה"החזר" הנדיב מתאפשר מפני ש"אקומיוניטי" החליט בתחילת פעילותו כי לא יחלק רווחים לבעלי המניות בו וכי דמי הטיפול שייגבו על ידו יועברו לקידום מיחזור פסולת אלקטרונית בלבד. בהתאם לכך, נציגי היבואנים בדירקטוריון המכהנים כדירקטורים חיצוניים, אינם קשורים במישרין או בעקיפין ליבואנים של ציוד חשמל ואלקטרוני כדי למנוע ניגודי עניינים וזליגת מידע מסחרי סודי.

 

עוד בקיימות וכלכלה ירוקה:

יונה יהב מתנגד להרחבת המפעלים

האתגרים של השר החדש להגנת הסביבה

בקרוב בישראל: נפט יופק מפסולת פלסטיק

 

צחי עין גל, מנכ"ל "אקומיוניטי ERP", הסביר: "המטרה שלנו היא להפוך את הפסולת האלקטרונית מנטל אקולוגי לנכס חברתי, לא לרווחים. לצד הטיפול בפסולת האלקטרונית חרטנו על דגלנו את העסקתם של אנשים עם מוגבלויות בתהליך המיחזור, ואנו גאים להיות חלק מהמהפכה החברתית החשובה הזו. דמי הטיפול משמשים לקידום המחזור בלבד, ועל כן אם נותרים 'רווחים' בסוף השנה הם מוחזרים לללקוחותינו היבואנים הממנים את פעילותה של אקומיוניטי ובאופן זה אנו מוזילים עבורם את מחיר המיחזור. השנה הראשונה ליישום החוק הסתיימה בהישגים נאים בכל הנוגע ליישום החוק וקיום חובותיו אולם אין בכוונתינו לנוח על השמרים: השנה הקרובה אנו מתכוונים להגדיל את כמויות הפסולת המועברת למיחזור, לאסוף יותר מוצרים אלקטרוניים מהציבור הרחב ולהוביל מהלך חינוכי בשיתוף רשויות מקומיות".

 

"אקומיוניטי" הינו תאגיד מיחזור שהוכר על ידי המשרד להגנת הסביבה לצורך יישום הוראות החוק עבור יצרני ויבואני ציוד חשמלי ואלקטרוני.

 התאגיד ייחודי בכך שחרט על דגלו את קידום העסקתם של אנשים עם מוגבלויות במסגרת מחזור פסולת אלקטרונית, לצד הכרזתו כי יחזיר את "הרווחים" ליבואנים הקשורים עימו בהסכם.

 

בין החברות שכבר חתמו עם התאגיד ניתן למצוא את ענקיות הייבוא ח.י. אלקטרוניקה, ניופאן, ברימאג, BSH, ישפאר ורלקו ; את חברות הסלולר הגדולות פלאפון, סלקום, פרטנר ויורוקום ; את יבואניות הסוללות המרכזיות אנרג'ייזר, דיפלומט ותדיראן סוללות ; חברות גדולות כגון אינטל, IBM והחברה המרכזית למשקאות (קבוצת קוקה קולה) ; וכ-700 נקודות מכירה (חנויות) של ציוד חשמלי, אלקטרוני וסוללות, בהן ניתן כבר היום למסור מוצרים ישנים למיחזור.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רועי עידן
צחי עין גל
צילום: רועי עידן
מומלצים