איזה ישראלי זכה לקרני זהב מקיסר יפן?
הקבינט היפני פרסם כי יו"ר לשכת המסחר ישראל-יפן יקבל את עיטור "מסדר השמש העולה", ליאורה עופר מצטטת הוגי דעות באירוע "השיק של השוק", רעיה שטראוס חושפת מדוע השקיעה 4 מיליון שקל בפיתוח הגליל, ניצולת שואה מרגשת 100 מכובדים סינים באירוע מיוחד בבנייני האומה - ומה עושים 30 אנשי עסקים בארמון שוינבורג בווינה? רכילות עסקית
בשם קיסר יפן: קרני זהב לרוני בורנשטיין
הקבינט היפני לקח רגע של שקט מכל מה שעל סדר יומו, ופרסם אחר כבוד כי איש העסקים ד"ר רוני בורנשטיין , יו"ר לשכת המסחר ישראל-יפן, קיבל את עיטור "מסדר השמש העולה" על תרומתו לקידום היחסים הכלכליים וההבנה ההדדית בין יפן וישראל.
העיטור, שמוענק בשם קיסר יפן ובהחלטת הקבינט, יוענק לד"ר בורנשטיין בטקס חגיגי בבית השגריר היפני בהרצליה בעוד כחודש. זהו העיטור המכובד ביותר המעניקה יפן לזרים. ד"ר בורנשטיין יהיה הישראלי ה-2 בכל הזמנים שמקבל עיטור זה. הראשון הוא אלחנן הראל, שקיבל את העיטור לפני 11 שנים. תעשו כבוד.
בשביל הצלחה צריך לעבוד
"לא חלמתי על הצלחה, עבדתי בשבילה". זה הציטוט של חלוצת עולם הקוסמטיקה, אסתי לאודר, בו בחרה ליאורה עופר, יו"ר מליסרון, לסיים את דבריה באירוע "השיק של השוק". האירוע, שמיועד לקהל הנשי והיה המפגש הראשון בסדרת מפגשים העוסקים בניהול כסף, התקיים בבורסה לניירות ערך בשיתוף עם בית ההשקעות IBI ובית האופנה "קום איל פו".
עופר סירבה להתייחס לסוגיית שכר הבכירים, ובמקום זה סיפרה את סיפורה האישי - החל מהיותה ילדה למשפחה קשת יום להורים שעלו מרומניה, ואיך באמצעות יזמות ותושייה הגיעה המשפחה למקום שבו היא נמצאת היום. בין הנוכחות: אלה אלקלעי, שותפה וסמנכ"ל פיתוח עסקי ב- IBI; אלונה בראון, מנכ"לית ושותפה בחברת בית וגג; ליאורה עופר, יו"ר מליסרון; סיביל גולדפיינר, בעלי Comme Il Faut; עדית יערון, מנהלת השיווק והתקשורת בבורסה לניירות ערך; ומיכל יערון, פסיכולוגית קוגנטיבית.
רעיה שטראוס: הטכנולוגיה תציל את הגליל המערבי, שם הלב והנשמה שלי
4 מיליון שקלים השקיעה עד היום רעיה שטראוס במיזם BIZIBOX, מוצר טכנולוגי חדש לניהול עסקים, שהיא גם שותפה ב-15% מעלותו. כל זה, לדבריה, בזכות החיבור הבלתי אמצעי שלה לגליל המערבי. "מאז פרישתי משטראוס, אני עוסקת בחיבור שבין שני העולמות האלו: העולם הפילנטרופי והעולם העסקי", הסבירה שטראוס באירוע הצגת המיזם הטכנולוגי, שהתקיים במלון רויאל ביץ' בתל אביב. "נולדתי בגליל המערבי, בנהריה, ואני ממשיכה להתגורר בה גם היום. שם נמצאים הלב והנשמה שלי, והמטרה שלי היא להביא איכות חיים למקום, כדי שלא נאבד את ההון האנושי שבו".
שטראוס חזרה לשבר הגדול, שחשה, לדבריה, לאחר רצח רבין, ולצוות ההיגוי, שהקימה בעקבות זה, שבדק מה יקרה לישראל בשנת 2030, 35 שנה לאחר הרצח. "חלק מהאנשים שישבו בצוות אמרו שלא תהיה פה מדינה, חלק אחר חזו את התחזקות הפערים החברתיים והדתיים בעם, ואת האינתיפאדה השניה, מה שבאמת קרה.
בעקבות זה ביקשתי למצוא אילו מדינות עשו קפיצת מדרגה ואיך הם עשו את זה, במטרה שגם ישראל תקפוץ מדרגה. לפני חמש שנים החלטתי שדי למילים והגיעה עת מעשה, ולאחר שמחקר קצר הוכיח, שרק התיירות תוכל להוות קפיצת מדרגה לגליל המערבי, החלטתי להתמקד בתחום הזה ולשים את המיקוד על העסקים הקטנים והבינוניים במקום - כמו מלונות בוטיק, מסעדות ועסקים קטנים אחרים".
רק שאז הגיעה ההבנה הכואבת של שטראוס, שחשבה שאולי טעתה בדרך. "הבנתי, שאני מביאה לקוחות לעסקים הקטנים, אבל אלו לא יודעים להתנהל פיננסית, וזה מפיל אותם. לפני כשבעה חודשים פגשתי את נציגי חברת BIZIBOX, והחלטתי להיכנס שותפה במיזם שלהם ולהציע את השירות הפיננסי שלהם לעסקים בגליל המערבי. הבנתי שהטכנולוגיה שלהם תוכל לשמש את קפיצת המדרגה לגליל, ותציל אותו מקריסה".
מוטי כספי, מנכ"ל חברת BIZIBOX, אמר בישיבה כי כבר קרוב ל-100 לקוחות בגליל התחברו למוצר, שפותח על ידו ועל ידי יזמים ישראלים נוספים, אייל חזות וגרשון ברושי. המוצר נותן מענה לעסקים קטנים ובינוניים בניהול העסק שלהם, ומאפשר להם לעקוב אחר הנתונים הפיננסיים של עסק בכל רגע נתון - אם במחשב ואם בסמארטפון - תמורת תשלום חודשי קבוע שנע בין 99 שקלים ל-199 שקלים.
אהבה ללא גבולות בין ירושלים לשנחאי
ירושלים היא התחנה הראשונה במסגרת סיבוב עולמי של תערוכת "אהבה ללא גבולות", שיצאה משנחאי במסגרת סיבוב עולמי. התערוכה, פרי יצירתו של האמן הסיני צנג' פנג, מתעדת את ניצולי השואה שברחו מהנאצים באירופה ומצאו מפלט בשנחאי בזמן מלחמת העולם השניה.
בבנייני האומה בירושלים התקבצו ובאו לרגל האירוע משלחת של כ- 100 אורחים מסין, ביניהם אנשי תקשורת בכירים, ומקרוב יותר הגיעו ראש עיריית ירושלים, ניר ברקת ורעייתו; יו"ר הדירקטוריון של מרכז הקונגרסים, עו"ד דוד שמרון; איש העסקים רמי לוי ורעייתו עדינה (שגם תרמו להגעת התערוכה לישראל); ענת וילנאי, רעייתו של שגריר ישראל בסין - מתן וילנאי - ובנם. את הנוכחים ריגשה במיוחד נוכחותה של רות צימרמן, ניצולת שואה בת 85, שהתערוכה מתעדת את התקופה בה נמלטה לשנחאי מפני הנאצים.
וינה מקבלת שיעור בהיסטוריה היהודית
וינה לבשה חג לכבוד נציגי אגודת ידיד בית התפוצות בתל אביב, שהגיעו במיוחד לאירוע חגיגי שנערך בארמון שוינבורג בעיר. כ-30 אנשי עסקים ובכירי המשק מישראל סיירו בווינה, בהדרכתו המקצועית של יו"ר אגודת ידידי בית התפוצות בישראל, ראובן אדלר, ומנהלת האגודה בישראל, אירית אדמוני פרלמן.
במרכז הכנס עמדה הצגת פרויקט מוזיאון העם היהודי החדש בבית התפוצות. בין המגיעים להזדהות עם ההיסטוריה היהודית: נשיא אוסטריה, היינץ פישר; שגריר ישראל בוינה, צבי חפץ; יו"ר חבר הנאמנים של בית התפוצות, איתן בן אליהו; ענת ושמואל פרנקל; אתי וגד פרופר - ועוד.