שתף קטע נבחר

 

מהגרים נדחו בים: 'דקרו זה את זה כדי לשרוד'

אינדונזיה דחתה אותם, מלזיה סירבה לקבלם, ומאות מהגרים מבנגלדש וממיאנמר ננטשו בים למשך חודשים. אלה שניצלו על ידי דייגים אינדונזים סיפרו על מסע רווי ברצח, דקירות והשלכת נוסעים למים בצל המאבק על מזון

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

יותר מ-2,000 בני הקהילה האתנית רוהינגיה שברחו מדיכוי במיאנמר ואזרחים מבנגלדש הגיעו לחופי מחוז אצ'ה באינדונזיה בשבועות האחרונים, כמו גם למדינה השכנה, מלזיה. אולם, ישנן הערכות שאלפים עדיין נטושים בים לאחר שמדינות בדרום-מזרח אסיה סירבו לקבלם גם לנוכח המשבר ההומניטרי המחריף.

 

 עוד חדשות בעולם:

מעוז נוסף בידי דאעש: "באו למות בעיראק"

טקסס: 9 הרוגים מירי בין כנופיות אופנוענים

תיעוד מצמרר: אוטובוס גרר ילדה לאורך רחוב

 

ביממה האחרונה פורסמו עדויות של ניצולים שתיארו מסע רווי בהרג, ניצול, סחיטה ורעב קשה. רבים מהם שהגיעו לאינדונזיה נדחסו לתוך שלוש סירות שאותן גררו דייגים אינדונזים לחופי העיר לנגסה שבמחוז אצ'ה. מהגרים ששהו בים מול חופי אינדונזיה במשך ארבעה חודשים מספרים על דקירות, רצח בתלייה והשלכת נוסעים למים, במהלך מאבק נואש על שאריות המזון שנותרו בסירות.

המהגרים שהגיעו ממיאנמר ומבנגלדש הובאו למחוז אצ'ה באינדונזיה (צילום: AP) (צילום: AP)
המהגרים שהגיעו ממיאנמר ומבנגלדש הובאו למחוז אצ'ה באינדונזיה(צילום: AP)

ילדים שחולצו מהסירות באינדונזיה (צילום: AP) (צילום: AP)
ילדים שחולצו מהסירות באינדונזיה(צילום: AP)


לפי דיווחים שונים, בין עשרות ל-100 בני אדם נהרגו בעימותים על הסירות ושני הצדדים מאשימים זה את זה בהצתת האלימות. מחמוד ראפיק (21) ממיאנמר האשים את הבנגלים בעימותים וסיפר כי סירבו לתת את שארית המזון לנשים ולילדים. "הם התחילו להכות אותנו ולקחו את כל האוכל", אמר. "בהמשך הם דחפו רבים מעבר לסיפון הסירות, ודקרו אותנו בסכינים. נפגעתי בראשי וברגליי ממוט עץ".

 

מנגד, האשים מוחמד עבדור ראחים (23) מבנגלדש את בני הרוהינגיה במה שאירע על סיפון הסירות. "מיאנמר לא נתנה לנו מזון או מים. הם מענים אותנו כל יום". האלימות פרצה לראשונה על סירות שעל סיפונן היו 700 בני אדם בשעה שחיל הים האינדונזי לא הסכים שיעגנו בנמליו וליווה אותן למים הטריטוריאליים של מלזיה. שם גם חיל הים המלזי סירב להכניסן ובסופו של דבר המהגרים חולצו על ידי דייגים מקומיים באינדונזיה.


"דחפו מהגרים לים" (צילום: AP) (צילום: AP)
"דחפו מהגרים לים"(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)
 

 

"אם ידעתי שהמסע בסירה יהיה כל כך נורא, הייתי נשאר במינאמר ומת שם", אמר מאנו

עבדול סלאם (19), בן לקבוצה האתנית רוהינגיה ממיאנמר. שלוש שנים של תקיפות מתמשכות נגד המיעוט המוסלמי גרמו לבריחה ההמונית הגדולה ביותר מהאזור מאז מלחמת וייטנאם. רבים מבני המיעוט המוסלמי רוהינגיה סובלים מדיכוי חמור על ידי הרשויות במיאנמר והאו"ם מגדיר אותם כקבוצה הנרדפת ביותר בעולם. חברי הקבוצה האתנית מוגדרים כחסרי מדינה ואינם זכאים לאזרחות.

 

הרשויות באזור אינדונזיה ומלזיה החלו לפשוט על ארגוני סחר בבני אדם לפני כשבועיים. ארגוני סיוע וזכויות אדם הזהירו כי הפשיטות יגרמו לכך שמבריחים ינטשו את הסירות ויעזבו את המהגרים לבדם בים - טענה שאוששה על ידי ניצולים שהגיעו לחופים ביום שישי האחרון.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
נער ממיאנמר שהגיע לאינדונזיה
צילום: AP
מומלצים