האיש שאיתה: המעורבות של אלי ברקת בב"ש
אלונה ברקת היא הבעלים וזו שמנהלת את המועדון, אבל מאחורי הקלעים יש לה בעל תומך שמעורב ברוב ההחלטות הגורליות. האם ביום רביעי (20:30), בסיום גמר גביע המדינה מול מכבי ת"א, הם יחגגו תואר ראשון? משפחת ברקת: "אלונה ברקת היא מי שמנהלת את המועדון ונושאת באחריות העליונה להבאתו מהליגה השנייה לצמרת הענף"
בקיץ 2007 רכשה אלונה ברקת את הפועל באר שבע. למרות שנתקלה בלא מעט מכשולים, היא דאגה לא לסטות מהקו שהנחה אותה ובשנתיים האחרונות עלתה על דרך המלך. הערב (ד', 20:30) תתייצב הקבוצה למשחק הכי חשוב מאז ברקת הפכה לבעלים, כזה שיכול להירשם בדפי ההיסטוריה של המועדון ולהסתיים בזכייה בגביע המדינה, תואר משמעותי ראשון מזה 18 שנה.
בשמונה השנים שהיא בקבוצה, ברקת היא הפנים של המועדון. היא זאת שמקבלת את כל המחמאות אחרי שלקחה קבוצה מהפריפריה שדשדשה בליגה השנייה והפכה אותה לאחד המועדונים הגדולים בארץ. לעיתים רחוקות התפקיד גם גורם לה לספוג אש, כמו שקרה ביום חמישי שעבר עם התפוצצות פרשת אלישע לוי-ברק בכר.
אבל בניגוד לבעלי בית אחרים בכדורגל הישראלי, ברקת לא נמצאת לבד בראש הפירמידה. לצידה, או יותר נכון מאחוריה, עומד אחד האנשים החזקים במשק הישראלי, בעלה אלי ברקת. נהוג לחשוב שהוא לא ממש מעורב בענייניה של הפועל באר שבע, אך אם היא תזכה בגביע המדינה גם לו תהיה תרומה נכבדת לכך, ולא מדובר רק על הכסף שמאפשר את התקציב הגבוה, אלא בעיקר להחלטות ניהוליות-אסטרטגיות שהוא שותף מלא בהן, יחד עם אשתו.
הוא נולד ב-1963, ארבע שנים ויום לאחר הולדת אחיו הבכור, ניר ברקת, ראש עיריית ירושלים הנוכחי. שמונה שנים מאוחר יותר נולד גם ערן, בן הזקונים של המשפחה. כשהיה אלי בן 25 כבר הקים עם ניר ושותף נוסף את חברת BRM, שהייתה חלוצה בתחום פיתוח אנטי וירוסים למחשבים. אחרי שנתיים הם עשו את הצעד ששינה להם את החיים - השקעה של 400 אלף דולר בצ'ק פוינט שפיתחה את תוכנת ה-FIREWALL שנמצאת בכל מחשב ביתי, הניבה לכל אחד מהם רווח של 120 מיליון דולר.
בין לבין במהלך לימודיו באוניברסיטה העברית הוא הכיר את אלונה והשניים נישאו. ב-1996 הם עברו לעמק הסיליקון בארצות הברית וחזרו ארצה כעבור שמונה שנים.
חברה א.א
"עסקת המכירה של הפועל ב"ש מאלי ז'ינו נעשתה ישירות מול אלי", שיחזר השבוע אחד המעורבים בעסקת הרכישה של הקבוצה שהפכה את אלונה ברקת לבעלת הבית של המועדון. לאחר הרכישה הקימה אלונה את חברת "א.א החברה לקידום הספורט בבאר שבע בע"מ", שכל המניות בה הם שלה ובאמצעותה היא שולטת במועדון. "א.א" מייצגות ככל הנראה את השמות הפרטיים של בני הזוג, אלונה ואלי.
לאחר שהושלמה העסקה הוריד אלי הילוך ואלונה היא זאת שהחלה בתהליך הארוך של שיקום המועדון. בשנים הראשונות היא קיבלה את כל ההחלטות הניהוליות הגורליות, כשבאופן טבעי בעלה נמצא בעניינים, אך לרוב כצופה מן הצד. בתקופה קצרה יחסית הוחלפו במועדון שלושה מנכ"לים, אחד מהם סיפר על אותה תקופה: "בפגישת ההיכרות שלי עם אלונה נכח אלי בעלה וזאת הייתה גם הפעם האחרונה שדיברתי איתו, כל שאר העניינים נעשו מולה".
במשך הזמן, לפי אנשים שעובדים ועבדו במועדון, החל אלי להיות מעורה הרבה יותר. בעיקר הדברים נכונים לשנתיים האחרונות, במקביל לעליית תקציב הקבוצה. "אני יודע בוודאות שהיו דברים שהיו מדווחים ישירות לאלי", העיד מי שהיה תקופה ארוכה בצוות הניהולי הבכיר של המועדון. "כשנדרשו החלטות קרדינליות, הם נעשו מול שניהם ואלי היה מעורב בדיוק כמו אלונה".
אחד המאמנים שעבדו במועדון הוסיף: "בכל הפגישות החשובות שלי עם אלונה - פגישת ההיכרות, חתימת החוזה ונושאים נוספים, אלי היה שם יחד איתה ונראה היה שהוא מאוד בעניינים".
סוכני השחקנים החלו לפנות לאלי ברקת
בתקופה האחרונה ישנן יותר ויותר עדויות שמוכיחות על מעורבות של הבעל גם בנושא שחקני רכש, ויש גם סוכני שחקנים שמדברים איתו ישירות. כך לדוגמא בינואר האחרון סוכן ישראלי שעובד בעיקר באירופה ולא כל כך מעורה בכדורגל הישראלי, ביקש מעיתונאים להשיג לו את מספר הטלפון של אלי ברקת. על פי אחת הגרסאות, גם השיחה הראשונית בה הציע הסוכן דודו דהאן את ברק בכר לבאר שבע, לא נעשתה מול אלונה אלא מול בעלה.
"כשמביאים שחקנים ברמות השכר של אליניב ברדה, מאור בוזגלו ומאור מליקסון, אלי ברקת הוא חלק מהמשא ומתן", סיפר מי שהיה בעבר אחד האנשים הקרובים לאלונה במועדון.
על המעורבות של הבעל ניתן ללמוד גם משלושה אנשים שמעורבים בצורה זו או אחרת במועדון והגיעו מהחברות שלו. כך לדוגמא האסטרטג אייל ארד, שמעניק את שירותיו במשך שנים רבות ל-BRM, מעורב מאחורי הקלעים בענייניה התקשורתיים של הקבוצה והיה לו חלק בתהליך המינוי של דוברי המועדון. איתמר ברהום, מבקר הפנים של BRM, הוא גם חבר ועדת הביקורת של המועדון מאז שברקת היא הבעלים. אדם נוסף שמוכר מאוד לאלי ברקת מעסקיו ועובד היום בהפועל באר שבע הוא אורן חנוכה, שכיהן כמנכ"ל קופת הגמל דש שהיא חלק מבית ההשקעות דש-איפקס (נרכש ב-2009 על-ידי BRM). חנוכה החל לעבוד במועדון לפני מספר חודשים בתפקיד "פרויקטור בתחום השיווק והמעבר לאצטדיון החדש".
בזמן משחקים במושב שלצידה של אלונה תמיד ניתן למצוא את אלי. כשהיא נדרשת לרדת לכר הדשא לאחר משחקים, כאן כבר נדיר מאוד שבעלה יהיה לצידה וסביר להניח שהוא יחכה לה בצד השני של האצטדיון. "זה הכי טבעי שבעולם שבני זוג מעורבים בעבודה או בעסקים אחד של השני. במקרה שלהם זה יכול רק לתרום להפועל באר שבע", סיכם את הסוגייה אדם שעבד במועדון ונחשף לדרכי העבודה של בני הזוג. "היא יכולה להיעזר בניסיון ובידע שלו כאיש עסקים כמו שהוא יכול להיעזר בעצה חמה ממנה בהתנהלות מול עובדים בחברות שלו".
מחר בערב נוכל לדעת האם השילוב בין אהבת הכדורגל והפילנטרופיה של אלונה, יחד עם הכסף ויכולת הניהול של אלי בעלה, יביאו תואר ראשון להפועל באר שבע אחרי 18 שנה.
משפחת ברקת: "אלי ברקת אינו מעורב בניהול השוטף"
תגובת משפחת ברקת: "עצם ההתעסקות במעורבות כביכול של אלי ברקת בניהול הפועל באר שבע מלמדת על חשיבה שוביניסטית, שלפיה אם אשה מצליחה הרי זה בגלל מעורבות ניהולית של בעלה. אלונה ברקת היא מי שמנהלת את המועדון ונושאת באחריות העליונה להבאתו מהליגה השנייה לצמרת הענף. אלי ברקת אינו מעורב בניהול השוטף, וככל בן זוג הוא תומך ברעייתו ומסייע לה לפי הצורך. אלונה ברקת דוחה בתוקף את אורח החשיבה הזה, שטוב היה אלמלא בא לעולם".