עורכי דין בכירים: נייצג בהתנדבות בני הקהילה האתיופית שיואשמו בפלילים
שורת פרקליטי צמרת מבקשים מהיועמ"ש וינשטיין להימנע מהעמדה לדין של מפגינים שנעצרו בהפגנות בני העדה: "לא ניתן להתעלם מהרקע שהוביל למחאה ולתחושת הכאב". עורכי הדין הציעו גם ייצוג ללא תמורה
פרקליטים בכירים פנו היום (ג') במכתב יוצא דופן ליועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין בבקשה שלא לנקוט הליכים פליליים נגד המפגינים של בני קהילת יוצאי אתיופיה. על רקע שורת המעצרים בחלק מההפגנות האלימות צוין במכתב שעליו חתם עו"ד אבי חימי ואליו חברו עורכי דין נוספים כי "כולנו היינו עדים למצוקתם וכאבם של בני קהילת יוצאי אתיופיה, שבאו לידי ביטוי בין היתר בהפגנות שנערכו ברחבי הארץ".
לדברי עורכי הדין, "לא ניתן להתעלם מהרקע שהוביל למחאה, לעוצמת תחושת הכאב, והקיפוח שביסוד מאבקם הצודק שהובילו להתלקחות הרוחות". לטענת הפרקליטים, "על מערכת אכיפת החוק להתחשב בכך באופן מתאים כפי שנעשה בעבר בעניין מפגיני ההתנתקות והמחאה החברתית".
עוד ציינו עורכי הדין כי הימנעות מהליכים פליליים היא צעד נכון, ראוי וצודק בנסיבות העניין וכי יהיה בו גם כדי לסייע לאיחוי הקרע הפעור בחברה הישראלית ולתרום לקירוב לבבות ולתיקון העוולות שהובילו למחאה".
פרט לחימי העמידו את עצמם עורכי הדין ששי גז, ירום הלוי, אלי כהן,
יוסי זילברברג, גיורא זילברשטיין, אורי קינן ונס בן נתן לייצוג ללא תמורה, באם יהיה צורך עבור כל מי מבני הקהילה שנפתחו נגדו הליכים פליליים.
בהפגנה הגדולה של יוצאי אתיופיה בתחילת החודש בתל אביב השתתפו אלפי בני אדם. בעימותים נפצעו 56 שוטרים ו-12 מפגינים. כמו כן נעצרו 43 מפגינים. לאורך כל ההפגנה נזרקו אבנים ובקבוקים לעבר השוטרים, שהגיבו בירי רימוני הלם ובזרנוקי מים. כמה שעות לפני ההפגנה חסמו המפגינים למשך שלוש שעות את נתיבי איילון בתל אביב.
אתמול שבו יוצאי אתיופיה למחות בתל אביב נגד גזענות ואלימות שוטרים. כמה מאות החלו לצעוד בשדרות רוטשילד בעיר ללא אירועים חריגים, אולם בהמשך התנתקו מהם חלק מהמפגינים וצעדו על רחוב אבן גבירול לכיוון כיכר רבין. בצעדת המחאה לא דווח על אירועים אלימים או מעצרים.