רוכבים על אופניים: הציוד המשלים שחייבים לדרך
קסדה זה חובה, אבל מה עם תאורה ללילה ותיק נשיאה לדברים הקטנים ונרתיק לטלפוןהנייד? האביזרים שאתם צריכים לרכוש אם התחלתם לרכוב על אופניים
קסדה
זה הדבר הראשון שאתם צריכים לקנות לפני שאתם יוצאים לשטח – בין אם הרכיבה היא עירונית או בדרכים שאינן סלולות. למרות מה שמוכרים רבים יגידו לכם – כל הקסדות טובות. אם הן לא היו טובות, הן לא היו מקבלות את תקן הבטיחות הדרוש לקסדות. השוני הוא במראה, במשקל, ברמת הגימור או ברמת האוורור שמספקות הקסדות. גם קסדה של 400 שקל תעשה את העבודה שקסדה שעולה 1,500 שקל עושה.
- כמה זה עולה? 400-1,500 שקל
משאבה
הדבר האחרון שאתם רוצים זה להיתקע בשביל עפר מרוחק ללא אוויר בצמיגי האופניים. לכן חובה להצטייד במשאבה קומפקטית לפני שאתם יוצאים לרכיבה. איכות המשאבה נמדדת על-פי מידת לחץ האוויר שהיא יכולה לספק (PSI). רוב המשאבות מספקת בין 80-160 PSI. 120 יהיה נהדר, אבל גם 80 יעשה את העבודה נהדר.
- כמה זה עולה? כ-40 שקל
תאורה
רוכבים בחושך? חובה להצטייד באביזרי תאורה כדי שמכוניות יראו אתכם מרחוק ולא יפגעו בכם. קיימים מספר רב של אביזרי תאורה לרוכבים כאשר העוצמה שלהם נמדדים ביחידות לומנט. ניתן למצוא מנורות נצמדות לאופניים בעוצמות של בין 200-750 לומנט. הזול יעלה 200 שקל, היקר ביותר – 599 שקל. תאורה זו מומלצת לרכיבות בשטח, לא רק כדי שיזהו אתכם, אלא שגם אתם תוכלו לראות את השטח בצורה טובה. אם אתם רוכבים בשטח עירוני – לדים רגילים יעשו את העבודה או אפילו נצנצים – מנורות לד קטנות שעוטפות את מוטות האופניים. 2 כאלו מקדימה ומאחורה יעשו את העבודה.
- כמה זה עולה? נורות מקצועיות 200-599 שקל, לד רגיל 60 שקל, נצנץ – 45 שקל ליחידה
מתקן לבקבוק מים
ברכיבות ארוכות חובה להצטייד במים. אם אתם מקצוענים, תעמיסו על הגב תיק גב שמכיל מיכל מים עם צינורית אל תוך הפה. אבל רובנו נעדיף םשוט את בקבוקי המים הקטנים והמוכרים. לשם כך נצטרך להרכיב על האופניים את מתקן ההחזקה של הבקבוק ולרכוש את הבקבוק עצמו.
- כמה זה עולה? מתקן – 20-70 שקל, בקבוק – 20 שקל
אולר כלים
מדובר במקבץ כלי עבודה הכרחיים לאופניים. אם אתם רוכבים שעה פה, שעתיים שם – אתם לא חייבים. אבל רוכבים שיוצאים למספר שעות, בעיקר לשטח, חייבים להצטייד בכלים הבסיסיים לאופניים על כל מקרה שלא יהיה. לשים בתיק ולשכוח מזה.
- כמה זה עולה? 100 שקל
פנימית רזרבית
לא משנה מה מרחק הרכיבה שלכם, חשוב שתמיד תהיה אתכם פנימית חדשה לשעת חירום. ולא רק – חשוב ללמוד איך להחליף פנימית בשטח, בעיקר אם אתם רוכבים בשטח שאינו עירוני. אין מתסכל מלסחוב את האופניים ביד לאורך קילומטרים רק בגלל פנצ'ר מטופש.
- כמה זה עולה? 20-45 שקל
תא אחסון
לכלים קטנים כמו אולר הכלים או פנימיות לשעות חירום וגם לארנק ולמפתחות, רצוי להתקין במרכב האופניים תיק נשיאה לחפצים קטנים אבל הכרחיים. זה זול ופותר את בעיית הסחיבה למי שלא אוהב להעמיס חפצים בכיסים או לצאת לשטח עם תיק.
- כמה זה עולה? 60-120 שקל
תיקים לדרך
תא האחסון לא מספיק לכם? אתם יוצאים לרכיבות ארוכות של ממש שמצריכות הצטיידות גדולה יותר מזו שנכנסת לתא האחסון? הפתרון הוא תיק גב, אבל לא רגיל אלא אחד כזה שמגיע עם מיכל מים וצינורית ישירות אל פיכם. זה נוח כי לא צריך לעזור כדי לשתות. עושים את זה תוך כדי נסיעה.
- כמה זה עולה? 199-500 שקל
מתקן לטלפון
זה לגמרי לא חובה ואפילו פחות מומלץ למי שרוכב בשטח ולמי שהטלפון הנייד יקר לליבו כי בכל נפילה הכי קטנה, המתקן עשוי להתנתק ולטלפון ייגרם נזק. מתקן זה שאוחז בטלפון בתוך נרתיק מוגן עם חלונית שקופה יתאים בעיקר לרוכבים העירוניים.
- כמה זה עולה? 120 שקל
ספידומטר
כמו שרצים לא יכולים לעזוב את הבית בלי שעון הדופק, רוכבי אופניים מנוסים לא יצאו לשטח בלי הספידומטר. הוא בודק מהירויות, מודד מרחקים ומציע אופציות מדידה נוספות. שלא כמו שעוני הדופק, הספידומטרים זולים בהרבה.
- כמה זה עולה? 120-400 שקל. ליקרים יותר יש יותר פונקציות
בכתבה הבאה: על ביגוד לרוכבים, נעלי רכיבה, מושבים מיוחדים, מנעולים ועוד.